Samsung: Δέχτηκε μήνυση 30 εκατ. δολαρίων από τον Pelé

Δεν είναι μόνο η Apple που αγαπά να στέλνει τη Samsung στις αίθουσες των δικαστηρίων ζητώντας τεράστια ποσά με αφορμή τις πατέντες που παραβίασε, αλλά σειρά παίρνει και ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας Pelé. Βεβαίως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για παραβίαση πατέντας.

Ο πρώην άσος της μπάλας κατηγορεί τη Samsung ότι σε μια διαφήμισή της χρησιμοποίησε μια εικόνα που παραπέμπει στον Pelé, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει ποτέ την άδειά του. Η διαφήμιση που μπήκε στην εφημερίδα The New York Times μπορεί να κοστίσει στους Κορεάτες το 30 εκατ. δολάρια καθώς αυτό είναι το ποσό που ζητά ο Pelé στην μήνυση που κατέθεσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Samsung τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφόρησε μια διαφήμιση για ultra high-definition τηλεοράσεις, ενώ το 2013 είχαν σταματήσει οι συζητήσεις για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο Pelé στην προώθηση των προϊόντων της.

Ο 75χρονος σήμερα Pelé (ή αλλιώς Edson Arantes do Nascimento) θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν και η διαφήμιση δεν αναφέρει το όνομά του, περιλαμβάνει το πρόσωπο ενός άνδρα που μοιάζει στον δημοφιλή αθλητή. Επιπλέον, στο φόντο υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που κάνει ένα κόλπο με τη μπάλα (modified bicycle ή scissors-kick), το οποίο συνήθιζε να κάνε ο Pelé. Αυτά όλα αναφέρονται στην καταγγελία που κατατέθηκε.

Οι δικηγόροι του Pelé υποστηρίζουν ότι η διαφήμιση θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές που θα θεωρήσουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τα προϊόντα της Samsung ενώ βλάπτει και το εισόδημά του. Κατά τη διάρκεια του World Cup 2014 στη Βραζιλία, ο Pelé έβγαλε 25 εκατ. δολάρια από συμφωνίες που έκανε τις εταιρείες Subway, Volkswagen, Santander και Procter & Gamble.

Ο Frederick Sperling, δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, είναι ο ίδιος που βοήθησε τον Michael Jordan να κερδίσει την υπόθεση ενάντια σε αλυσίδα supermarket που χρησιμοποίησε το όνομα και την εικόνα του χωρίς άδεια. Το ποσό που διαπραγματευόταν τότε ήταν πολύ μικρότερο, στα 8.9 εκατ. δολάρια.

H Samsug από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

samsung pele, Samsung: Δέχτηκε μήνυση 30 εκατ. δολαρίων από τον Pelé

Η εν λόγω διαφήμιση

samsung pele, Samsung: Δέχτηκε μήνυση 30 εκατ. δολαρίων από τον Pelé

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andrew

Έχει ξεμείνει από λεφτά και είπε να τα πάρει από την Sumsung… Τι να πω τι μαμακιες κάνει ο κόσμος να βγάλει λεφτά..

mixtri

Μαζί του θα τα πάρει;

dark_master

Σίγουρα ζητάει πολλά (πάρα πολλά θα έλεγα).
Από την άλλη αν δεν ζήτησαν την έγκριση του λογικό είναι. Δημόσιο πρόσωπο είναι. Αν το επιτρέψει θα δει το πρόσωπο του και σε άλλες διαφημίσεις αλλά χωρίς έσοδα.
Το όνομα του πλέον είναι “brand name”.
Εσείς στη θέση του τι θα κάνατε?

george

Ενταξη παιδια οριζοντιο ψαλιδακι κ διπλα αυτος ο τυπος να γελα σε παει κατευθειαν στον πελε.κ αν οντως ειχαν συνεργασια κ κοπηκε πιο πριν ε ειναι καραμπαμ τα γυρευε ο ποπος τους.

Kostas

@Andrew στην συγκεκριμένη περίπτωση η αίρεση σου έκανε μαμακια για να βγάλει λεφτά!
Και λίγο αξιοπρέπεια δεν βλάπτει που είστε έτοιμοι να προσβάλλεται τους πάντες όταν η είδηση δεν χαϊδεύει την Κορεάτικη θρησκεία σας

Makis

Πελέ…το ‘χεις χάσει τελείως μου φαίνεται…

Rizo

Ο άνθρωπος απο τότε που σταμάτησε το ποδόσφαιρο κάνει “Business”. Σιγά μην το άφηνε έτσι. Κι εγω το ίδιο θα έκανα.
Και μέσα στο 2014 έβγαλε 25.000.000$ όπως λέει το άρθρο, δεν νομίζω να πεινάει για να το κάνει αυτό, όπως νομίζουν μερικοί.
Το πιο πιθανό είναι όντως να τον προσέγγισαν για να κάνουν συμφωνία για διαφημιστική καμπάνια που δεν έγινε ποτέ. Ε, δεν είναι προκλιτικό μετά να βλέπεις αυτό?
Αυτό πιστεύω θα έγινε.

Manolis

θα τον έλεγα τσιφούτη αλλά έχει ένα δίκιο σαν δημόσιο πρόσωπο που είναι επειδή η εικόνα όντως σε παραπέμπει σε αυτόν… Όμως ΔΕΝ είναι αυτός στη φωτογραφία και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ copyright στη μπάλα ή στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική κίνηση!!! 🙂

mpampis13

Σαν πελε ρουφι@νος δεν θα γίνω

Chris

Mpampis13
Αργεντινή Αγγλία βλέπω την γκολαρα?

Ανακιν

Η Samsung είναι ‘θρησκεία’ δεν είναι αιρεση

Νικος

Ενας μαυρος με μούσια ειναι! Ποτε ειχε ο Pele μουσια. Οτι ναναι!

giannogeorge

Δεν πάει καλά ο άνθρωπος. Αν δεν διάβαζα το άρθρο ούτε που θα μου είχε περάσει από το μυαλό.

aptalikos

Εδώ ούτε το ονομά του χρσιμοποιησαν αλλά ούτε και την εικόνα του. Δηλαδή κανένας άλλος εγχρωμος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο κόλπο; είναι σα να λέμε ότι υπάρχει πατέντα και στα κόλπα. Κρίμα και τον είχα σε υπόληψη, της αρπαχτής και αυτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.