Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

Από τότε που η Samsung είπε να αλλάξει την αποσπώμενη μπαταρία και την χρήση πλαστικού για τη σειρά της ναυαρχίδας της, τα Galaxy smartphones χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και πιο δύσκολα να επισκευαστούν.

Σύμφωνα με το γνωστό iFixit, που παίρνει στα χέρια του τις συσκευές και τις κάνει βίδες, το φετινό Samsung Galaxy S7 πήρε βαθμολογία 3/10 για το πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί.

Συγκριτικά με τα Galaxy των προηγούμενων ετών, αυτό είναι το πιο χαμηλό σκορ. Ωστόσο, δεν απέχει πολύ από το περσινό Samsung Galaxy S6 που είχε βαθμολογηθεί με 4/10. Το σκορ του Samsung Galaxy S5 ήταν 5/10 ενώ το Samsung Galaxy S4 είχε το εντυπωσιακό 8/10 καθώς ήταν πολύ εύκολο στην επισκευή.

Τα καλά νέα είναι ότι τα κομμάτια έχουν καλύτερο διαχωρισμό και δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους, όπως συνέβαινε με το Samsung Galaxy S6. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα είναι το πως θα μπεις μέσα στη συσκευή. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις πρόσβαση στο εσωτερικό του Samsung Galaxy S7 είναι να αφαιρέσεις το πίσω γυάλινο panel, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Είναι απαραίτητη η χρήση θερμότητας για την αφαίρεση της κόλλας που συγκρατεί το γυαλί στην πλάτη. Σε γενικές γραμμές, στο εσωτερικό είναι πολύ δύσκολο να επισκευάσεις το ένα κομμάτι, χωρίς να επηρεαστεί το άλλο. Μιας και είναι αδιάβροχο, ήταν αναμενόμενο μέσα να δούμε κομμάτια από rubber το οποίο είναι τοποθετημένο στην υποδοχή για τα ακουστικά, στο μικρόφωνο και τα ηχεία.

Τέλος, εξαιρετικά δύσκολη θεωρείται η επισκευή οθόνης και digitizer, της θύρας micro-USB, του μικροφώνου και των soft button LEDs, λόγω των καλωδίων που είναι τυλιγμένα στην πλάτη του πλαισίου της οθόνης. Η αντικατάσταση κάποιου κομματιού, όπως η USB θύρα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει πρόβλημα στην οθόνη. Το iFixit αναφέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί μια σπασμένη οθόνη.

Οπότε, μαζί με το νέο σας Galaxy καλό θα ήταν να αγοράσετε και μια καλή θήκη.

galaxy s7 ifixit, Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

galaxy s7 ifixit, Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

galaxy s7 ifixit, Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

galaxy s7 ifixit, Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

galaxy s7 ifixit, Samsung Galaxy S7: Το πιο δύσκολο Galaxy στην επισκευή [iFixit]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Η αδιαβροχοποιηση θα ειναι το τελος των μη εξουσιοδοτημενων service…
Ή η επισκευη σε μη εξουσιοδιοτημενο service το τελος της αδιαβροχοποιησης της συσκευης…
Οτι προτιμαει ο καθενας!

VasilisA3

Καλά έτσι κι αλλιώς θα μπει θήκη στρατιωτικών προδιαγραφών τουλάχιστον για ένα 3 μηνο

NikosAr

Κάποτε πολύ παλιά …τις συσκευές που δεν άνοιγαν .. τις λέγαμε ..μιας χρήσεως δηλ. χαλάει, το πετάς. Αν το αρνηθεί κάποιος τότε μάλιν είναι κάτω απο 30 χρονων (για τόσο παλιά μιλάω) ..φυσικά έχει χαμηλό κόστος λόγω ότι δεν θα μπορεί να επισκευαστεί και τα υλικά είναι μιας χρήσης! ! Τι να το κάνεις αν είναι απο πλαστικό, γυαλί, μέταλο…

