Sony PlayStation VR: Επίσημη κυκλοφορία Οκτώβριο με τιμή 399 δολ.

Όταν ανακοινώθηκε επίσημα το Oculus Rift πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την ακριβή τιμή του στα 599 δολάρια. Στη συνέχεια ήρθε το ακόμη πιο ακριβό HTC Vive με τιμή 799 δολ. ενώ για το Sony PlayStation VR είχε ακουστεί ότι θα κοστίζει 800 δολάρια.

Τελικά η Sony έκανε σήμερα τις επίσημες ανακοινώσεις και τα ευχάριστα νέα είναι ότι όχι μόνο δεν είναι πιο ακριβό από το HTC Vive, αλλά είναι πιο φθηνό και από το Oculus Rift.

Το Sony PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Οκτώβριο και η τιμή του είναι αρκετά οικονομική στα 399 δολάρια (συγκριτικά πάντα με τους αντιπάλους του). Η τιμή του είναι στα ίδια επίπεδα με την κονσόλα του PlayStation 4, οπότε και για τα δυο θα χρειαστείτε γύρω στα 800 δολ.

Η Sony είχε υποσχεθεί ότι η κυκλοφορά θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016, όμως τελικά θα καθυστερήσει και η ίδια δεν παραλείπει να τους ευχαριστήσει όλους για την υπομονή και την υποστήριξη τους.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Sony PlayStation VR θα έρθει με οθόνη 5.7 ιντσών OLED, ανάλυσης 1920×1080 pixels, με 120 Hz refresh rate, πεδίο θέασης 100 μοιρών και tracking sensors 360 μοιρών. Είναι συμβατό με χειριστήρια DualShock 4 και PS Move, απαιτεί PlayStation Move camera, που έχει έξτρα κόστος. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το PS4.

Τέλος, αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 200 developers δημιουργούν περιεχόμενο για το Sony PlayStation VR και μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένουμε γύρω στα 50 παιχνίδια.

Τι λέτε;

sony playstation vr price, Sony PlayStation VR: Επίσημη κυκλοφορία Οκτώβριο με τιμή 399 δολ.

sony playstation vr price, Sony PlayStation VR: Επίσημη κυκλοφορία Οκτώβριο με τιμή 399 δολ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτερης

Το PS4 ειναι πολυ underpowered για VR. Το HTC Vve και το Rift απαιτουν καρτα γραφικων τουλαχιστον μια GTX 970, η οποια ειναι πολλες φορες ποιο ισχυρη απo τις δυνατοτητες του PS4. Επισης 1080p στις 5,7 ιντζες δεν ειναι ικανοποιητικο για VR

Costas

Εδώ ταιριάζει η παροιμία ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε! Ακόμη δεν βγήκε στην αγορά και έτρεξαν πολλοί γνώστες της τεχνολογίας να βγάλουν την ανάλυση μη ικανοποιητική και ότι το ps4 είναι underpowered για το vr. Επιχειρήματα όμως δεν υπάρχουν! Τυχαίο? Δεν νομίζω!

Lefteris

Η κανονική τιμή του εφόσον είναι απαραίτητο το ps move είναι γύρω στα 425 ευρώ… Ακριβουτσικο ίσως αγοραστεί πολύ αργότερα, άμα πέσει η τιμή του και αφού δούμε και τα reviews!

Ιωάννης jb

Φαίνεται εκπληκτικό και λογικά θα είναι!!!

Δημήτρης

Βασικά το συγκεκριμένο headset έρχεται με βοηθητική μονάδα επεξεργασίας. Ισχύει ότι τα specs του ps4 δε σηκώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό το vr αλλά να ενημερωνομαστε λίγο πριν ξεκινήσουμε το Κράξιμο. Τώρα, για την ανάλυση, και εγώ τη θεωρώ χαμηλή για vr παίρνοντας υπ όψιν και τα παράπονα απ το πρώτο rift. Μένει να δούμε….

Max91

@Λευτέρη
Λες να στείλουμε μήνυμα μέσω what’s up μη χρεωθουμε κιόλας, ότι το προϊόν που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δεν θα δουλέψει σωστά;

Λευτερης

Costas εγω σου παρεθεσα την καρτα γραφικων που απαιτουν οι δυο ανταγωνιστες. Επισης εγω χρησιμοποιησει gear Vr και Google cardboard. Σε τοσο κ9ντινη αποσταση τα 1080p πιξελιαζουν ενω το QHD το Note 5 φαινεται μια χαρα. Οποτε μηπως πρεπει να ψαξεις λιγο τη λεξη επιχειρηματα σε κανενα λεξικο;

Panos7GR

Αν οι τιμή του με τέτοια specs δεν ήταν πιο κάτω από Vive και Rift τότε θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη “φούσκα” της χρονιάς.
Συμφωνώ με τον Λευτέρης για την ανάλυση της οθόνης στις 5,7 ίντσες. Φοβάμαι πως θα pixelιάζει… Οχι τραγικά, αλλά θα είναι εμφανής. Μιλάμε για μιά συσκευή που θα είναι ελάχιστα εκατοστά μπροστά από τα μάτια σου + ότι θα έχει και φακούς για εστίαση. Οποιος έχει δοκιμάσει το Google Cardboard με καταλαβαίνει τι εννοώ.

