PlayStation: Έρχονται τα παιχνίδια του σε iOS και Android

Τον Μάρτιο του 2015 η Nintendo ανακοίνωσε ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα ασχοληθεί με το mobile gaming. Το πρώτο app ανακοινώθηκε πρόσφατα και μέσα σε 3 μέρες έφτασε το 1 εκατομμύριο downloads.

Η Sony με τη σειρά της δεν φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη και ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα νέο τμήμα, σκοπός του οποίου είναι να φέρει τα PlayStation games και IP σε mobile συσκευές, smartphones και tablets που τρέχουν iOS και Android.

Το νέο τμήμα ονομάζεται Forward Works και επικεφαλής του θα είναι ο Atsushi Morita, επικεφαλής της Sony Computer Entertainment σε Ασία και Ιαπωνία. Η επίσημη λειτουργία του τμήματος θα ξεκινήσει από 1η Απριλίου, την ίδια μέρα που η Sony Computer Entertainment γίνεται Sony Interactive Entertainment.

Η Sony σίγουρα ευελπιστεί οι δικοί της τίτλοι να έχουν την ίδια επιτυχία με το πρώτο mobile app της Nintendo, το Miitomo. Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι PlayStation mobile τίτλοι θα είναι “πλήρεις”, αλλά δεν είπε πότε να περιμένουμε το πρώτο παιχνίδι για iOS και Android.

sony playstation mobile games, PlayStation: Έρχονται τα παιχνίδια του σε iOS και Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Πολύ σωστή κίνηση , το καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθεί στο Playstation και στα παιχνίδια που έχει πολύ δυνατούς τίτλους αντί να βγάζει μέτρια και πανάκριβα για τις δυνατότητες τους κινητά όπως το X Performance.

Jorge

PS4 σε tablet εκδοση!! Μακάρι να υπάρξει τέτοια εξέλιξη !

Ας ξεκινήσουν με τις εφαρμογές πολύ ωραίο μου ακούγεται!

Hlias

1η Απριλίου??? Βρε λες??? 😛

Panos7GR

Εμένα δεν μου κάνει αίσθηση. Πολύ δύσκολα ένας τίτλος να έρθει “όπως πρέπει” σε mobile πλατφόρμα, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για οθόνες αφής… Η λύση δεν πιστεύω πως είναι ενα DualShock, εκτός κι του βγάλει μια πιο μαζεμένη έκδοση με ενσωματωμένο stand για smartphone. Αλλά και πάλι το κινητό είναι κινητό… Θα ηταν ενδιαφέρον όταν θα παρουσίασει τον πρώτο τίτλο να ήταν μαζί με ενα σύγχρονο και δυνατό Xperia Play.
Προς το παρόν η ιδέα της Nintendo για τη δημιουργία games ειδικά για συσκευές με οθόνες αφής με τους ήρωές της (άσχετα αν το Miitono καμμία σχέση με αυτό), μου φαίνεται πιο σωστή. Ο καιρός θα δείξει…

@Γιάννης: Άλλο Sony Mobile και άλλο Sony Interactive Entertainment, όπως επίσης άλλο Sony Pictures και άλλο Sony Music Entertainment. Κάθε τμήμα είναι σωστά επικεντρωμένο εκεί που πρέπει και είναι σημείο αναφορας για την κατηγορία που δραστηριοποιείται.

Γιάννης

H Sony mobile με 1.5% μερίδιο αγοράς γιατο 2015 (κάτω μισή μονάδα σε σχέση με το 2014) είναι σημείο αναφοράς μεν αλλά αρνητικής δε. Αντίθετα το Playstation τα πάει πολύ καλά (δεν υπάρχει βέβαια και ανταγωνισμός πλην της Microsoft με το XBOX).

Νικόλαος

Ωραία

sakis

όποιος έχει παίξει σε ipad assassins creed identity της ubisoft η nba2k16 κλπ
θα ξέρει ότι υπάρχουν ήδη παιχνίδια optimised που τρέχουν νεράκι

είναι να μην γίνει η αρχή μετά κάθε παιχνίδι θα κυκλοφορεί και σε Mobile έκδοση παράλληλα με pc ps xbox κλπ

Agnostos13

Μακαρι να δουμε παιχνιδια σαν τα:
Buzz!
God of War
Gran Turismo
MediEvil
Wipeout
κλπ…

Alex

@Agnostos 13 τι είπες τώρα ρε φίλε;;;;; medievil!!!! Μακάρι!!!!! Φοβερό παιχνίδι!!

Ιωάννης jb

@Panos7GR… Μου άρεσε αυτό που είπες με το xperia play… Σίγουρα θα βοηθούσε πολύ στο να ανέβουν και οι πωλήσεις!!!!
Φαντάζομαι τώρα κανένα 6ιντσο κινητό να έχει δυνατά specs και που θα έχει μαζί στο κουτί και το χειριστήριο…. το οποίο θα σταθεροποιείτε μαζί με το τηλ… δλδ όπως ηδη γίνεται με κάποιες xperia συσκευες… Η εποχή του mobile game εχει ήδη ξεκινήσει και δε θα ήθελε κανείς μια εταιρία σαν την sony να μείνει έξω απο αυτό

Nick

Προσωπικά είμαι της άποψης πως πραγματικά απολαυστική εμπειρία στο gaming θέλει physical buttons και όχι οθόνες αφής. Μονάχα οι Ιάπωνες δείχνουν να εξακολουθούν να το στηρίζουν αυτό – βλέπε PS VITA – ενώ έφτιαξαν μια απλά καταπληκτική κονσόλα (PS4) απόλυτα στοχευμενη στο gaming σε αντίθεση με το επίσης φοβερό Xbox One βέβαια. Στο δε Z3 μου πολύ τίμια η όλη εμπειρία του PS4 Remote Play μέσω του Dualshock αν και το φοβόμουν αρχικά για fail.

SCULLY

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ MASS EFFECT Η ΤΟ LAST OF US ΣΕ TABLET!!!Η ΤΟ FALLOUT ΚΑΙ ΤΟ DEFIANCE!!!

Αλέξανδρος

Εγώ πάλι δεν νομίζω να ειναι τόσο καλό για τους gamers και ενδέχεται να μην δείτε καν τα ονόματα που αναφέρετε στα σχόλια από τίτλους. Και η Microsoft στα Windows phone έχει Xbox Live support. Όπερ μεθερμηνευόμενο εστί ότι κάποια παιχνίδια γνωστά (assassins creed , mass effect, project zero κλπ) έχουν γίνει μεν optimized για συστήματα touch και δίνουν achievement points στο Xbox profile αλλά συνάμα γίνεται και επένδυση σε mobile παιχνίδια. Δηλαδή μπορείτε να παίξετε Uno, Angry Birds κλπ με Xbox Support και να παίρνετε τους πόντους για το xbox live. Κοινώς για κάθε 1 καλό παιχνιδι θα σκάνε και 10 καθαρά mobile παιχνίδια που θα κάνουν απήχηση και θα συνεχίζεται το support μετά μόνο σε τέτοια παιχνίδια. Με λίγα λόγια θα παίζετε στο android σας το Assasins creed να γουστάρετε αλλά μετά θα σας βάζουν και ένα candy crush με playstation support να παίρνετε trophies. Μπορεί να γίνει έτσι μπορεί και όχι αλλά το λέω για να κρατηθεί μικρό καλάθι για να μην ξενερώσετε μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.