Samsung: Οι 4K οθόνες σε smartphones θα γίνουν mainstream

Την χρονιά που μας πέρασε η Sony έδειξε πως μπορεί να είναι ένα smartphone με οθόνη 4K και έφερε στην αγορά το Sony Xperia Z5 Premium. Όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει trend καθώς οι κατασκευαστές επιμένουν σε 1080p και 1440p αναλύσεις οθονών.

Για την ακρίβεια ακόμη υπάρχει μια συζήτηση για το εάν τελικά και οι QHD οθόνες είναι απαραίτητες για τα σημερινά smartphones.

Η Samsung μπορεί φέτος να μην ενσωμάτωσε 4K οθόνη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το σκέφτεται κάποια στιγμή. Αντιθέτως μάλιστα, οι Κορεάτες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει μέλλον και θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στο portfolio της.

Μιλώντας στο TechRadar, ο Kyle Brown επικεφαλής του τμήματος technology, content and launch management στη Samsung λέει ότι οι 4Κ οθόνες θα γίνουν πιο mainstream. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει “αρκετά αισθητή διαφορά” σε ένα τυπικό μέγεθος οθόνης για να “την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει και να αξίζει το επιπλέον κόστος για τους χρήστες”.

Αυτή τη στιγμή η 1440p θεωρείται ήδη υπερβολική και ότι δεν είναι αισθητή η διαφορά από τα 1080p. Ο Brown θεωρεί η ανάπτυξη των VR headsets μπορεί να είναι ο λόγος που μελλοντικά θα δούμε περισσότερα pixels στις οθόνες των smartphones μας.

O Brown δηλώνει ότι η Samsung ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά θα την φέρει στη σωστή στιγμή και επισημαίνει ότι μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει όταν οι 4K οθόνες θα είναι αρκετά ωφέλιμες για τους χρήστες. Προς το παρόν δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα.

Το VR είναι ένας τομέας στον οποίο ξεκινά να ποντάρει η Samsung λανσάροντας το Gear VR.

samsung 4k smartphone display, Samsung: Οι 4K οθόνες σε smartphones θα γίνουν mainstream

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Σωστά τα λεει για τον συνδυασμό 4Κ οθόνης και VR headset, αλλα είναι πολυ δύσκολο σε Amoled οθόνες να πετύχεις μεγαλη ανάλυση σε μικρη οθόνη, σε αντίθεση με τις LCD IPS οθόνες που υποστηρίζουν πιο εύκολα μεγαλύτερες αναλύσεις, αλλα μένει να το δούμε αν θα το καταφέρουν.

vasilist

Πέρα από το vr πάνω από 1080p είναι waste of resources και είναι μόνο χρήσιμο για marketing.

Don mitso mou

Πάντως το VR στο Note5 που έχω το χρειάζεται το 4K. Και ίσως η επιλογή της Sony να είναι και η πιο σωστή, δηλαδή 4κ οθόνη όπου πραγματικά απαιτείται και στις υπόλοιπες εφαρμογές στα 1080.

Darth

δεν με χαλάνε καθόλου μα καθόλου 2/4k αλλά χωρίς κατάλληλο hardware (και συγκεκριμένα μπαταρια) να το βάλουν εκεί που ξέρουν.. ειχα για εν μήνα και το g4 και το s6 edge….. ναι χαρα οφθαλμόν κλπ κλπ κλπ αλλά φοβάσαι να τα χρησιμοποιείς, μπαταρια απλά εξαφανίζεται….

είναι να να έχεις ferrari με ντεπόζιτο απο 50 cc μηχανάκι

παπαροκας tiamat

Rubbishhhh !

Fotis

Συγνώμη κάτι άσχετο έρχεται προσέξει ότι η Samsung φέτος σαμποτάρει το s7 και θαυμάζει το edge ακόμα και στις διαφημίσεις το edge παρουσιάζει δηλαδή εγώ που μου αρέσει το απλό 7 είναι κατώτερο απαράδεκτη πολιτική

Theo

@Fotis Δεν νομίζω. Απλά με το edge έχει περισσότερα κέρδη. Επίσης μπορεί να θέλει να κάνει το edge και γενικά την κυρτή οθόνη mainstream. Με λίγα λόγια να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομα edge και να λένε όλοι samsung. Θέμα μαρκετινγκ όλα.

Agnostos13

@vasilist
Δεν ειναι μονο για το marketing αλλα και για την τσεπη της και εξηγω…
Samsung και LG ειναι οι μεγαλυτεροι προμηθευτες panel παγκοσμιως. Η συμπιεση υψηλων αναλυσεων σε πολυ μικρες οθονες (παραλληλα με την τεχνολογια oled) ειναι “πατεντα” τους που πουλανε ακριβα (ως νεα τεχνολογια). Ετσι λογικο ειναι να τη χρησιμοποιουν επιμονα στις συσκευες τους σαν εκθετηρια με σκοπο να τραβηξουν τα βλεματα των καταναλωτων και κατ´ επεκτασην το ενδιαφερον των κατασκευαστων για να λαβουν παραγγελιες…

Γιάννης

Να βγάλει όμως κανονικό 4K η Samsung όχι κοροϊδία σαν την Sony που στο Z5 ήταν μόνο marketing και λειτουργούσε στο ξεπερασμένο 1080p.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.