Στυλιανός Βασίλης

αδιάβροχα εξυπνα κινητα τηλεφωνα για πιο λογο να τα βαφτίζουμε δεν κανει σε θαλλασινο νερο να ελεγα για την θαλασσα τη βλακιες είναι αυτές εχουνε ξεμεινει από ιδεες και κανουνε ότι τους κατεβει αντει να εχουν μπαταρια να κραταει για ωρες αυτό το κανουνε να κερδίζουνε οι ετεριες αμα χαλασει η μπαταρια να το πηγαίνουνε στης ετεριες μεγαλο μπραβο στην LG που καταφερε να εχει uni body κατασκευή από αλουμινιο LG G5 με αφαιρουμενη μπαταρια καρτα μνημης 2TB οι περισσοτεροι θελουνε τα κινητα όπως τα ξερανε παλια που είχαμε τα κουμπια που κολουσε το ΝΟΚΙΑ 3310 το εβγαζες την μπαταρια μια χαρα τωρα με την φιλοσοφια APPLE SAMSUNG δεν εχει αφαιρουμενη μπαταρια δεν εχει fm radio δωσε ιντερνετ και να χρεωνεσε και για ιντερνετ και για σερβις αφαιρουμενη μπαταρια αλλιως αλλαζει την μπαταρια

panosz75

Τα αδιάβροχα κινητά με unibody σχεδιασμό έχουν εφευρεθεί με προφανή σκοπό να αποτρέπουν το χρήστη να τα στέλνει στο σέρβις, λόγω του ότι η επισκευή είναι ολοένα και πιο δύσκολη, χρονοβόρα, και στη σκέψη ότι θα στερηθεί τη συσκευή του για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι στις “κανονικές” συσκευές, πρακτικά τον οδηγεί να αφήνει στην άκρη τη συσκευή και να αγοράζει άλλη. Όποιος έχει τα λεφτά για Galaxy S7, Sony Z5 κλπ, προφανώς θα πάει να αγοράσει άλλο αντί να ταλαιπωρηθεί στο σέρβις ιδίως αν μιλάμε για αντικατάσταση οθόνης κλπ.
Ένας άλλος πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο είναι πλέον της μόδας τα “κλειστά” κινητά, είναι για να μην αφαιρείται εντελώς η μπαταρία, έτσι ώστε ακόμα και με κλειστή τη συσκευή, αυτή να λειτουργεί, να είναι συνδεδεμένη στο σύστημα και να εκπέμπει προσωπικά δεδομένα, να δίνει στίγμα πού βρίσκεται η συσκευή κλπ.

dark_master

Στυλιανέ αν δοκιμάσεις σε κινητό που αλλάζει η μπαταρία να βγάλεις τη μπαταρία έπειτα από αρκετή ώρα χρήσης/ομιλίας και να βάλεις μια άλλη, θα δεις θα διαφορά στην απόδοση της νέας μπαταρίας μετά από λίγο καιρό λόγω διαφοράς φορτίων.(Δυστυχώς δεν είμαι και ο πιο σχετικός για να στο εξηγήσω) Ακόμα κ σε αυτή τη περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις powerbank αντι νέα μπαταρία.

Στο θέμα μας τώρα λογικό είναι. Από τη στιγμή που είναι waterproof, και πλέον όλα τα κινητά εχουν πολλούς αισθητήρες επάνω, δε μου φαίνεται περίεργο.Οι εποχές που σου έπεφτε το κινητό κάτω και δεν σε ένοιαζε έχει περάσει ανεπιστρεπτί…

panosz75

@dark_master:
Οποιαδήποτε μπαταρία, μετά από ένα κύκλο φορτίσεων-αποφορτίσεων, πέφτει τραγικά σε απόδοση, και κανένα power bank δε μπορεί να αντικαταστήσει την ευκολία του να μπορείς να βγάλεις την παλιά μπαταρία του κινητού και να βάλεις μια καινούργια.
Εκτός κι αν μιλάμε για κινητά που τα κρατάμε για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο, και μετά τρέχουμε να αγοράσουμε το πιο καινούργιο.
Κακά τα ψέμματα, η μπαταρία οποιασδήποτε συσκευής είναι το εξάρτημα που αντικαθίσταται πιο συχνά από οποιουδήποτε άλλο, λόγω της πεπαλαιωμένης τεχνολογίας τους.

