Οι αποστολές smartwatches ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους Ελβετούς

Μπορούν τελικά τα smartwatches να αντικαταστήσουν τα συμβατικά ρολόγια που χρησιμοποιούμε τόσα χρόνια και που υποστηρίζουν μια ολόκληρη βιομηχανία; Η αρχική αποδοχή δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή, όμως τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics για πρώτη φορά, ο αριθμός των smartwatches που απεστάλησαν το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ξεπέρασε εκείνον των Ελβετών ωρολογοποιών. Η εταιρεία αναφέρει ότι το Apple Watch συνέβαλε σημαντικά σε αυτό.

Οι Ελβετοί είναι γνωστοί για την εμπειρία τους στα ρολόγια και σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν αποδέχτηκαν τα smartwatches, ευελπιστώντας ότι είναι ένα φαινόμενο που θα περάσει. Στέλεχος της Strategy Analytics επισημαίνει ότι η ελβετική ωρολογοποιία άργησε πολύ να αντιδράσει στην ανάπτυξη των smartwatches, “κόλλησε το κεφάλι στην άμμο ελπίζοντας ότι τα smartwatches θα εξαφανιστούν”, δήλωσε ο Neil Mawston, όμως αυτή δεν είναι η λύση.

Οι αποστολές ελβετικών ρολογιών μειώθηκαν κατά 5% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, τα smartwatches σημείωσαν αύξηση αποστολών 316%.

Κάποια ελβετικά brands έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το trend των smartwatches, όπως η Tag Heuer με το πρώτο της Android Wear, έχει το 1% της αγοράς των smartwatches την ώρα που η Apple έχει το 63% και η Samsung το 16%.

Εκτός από την Strategy Analytics και η Gartner δίνει τα εύσημα στη στο Apple Watch για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς. Συνολικά οι αποστολές αναμένονται να φτάσουν στα 50 εκατ. το 2016, ενώ το 2015 ήταν στα 30 εκατ. κομμάτια. Το 2017 οι αποστολές smartwatches αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 33.4% και να φτάσουν στα 66.7 εκατ. κομμάτια.

smartwatches surpassed swiss watches, Οι αποστολές smartwatches ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους Ελβετούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Η σύγκριση είναι άκυρη απλά!
Δεν υπάρχει σύγκριση σε μηχανικό ρολόι και σε gadget που λέει την ώρα! Ενα μηχανικό ρολόι με σωστή συντήρηση θα το έχουν και τα εγγόνια σού! Τα smartwatch έχουν ημερομηνία λήξης τους 6 μήνες βαριά ενα ένα χρόνο.

unlim21

Βρε φίλε εσύ πήγες πολύ μακριά…Και μόνο το θέμα της μπαταρίας στέλνει τα smartwatch
αδιάβαστα.
Θα καθόμαστε να φορτίζουμε και τα ρολόγια μας τώρα;
Βλακίτσες…

Για να μην πω πόσο περισσότερο αντέχει ακόμα κι ένα ρολόι των 40 ευρώ σε χτυπήματα,
βρώμα και κακομεταχείριση.

One

Εγω δε φοράω ποτε ρολόι αλλα προτιμώ τα smartwatches λογω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Kostas

Δεν έχει να φοβηθεί κάτι η παραδοσιακή ωρολογοποιία.κάποιος που θέλει ρολόι θα πάρει ρολό.! Όποιος βάζει στην ίδια πρόταση ένα Rolex και τα τεχνολογικά κιτσαρια έχει πρόβλημα αισθητικής.Το να φέγγει ο καρπός σου είναι γυφτιά.

Ioannis

Το μέλλον είναι τα smartwatch τα προτιμώ από τα συμβατικά που απλά λένε την ώρα και σιγά μην φορέσουν το δικό μου το ρολόι τα εγγόνια μου εμένα θα σκέφτονται…. μην κάνετε όμως σαν τους κλασικούς παππούδες που σε κάθε αλλαγή λένε “εγώ αυτά δεν τα ξέρω ούτε θέλω να τα μάθω αυτά τα διαβολια”.

Minas

Άκυρη η σύγκριση, η πτώση οφείλεται στην δυσμενή οικονομική συγκυρία και όχι στα smartwatches…
Δηλαδή αν έχω αποφασίσει να πάρω ρολόι στα 4-5.000€ θα επιλέξω μεταξύ Rolex και Apple;;;

Kostas

@Ioannis εγώ μίλησα για αισθητική όχι για τεχνολογία, προσωπικά δεν φοράω ρολόι και δεν θα φορέσω ποτέ με τη θέληση μου.
Ο παππούς μου έκανε πιο χρήσιμα πράγματα απ ότι θα κάνει ποτέ το smart-phone-watch-βρακί μου…άρα ναι αν πρέπει να διαλέξω αν θα μοιάζω στον Robocop ή στο παππού μου προτιμώ το δεύτερο! Και το ίδιο πιστεύω και για τον δικό σου παππού!
Να το φορέσεις το ρολόι του…

Ioannis

Kostas Εγώ δεν είδα να έχει κανέναν ρολόι τσέπης αυτό που έχει και μια φωτογραφία μέσα αυτό είχε ο παππούς μου είχε ένα γραμμόφωνο όμως να σταματήσω λες streaming?

Panagiotis Koundis

Η κατάσταση ξεφεύγει… Ξυπνάτε λίγο ανθρώπινα όντα και σταματήστε να κουρκουτιάζετε το κεφάλι σας με τεχνολογικές βλακείες! αξιώθηκα να έχω ένα ρολόι με μηχανισμό perpetual όπου και 2 χρόνια να το αφήσω στην άκρη μόλις το φορέσω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα βρίσκει την ώρα και την ημερομηνία ακόμη και αν έχουμε δίσεκτο έτος! Δηλαδή θα αλλάξω το Seiko & το Ingersoll για να πάρω smartwatch?? Ε δεν τρελάθηκα ακόμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Apple Music Apple TV

Οι νέοι στις ΗΠΑ λατρεύουν iPhone και Apple Watch αλλά τα Apple Music και Apple TV+ όχι και τόσο

Το iPhone συνεχίζει να είναι συντριπτικά δημοφιλές στους εφήβους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα για τους εφήβους της Piper Sandler.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.