Ray Tomlinson: Πέθανε ο δημιουργός του email

Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει πολλά, αλλά ο Ray Tomlinson είναι ο άνθρωπος που θεωρείται ότι δημιούργησε το email και ο ίδιος που αποφάσισε την χρήση του συμβόλου “@” για τα email. Έφυγε στα 74 του χρόνια από καρδιακή προσβολή.

Ο Αμερικανός προγραμματιστής ήταν αυτός που το 1971 έστειλε το πρώτο email ενώ δούλευε για την Bolt, Beranek and Newman (BBN), μια εταιρεία που συνέβαλε στην πολύ πρώιμη έκδοση του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα σύστημα το οποίο αποκαλούνταν ARPANET. Το σύστημα αυτό επέτρεπε την ανταλλαγή ατομικών μηνυμάτων μεταξύ χρηστών υπολογιστών σε διαφορετικούς διακομιστές. Ο Tomlinson εργαζόταν εκεί ως μηχανικός.

Το σύστημα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και το σύμβολο “@” είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το σύγχρονο email.

Πάνω από 200 δισ. emails αποστέλλονται σήμερα καθημερινά και το format χρησιμοποιείται για μαζική επικοινωνία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 4 δισ. λογαριασμοί. Ο Tomlinson συνέβαλε σε formats όπως η γραμμή του θέματος ενός email, πριν την έκρηξη του διαδικτύου το 1990. Το @ χρησιμοππιείται στα email, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως Twitter και Instagram.

Ο Ray Tomlinson γεννήθηκε στη Ν. Υόρκη το 1941, σπούδασε στο Πολυτεχνείο Rensselaer και το ΜΙΤ τη δεκαετία του 1960. Το 2012 του απονεμήθηκε το βραβείο “Internet Hall of Fame”, μια τιμητική διάκριση για όσους έχουν συνεισφέρει στην δημιουργία και ανάπτυξη του διαδικτύου. Ο ίδιος έχει λάβει πολλά βραβεία από τεχνολογικούς οργανισμούς και περιοδικά.

Μπορεί το πρώτο email που έστειλε να ήταν μεταξύ δυο υπολογιστών που απείχαν λίγα μέτρα μεταξύ τους, όμως ο Tomlinson είναι ο άνθρωπος που καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε εμείς σήμερα. Ο Jerry Burchfie, ένας πρώην συνάδελφός του είχε πει ότι όταν ο Tomlinson του έδειξε την εφεύρεσή του είπε: “Μην το πεις σε κανέναν! Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με αυτό”.

ray tomlinson died, Ray Tomlinson: Πέθανε ο δημιουργός του email

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

σκοραρε ο ramsey χτες 🙁

Panos7GR

Αλήθεια υπάρχει νοήμον οργανισμός που να πιστεύει αυτή την μπαρούφα με τον Ramsey;

R.I.P. Ray Tomlinson
Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου!!

tester

thx Mr. Tomlinson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.