Agnostos13

@panosz75 Εμενα παντως μου φαινεται πιο πρακτικο να εχεις ενα powerbank απο το να ψυριζεις τις συσκευες για την αυτονομια και στο τελος να αναγκαζεσαι να συμβιβαζεστεις σε αλλους τομεις. Δεν καταλαβα ποτε το πρακτικο του… “εχω δευτερη μπαταρια στην τσεπη και την αλλαζω”. Δηλαδη θα βαζω το κινητο να φορτιζει, μετα θα αλλαζω μπαταρια και θα το ξαναβαζω για να εχω διπλη αυτονομια; Και η συσκευη θα ειναι ολη μερα συνδεδεμενη σε μια πριζα; Τι ακριβως κερδιζω ετσι; Απο την αλλη το powerbank το φορτιζεις οποτε θες σε πριζα ή υπολογιστη ανεξαρτητα. Επισης δεν περιοριζεσαι σε αυτονομια καθως καλυπτουν ολες τις αναγκες: -θες κατι μικρο και γρηγορο….πας σε ενα powerbank τσεπης των 2000-2500mAh που σου δινει αλλη 1 φορτιση… -θες κατι που να σου δινει το κατι παραπανω…πας σε ενα των 4500-5000mAh που σου δινει 2-3 φορτισεις και χωραει ανετα σε ενα μπουφαν ή μια τσαντα. -θες να πας καποια εκδρομη…βλεπεις ενα των 10000mAh και ξεχνας που ειναι η μπριζα! Φυσικα υπαρχουν και τα “τερατα” των 15000-20000mAh αλλα εκει μιλαμε πλεον για φορτιση πολλαπλων συσκευων… Τελος ειναι και universal που σημαινει οτι μπορω να τα χρησιμοποιω για παραπανω απο μια συσκευη ενω επισης μπορω να επιλεξω και την εταιρια-κοστος… Συνέχεια »

panosz75

@Agnostos13:
Να φανταστώ συνηθίζεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο φορτίζει, δηλαδή χρησιμοποιείς τον πομποδέκτη του; Του στυλ, φορτίζει το κινητό σου απ’ το power bank, και σε παίρνουν τηλέφωνο, και θα απαντήσεις όσο είναι συνδεδεμένο στο power bank;
Αν όντως το κάνεις αυτό, κάνε καμία ασφάλεια ζωής για εγκαύματα και άλλες σωματικές βλάβες (εγκαύματα κλπ) κι επίσης ασφάλισε και το κινητό σου για όταν θα γίνει το “μπαμ”.
Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, οι δύο μεγάλοι της Κορέας (Samsung, LG) εδώ και χρόνια είχαν υιοθετήσει τη λύση του εξωτερικού φορτιστή μπαταρίας, στο οποίο φορτίζεις την εφεδρική μπαταρία σου (π.χ. https://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones-accessories/EB-KG900BWUSTA).
Μέχρι που η Sammy αντέγραψε την Apple στις λύσεις unibody, κι έτσι οι περισσότεροι παλεύετε με τα power banks, γιατί φυσικά “έπρεπε” να υπάρξει κι αυτό το προϊόν, ώστε να σπεύσουν κάποιοι να το αγοράσουν, και κάποιοι – όπως πάντα – να βγάλουν φράγκα.
Το σύστημα πάντα δουλεύει με έναν τρόπο: “δημιουργώ πρόβλημα -> δίνω τη λύση -> κερδίζω φράγκα”. Όποιος το βλέπει, καλώς, όποιος είναι τυφλός, κακό του κεφαλιού του.

panosz75

Το power bank απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο για να φορτίσει απ’ ό,τι μια μπαταρία, και η μπαταρία αποκαθιστά την αυτονομία της συσκευής άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να φορτίσει η συσκευή πρώτου τη χρησιμοποιήσεις (φαντάζομαι έχεις υπόψη σου ότι είναι επικίνδυνο να φορτίζεις και ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς τον πομποδέκτη της συσκευής για τηλεφωνήματα και mobile internet).
Επίσης, οι εφεδρικές μπαταρίες δεν είναι ανάγκη να φορτίζονται μέσα στη συσκευή, καθώς τόσο η Samsung όσο και η LG έχουν δώσει τη λύση του εξωτερικού φορτιστή, π.χ. δες τις υλοποιήσεις για τα Samsung Galaxy S4/S5, LG G4/V10 κλπ.

