Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Στην χρονιά του Virtual Reality (VR), όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν, έχουμε δει ήδη αναρίθμητα demos, εφαρμογές και παιχνίδια που σε μεταφέρουν σε έναν νέο εικονικό κόσμο. Πως θα ήταν όμως η VR εμπειρία αν μπορούσαμε να νιώσουμε σαν να ήμασταν πραγματικά εκεί;

Τα Creative Labs της Samsung έχουν την απάντηση. Τα πρωτότυπα headphones Entrim 4D, παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο South by Southwest festival, στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι κάνει αυτά τα headphones να διαφέρουν; Πέρα απο το να φέρνουν στα αυτιά μας τον ήχο που συνοδεύει τον εικονικό κόσμο, τα Entrim 4D στέλνουν ένα ηλεκτρικό σήμα στο νεύρο που βρίσκεται στο αυτί μας, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία και την κίνηση. Με αυτό το τρόπο ξεγελάει τον εγκέφαλο μας και νομίζουμε οτι κινούμαστε.

Τα headphones δοκιμάστηκαν απο 1500 άτομα με διαφορετικούς τύπους κινήσεων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της ηλεκτρικής διέγερσης ώστε να είναι άνετα για όλους. H Samsung αναφέρει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, μιας και χρησιμοποιείται ήδη στην εκπαίδευση των πιλότων αλλά και σε άτομα μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο για να βελτιώσουν την ισορροπία τους, Παρ’όλα αυτά, τα Entrim 4D είναι ακόμα μακριά απο την αγορά και χρειάζεται βελτίωση ώστε να αποφευχθούν παρενέργειες όπως η ναυτία.

Δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν τα Entrim 4D, σύντομα όμως θα πρέπει να περιμένουμε παρόμοιες κινήσεις και απο τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Virtual Reality.

Samsung VR headphones, Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Samsung VR headphones, Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanosgr13

Ότι πρεπει για το pornhub

makis

σε λιγο οπος λεει στο matrix θα μας κανουν μπαταριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.