Η πρώτη live μετάδοση 8K έρχεται στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Sharp έγινε η εταιρία που έφερε στην αγορά την πρώτη 85 ιντσών τηλεόραση 8Κ, με τσουχτερή βέβαια τιμή, περίπου 140000 δολλάρια. Οι Oλυμπιακοί αγώνες της Βραζιλίας θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους κατόχους της, να απολαύσουν 8Κ υλικό.

Λίγοι θα είναι οι τυχεροί που θα απολαύσουν για πρώτη φορά εικόνα ανάλυσης 8Κ (7680×4320 pixels) στους δέκτες τους το ερχόμενο καλοκαίρι. Η αρμόδια Ολυμπιακή επιτροπή για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις θα χρησιμόποιήσει δοκιμαστικά την ανάλυση 8Κ για 130 απο τις 7000 ώρες που αναμένεται να μεταδοθούν κατα την διάρκεια των αγώνων, μεταξύ των οποίων θα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, κολύμβηση, τζούντο και οι τελετές έναρξης και λήξης. Ο στόχος είναι να δοκιμαστεί η ανάλυση για να χρησιμοποιηθεί πλήρως στους επόμενους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στο Τόκιο.

Αν και η ανάλυση 8Κ είναι εντυπωσιακή, σωστά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται απο αυτή την κίνηση, όπως το ποιος θα παρακολουθεί εφόσον οι 8Κ τηλεοράσεις είναι πάρα πολύ ακριβές αλλά και το αν το μάτι μας μπορεί όντως να εντοπίσει τις διαφορές σε τόσο μεγάλες αναλύσεις.

H 8Κ ανάλυση δεν είναι το μόνο high-tech χαρακτηριστικό που αναμένουμε να δούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο καθώς ετοιμάζονται και open-air ολογράμματα που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Olympic Games 2016 8K, Η πρώτη live μετάδοση 8K έρχεται στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας

Olympic Games 2016 8K, Η πρώτη live μετάδοση 8K έρχεται στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας

Olympic Games 2016 8K, Η πρώτη live μετάδοση 8K έρχεται στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xristodoulos

Αντε και σε 5-6 χρόνια αυτες οι τηλεοράσεις πέσουν σε φυσιολογικα επίπεδα αγοράς 4-5.000 ευρώ και αντε έχεις τη δυνατότητα να την αποκτήσης. Ποιος θα βάλει στο σαλόνι του 85 ιντζες πράμα;;;

Junkermann

Αυτό είναι εσένα το πρόβλημά σου, ή ότι δεν έχουμε ακόμα στην Ελλάδα ούτε HD (≈ 2K);

_Junkermann

George 7th

@Junkermann
Κοίταξε, επειδή δεν έχουν τα 5-6 πανελλαδικής HD σήμα, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις υλικό. Από δορυφορικά, συνδρομητικά μέχρι και online stream υπηρεσίες ή downloading, όλα αυτά μπορείς να τα βρεις σε HD, και αν θες την άποψή μου, μου αρκούν, γιατί η ελεύθερη πανελλαδική τηλεόραση δε με καλύπτει (ως προς το περιεχόμενο) εδώ και χρόνια. Τι να δω, το ρετιρέ σε HD?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Home Cinema Samsung

Samsung 98″ Q80C: Η μεγαλύτερη τηλεόραση QLED

Η Samsung επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της κορυφαίας σειράς QLED με τη μεγαλύτερη τηλεόραση που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής, την 98″ QLED Q80C.