Samsung Galaxy S7: Τα 8GB ενσωματωμένη μνήμη είναι πιασμένα “out of the box”

Είναι γνωστό ότι όταν αγοράζεις μια συσκευή με συγκεκριμένη χωρητικότητα (16, 32, 64GB κλπ.), αυτός δεν είναι ο πραγματικά διαθέσιμος χώρος για τον τελικό χρήση. Οι κατασκευαστές φορτώνουν τα κινητά τους με διαφόρων ειδών bloatware.

Η Samsung δεν αποτελεί εξαίρεση και οι χρήστες της καιρό τώρα εκφράζουν δυσαρέσκεια για το bloatware που βάζει στις συσκευές της και το οποίο παίρνει σημαντικό κομμάτι της χωρητικότητας. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι στην Κίνα η Samsung δέχτηκε μήνυση προκειμένου να αφήσει τους χρήστες να ξεφορτωθούν κάποια από τα apps που βάζει μέσα στα κινητά.

Τι γίνεται όμως με τα ολοκαίνουρια Samsung Galaxy S7 και Samsung galaxy S7 edge, που πριν από μια εβδομάδα και κάτι ανακοινώθηκαν στην MWC 2016;

Όπως αναφέρει το SamMobile, οι δυο νέες ναυαρχίδες χρησιμοποιούν 8GB χωρητικότητα out of the box. Όσοι αγοράσουν την έκδοση με χωρητικότητα 32GB, έχουν πιασμένο το ένα τέταρτο της συνολικής ενσωματωμένης μνήμης.

Το θετικό είναι ότι στα φετινά Samsung Galaxy S7 και S7 edge έχει προστεθεί η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Η Samsung δεν έχει υποστήριξη για το νέο “Adoptable Storage feature” του Android Marshmallow, που επιτρέπει στην κάρτα microSD να συμπεριφέρεται σαν ενσωματωμένη μνήμη. Ωστόσο, σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις εκεί κάποιες εφαρμογές, αλλά αν αφαιρέσεις ή αντικαταστήσεις την κάρτα δεν θα έχεις πρόσβαση σε αυτές.

Τέλος, οι νέες ναυαρχίδες υποστηρίζουν κάρτες μνήμης έως 200GB ενώ σε αντίθεση με άλλους, όπως η Apple που κρατά το βασικό μοντέλο στα 16GB, η Samsung ξεκινά από 32GB.

galaxy s7 8gb bloatware, Samsung Galaxy S7: Τα 8GB ενσωματωμένη μνήμη είναι πιασμένα “out of the box”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandros

Τα 8GB αναφέρονται στην μνήμη RAM που έχει το σύστημα.
15.83 είναι τα GB που είναι πιασμένα out of the box απο τα 32 σύνολικά.

Solon

Απαράδεκτο να μην έχει υποστήριξη του Adoptable Storage Feature. Χάνει μεγάλο μέρος της λειτουργικότητάς της έτσι η microSD. Βέβαια και πάλι θα μπορείς να αποθηκεύεις videos και φωτογραφίες στην κάρτα αφήνοντας την ενσωματωμένη μνήμη για την εγκατάσταση προγραμμάτων αλλά και πάλι είναι σαν να σου δίνει την τούρτα και να σου παίρνει το κερασάκι!
Σαν να το έχουνε βάλει τάμα να μην αφήσουνε ποτέ πλήρως ικανοποιημένο τον πελάτη που θα στάξει 750 ευρώ.
Δεν ξέρω τι να πω με τις ηλιθιότητες που κάνουν οι εταιρίες μερικές φορές σε κάτι τέτοια θέματα.

NikosAr

Στο galaxy s6 απο τα 32 έχεις τα 25gb ελεύθερα , κάθε αναβάθμιση πλέον είναι θεσμός να μεγαλώνει το software, bloadware θα το έλεγα και να γεμίζει με σαβούρα το κινητό σου, απλά δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος που το αγοράζει, μόνο το κέρδος απο τις επιπλέον εφαρμογές που τους πουλάνε τρίτοι ..

Βαγγέληε

Απαράδεκτο ειναι να μη μπορείς να εχεις πρόσβαση στην κάρτα απο pc.
Ποιος ο λόγος να έχεις sd αν θα συμπεριφέρεται να σαν μην εχεις και δεν μπορείς να μεταφέρεις σε pc η σαν backup τα αρχεία σου;
Για αυτό φίλε μου σολον το έκαναν.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ κοιτα το γιατί βαριέμαι να σου πω.
Πάντως καλά έκαναν και δεν ειναι Adoptable storage εννοείται .

Γιωργος Παππας

Και η απαντηση.. “Ε και;;” Δινουν τοσο χώρο, τρωνε το 1/4 και λενε “σου δινω και sd αν δεν σου φτανει ο χωρος που περισσεψε” Που ειναι το λαθος; Μηπως η γκρινια οφειλεται στο κολλημα πολλων με τον τιτλο της ειδησης και οχι με την ουσια της; Η μηπως στον ψυχαναγκασμο πολλων που θελουν να βλεπουν οτι εχουν τα παντα χωρις το ελαχιστο τιμημα (που..σιγα το τιμημα!). Νομιζω οτι θα επρεπε να μας απασχολει η ειδηση αν 1) Η συσκευη κολλαγε λογω των στοιχειων που καταλαμβανουν τον παραπανω χωρο (που δεν παιζει να κολλαει ενα τετοιο τερας χαρακτηριστικων!!) 2)Αν δεν υπηρχε δυνατοτητα επεκτασης (που ΥΠΑΡΧΕΙ!).