Agnostos13

Το ποσο χρονο απαιτει για να φορτισει το powerbank εχει κανει τα mAh οπως και στη μπαταρια…
Ομολογω οτι 15 χρονια τωρα φορτιζω και χρησιμοποιω τις συσκευες χωρις θεμα οποτε με βαση αυτο εχω βολευτει τα powerbanks.
Ακομα και με τον εξωτερικο φορτιστη περιοριζεσαι στη χωριτικοτητα και την (υψηλη) τιμη της επισημης μπαταριας…

panosz75

Όταν πέσει η απόδοση της μπαταρίας του κινητού, αν είναι αφαιρούμενη, την πετάς στην ανακύκλωση και παίρνεις άλλη, με ελάχιστο κόστος, συνήθως αρκετά κάτω από 20€. Αν πεθάνει η μπαταρία του power bank, πετάς το ίδιο το power bank.

Thanosgr13

VasillisA3 σκέφτεσαι να το αγοράσεις ;

chris

εχει δικιο ο Βασιλης..Το παρελαβα απο την Τριτη και μεχρι να μου ερθει η θηκη απο public σημερα φοβομουν μην γινει καμια στραβη μιας και ειμαι λιγο γκαντεμης…

a.m s6

Υπάρχει και η δική μου περίπτωση Να έχεις κινητό με ενσωματωμένη προβληματική μπαταρία. Ως το 86% φορτίζει η μπαταρία στο s6 και εκεί που θα έβαζα απλά μια μπαταρία με 15€νθα τα σκάσω σε σέρβις θα μείνω και χωρίς συσκευή. Άσε που αν κάποια συσκευή κολλήσει, το βγαλσιμο είναι η απόλυτη λύση.

Makis

Αν εξαιρέσεις το συγκεκριμένο που και γι᾽ αυτό θα υπάρξει λύση, το να αλλάξεις μπαταρία δεν είναι δα και τρομερά δύσκολο να το κάνεις μόνος σου. Εξάλλου μία το πολύ μπαταρία να αλλάξεις σε όλη τη ζωή του κινητού εκτός και ένα πέσεις σε σκάρτη. Ούτε στο service νομίζω ότι θα σε γδάρουν για μία μπαταρία. Οθόνες κλπ, συμφωνώ, ου μπλέξεις..

ChrisG

@a.m s6 φίλε με αφορμή αυτό λές για την μπαταρία σου υπάρχει μία εφαρμογή στο Playstore που λέγεται Βattery life repair pro.για κάνε μία δοκιμή και τρέξτην και πές μου τι σου βγάζει στα blocks της μπαταρίας(αριθμό πορτοκαλί και κόκκινων);εάν σου βρεί πάρα πολλά σημαίνει οτι όντως η εφαρμογή κάτι κάνει και δοκίμασε να κάνεις repair(σε αφήνει μία φορά).έτσι απο περιέργεια.

Makis

ChrisG τίποτε δεν κάνει αυτή η εφαρμογή, παραμύθι, αλίμονο αν εφαρμογή σου έφτιαχνε την μπαταρία.

Δούλεμα της Samsung

Προφανώς δεν έτυχε να το δουλέψετε το S7 και για αυτό έχετε απορίες όπως βλέπω.
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.Η Samsung παίζει με τους αριθμούς όπως κάνει και η Apple και για αυτό θα πιάσουν κάποια στιγμή πάτο.Το κινητό αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν αξίζει τα χρήματα που πωλείται.Κατέβασαν τα mpx και δηλώσανε πως τα κάνανε pio original στον φακό και άλλες γελοιότητες , πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί , γιατί τα γνήσια mpx είναι τα ultrapixel που έχει μόνο η HTC
Επεξεργαστής αντί 810 – 820 κοινός να είχαμε να λέγαμε διότι είναι ένα και το ίδιο και η διαφορά δεν είναι καν αισθητή , οθόνη ίδια με τα προηγούμενα μοντέλα της , ανάλυση το ίδιο , menou το ίδιο , όλα τα ίδια , και κάνουν όλοι αμαν αμαν που από 5 βαπτίζεται 6 και από 6 βαπτίζεται 7.
Χοντρό δούλεμα.

δημη

αλλαγη οθονης s7 edge τιμη που δεν ξερω θελω οθονη μονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.