Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Στην χρονιά του Virtual Reality (VR), όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν, έχουμε δει ήδη αναρίθμητα demos, εφαρμογές και παιχνίδια που σε μεταφέρουν σε έναν νέο εικονικό κόσμο. Πως θα ήταν όμως η VR εμπειρία αν μπορούσαμε να νιώσουμε σαν να ήμασταν πραγματικά εκεί;

Τα Creative Labs της Samsung έχουν την απάντηση. Τα πρωτότυπα headphones Entrim 4D, παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στο South by Southwest festival, στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι κάνει αυτά τα headphones να διαφέρουν; Πέρα απο το να φέρνουν στα αυτιά μας τον ήχο που συνοδεύει τον εικονικό κόσμο, τα Entrim 4D στέλνουν ένα ηλεκτρικό σήμα στο νεύρο που βρίσκεται στο αυτί μας, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία και την κίνηση. Με αυτό το τρόπο ξεγελάει τον εγκέφαλο μας και νομίζουμε οτι κινούμαστε.

Τα headphones δοκιμάστηκαν απο 1500 άτομα με διαφορετικούς τύπους κινήσεων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της ηλεκτρικής διέγερσης ώστε να είναι άνετα για όλους. H Samsung αναφέρει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, μιας και χρησιμοποιείται ήδη στην εκπαίδευση των πιλότων αλλά και σε άτομα μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο για να βελτιώσουν την ισορροπία τους, Παρ’όλα αυτά, τα Entrim 4D είναι ακόμα μακριά απο την αγορά και χρειάζεται βελτίωση ώστε να αποφευχθούν παρενέργειες όπως η ναυτία.

Δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το αν και πότε θα κυκλοφορήσουν τα Entrim 4D, σύντομα όμως θα πρέπει να περιμένουμε παρόμοιες κινήσεις και απο τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Virtual Reality.

Samsung VR headphones, Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Samsung VR headphones, Samsung Entrim 4D: VR headphones που σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι εκεί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanosgr13

Ότι πρεπει για το pornhub

makis

σε λιγο οπος λεει στο matrix θα μας κανουν μπαταριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.