Smart Windshield: Επόμενο βήμα η “έξυπνη” μηχανή

Η Samsung είναι πολλά περισσότερα από μια εταιρεία που ασχολείται με smartphones και tablets, και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδείξει. Μετά το Samsung Safety Truck με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μηχανές.

Τα ιταλικά τμήματα της Smsung και της Yamaha ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Samsung Smart Windshield, ένα concept για έξυπνο ανεμοθώρακα που μπαίνει σε μηχανές και η Samsung ευελπιστεί ότι θα αυξήσει την ασφάλεια του οδηγού.

Ο οδηγός πριν ξεκινήσει να οδηγεί, συνδέει το κινητό του με το Samsung Smart Windshield, μέσω ειδικού app και Wi-Fi. Ενώ βρίσκεται καθ΄οδόν θα λαμβάνει notifications από κλήσεις, μηνύματα και email και θα τα βλέπει χωρίς να χρειάζεται να βγάλει το κινητό από την τσέπη του και να αφήσει το τιμόνι. Έτσι θα μπορεί να αποφασίσει αμέσως αν θα σταματήσει να απαντήσει, ή όχι.

Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ειδικής κατηγορίας επαφών οι οποίες όταν καλούν (στέλνουν μήνυμα ή email) θα λαμβάνουν ένα μήνυμα με το οποίο ο οδηγός θα τους ενημερώνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Επιπλέον, το Samsung Smart Windshield περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης για να γνωρίζει ο οδηγός πάντα που πηγαίνει.

Το Samsung Smart Windshield έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Προς το παρόν η Samsung δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την κυκλοφορία του, όμως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω video:

Smart Windshield, Smart Windshield: Επόμενο βήμα η “έξυπνη” μηχανή

Smart Windshield, Smart Windshield: Επόμενο βήμα η “έξυπνη” μηχανή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Innovation… απλά !!!
Πολύ καλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.