Marios

@Alexandros Φιλικά πάντα…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΗ RAM 8GB στα smartphones..Αν δεν ξέρουμε τι να γράψουμε, καλύτερα να μην το γράφουμε καθόλου!

Ιωάννης jb

@Βαγγέληε +1
@Alexandros -1

Nick

Συγνώμη αλλά μάλλον το android μαμιεται άσχημα η ή σαμσουνγκ τα windows 10 είναι 3.5 gb και αυτό είναι 8?????

dark_master

@Βαγγεληε το πρόβλημα είναι ότι δεν έδωσαν αυτή την επιλογή ενώ το Android και άλλοι κατασκευαστές στη προσφέρουν.
Και ας επελεγε ο κάθε χρήστης αναλογα με τις ανάγκες του.
Επίσης μεγάλο λάθος για μένα που η SD card είναι επάνω στο SIM tray.
Για να βγάλω την SD κάρτα που αναφέρεις (για να τη χρησιμοποήσω όπως θέλω), θα βγει και η SIM… Αν πάλι θες να τα μεταφέρεις μέσω WiFi πχ μέσω Airdroid, δεν χρειαζότανε να μην δώσουν την επιλογή της κρυπτογράφησης, η οποία αποτελεί μια έξτρα δυνατότητα αφαλείας σε περίπτωση κλοπής για τα προσωπικά σου δεδομένα.

Στο θέμα μας τώρα, το κλείσιμο εφαρμογών υπάρχει κ στο S7 ή επιτέλους το φτιάξανε?Κώστα εσύ που το δοκίμασες ποιες οι εντυπώσεις σου?

dark_master

Ρωτάω γιατί κλεισιμο εφαρμογών σε συνδιασμό με bloatware δεν το λες κ καλό συνδιασμό.

vasilis

@βαγγεληε Ποσες φορες πρεπει να πουμε οτι η δυνατότητα adoptable storage δεν ειναι υποχρεωτική? Όπως λεει κ η λεξη έχεις απλα την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ αν θες να συμπεριφέρεται η καρτα μνήμης σαν εσωτερική μνήμη αν δεν θες μπορεις απλα να την χρησιμοποιείς όπως πάντα. Αυτή την επιλογή αφαιρεσε η samsung και σε υποχρεώνει να την χρησιμοποιείς μονο με τον εναν τροπο. Τοσο δύσκολο ειναι να το αντιληφθεις? θα σε χαλαγε να εχεις την επιλογή να χρησιμοποιησεις την καρτα με οποιον τροπο θες εσυ?

ΓιώργοςMclaren

φτιαχτηκε το θεμα και μπορεις να ανοιξεις 8-10 περιπου ελαφριες εφαρμογες. αλλα οχι παιχνιδια. δηλαδη υπαρχει βελτιωση αλλα οχι τελειωποιηση οπως στο g4 που με 3 gb μπορει να ανοιξει 15 εφαρμογες.

Gvirginia

Άκυρο και συγνώμη για τη “διαφήμιση”, αλλά υπάρχει προσφορά για την Prime έκδοση του Nova Launcher (στα 0,50 €) όποιος ενδιαφέρεται.

Makis

Υπήρχε και πριν τις γιορτές με την ίδια τιμή, το αγοράσαμε, ευχαριστούμε πάντως…

Αλέξανδρος

@Gvirginia μπράβο ( με 0,50€ είναι τσάμπα ).

Σχετικά με το bloatware μη τρελαίνεστε, δε λέω ότι είναι σωστό αλλά αν έχει κάνει τόσες συμφωνίες με εταιρείες ( π.χ microsoft ) για να υπάρχουν στα κινητά της, αναγκαστικά το αποδέχεσαι. Λογικά θα δίνει και την επιλογή για να απεγκαταστήσεις αρκετές από αυτές.
Το θέμα είναι να διορθώσει το λειτουργικό της, γιατί με 4gb ram πρέπει να σου δίνει τα 2,5 τουλάχιστον ελεύθερα και όχι το ένα.

otinanai

Ας καμαρώνει κανείς οτι εδωσε 800 ευρω για ενα στραβομενο κινητό που γυαλίζει και δε μπορεί να κατεβάσει τιππτα με torrent στη καρτα του και αν το διορθώσει αυτο θα χασει την εγγύηση του λογο knox ενω η samsung εχει φτάσει το bloatware στο έπακρο και αφαιρεί βασικές δυνατότητες του android,ας εχει όποιος το πάρει τον λιγότερο χώρο απο μενα που εχω το 32gb g3 των 250 ευρω και ας καμαρώνει για την ομορφιά όπως και όσοι εχουν apple κινητά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.