Κατά τα άλλα ας ευχηθούμε καλή επιτυχία γιατί αν έχει κάνει σωστή δουλειά η Sony και οι devs το υποστηρίξουν με παιχνίδια όπως πρέπει και πετύχει τότε θα αρχίσει το VR να γίνεται mainstream και μια νέα εποχή θα ξεκινήσει.

vasilist

Για την ανάλυση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά για την απόδοση που λέτε μερικοί μπορώ και σας ρωτώ.
Δηλαδή ή Sony βγάζει ένα προϊόν στην αγορά χωρίς να το δοκιμάσει και χωρίς να κάνει έρευνα αν το ps4 το σηκώνει?
Το ξέρετε ότι ένα android του 2012 τεραπύρινο με AOSP ROM μπορεί να πάει πιο γρήγορα από ένα android οκταπύρινο του 2015? Αυτό λέγεται optimisation που σίγουρα έχει κάνει ή Sony και από πλευράς software αλλά και από hardware.

Ιωάννης jb

Ρε παιδια να μας βγάλετε απο τα ρούχα μας προσπαθείτε??
fhd στις 5,7 ιντσες και πιξελιάζει??
Σε 323ppi οθόνη απο απόσταση 7-8cm δεν υπάρχει ιχνος pixel….
και εσεις σε συσκευή vr κιόλας με 390ppi θα δείτε pixel?? ΕΛΕΟΣ!!!

Don mitso mou

@ Λευτέρης

Εγώ εχω vr και θα σου πω κάτι που ξέχασες ή μάλλον δεν ξέρεις. Το gear vr λειτουργεί διαφορετικά. Απο το εύρος της οθόνης του note 5 ή s6/7 χρησιμοποιεί μόνο δυο κυκλικά τμήματα, που μαζί δεν είναι ούτε καν 2,5″ και εξωτερικά εχει κοίλους φακούς για μεγένθυση (γι αυτο και τα πολλά εμφανή πίξελ). Τώρα εδω σου λένε θα έχεις foul 5,7″ χωρίς φακούς να παρεμβάλλουν. Και το ΠΙΟ σημαντικό απο όλα είναι το refresh rate που είναι 100 ενώ στο gear vr ανάθεμα κι αν είναι 30.

Pit The Greek

Νομίζω ότι η τεχνολογία θα πρέπει να ωριμάσει για να μην έχει την αποτυχία του Kinect.Θέλει πολλά χρόνια για να εξοικοιωθούμε σε αυτες τις νέες τεχνολογίες που ακόμα είναι σε εμβριακό επίπεδο αν και έχουν βγει virtual reality από την δεκαετία του 90 αλλά θέλουν πολλές βελτιώσεις ακόμα.

Βαγγέλης

Το ps move θελω να δω πως θα ενσωματωθεί στο gameplay του αν και καλό θα ηταν να εισάγουν νεο είδος χειρισμού, οσο για την δύναμη του ps4 δεν την αμφισβητώ αφού θυμάμαι τι έγινε με το batman arkham knight που αρχικά έπαιζε καλύτερα σε κονσόλες απο δυνατότερα pc.

Panos7GR

@Ιωάνης jb: Έχεις δοκιμάσει ποτέ το Cardboard ή γενικά άλλο headset τύπου VR;
Μην βλέπεις τον αριθμό των ppi με γυμνό μάτι από κοντινή απόσταση και κρίνεις. Βάλ’το σε ένα τέτοιο headset που έχει φακούς για μεγέθυνση ώστε να σε κάνει να “μπεις” μέσα στην οθόνη και να σε αποκόψει από τον “έξω κόσμο” και θα καταλάβεις γιατί έχουμε τις αμφιβολλίες μας. Από τύπου VR headset μόνο το Cardboard της Google, που μπροστά στα Vive, Rift και PlaystationVR δεν είναι τίποτα ουσιαστικά απο άποψη πραγματικής VR εμπειρίας, και στο Moto X Play που το δοκίμασα pixelιαζε. Οχι ενοχλητικά βέβαθα, αλλά έχανε σε αυτό που λέμε το ζεις λες και το βλέπεις με τα μάτια σου, αυτό δηλαδή που είναι ο αυτοσκοπός του VR.

Τι να πω… Θα το δούμε στην πράξη από τα πρώτα review που θα του κάνουν όταν βγει με το καλό.

aptalikos

@ Costas επιχειρήματα όλοι παραπάνω σου παραθεσαν αλλά εσύ είσαι κολλημένος και δεν μπορείς να καταλλάβεις ότι π.χ. τα 1080p είναι λίγα σε σε 5.7″. Έχω δει σε Galaxy 5.1″ με 2Κ οθόνη όπου είναι περίπου 570 pixels και πάλι φαινότανε το πιξέλιασμα. Εδώ στο δικό μου Gear VR με το Galaxy S7 edge 5.5″ και είναι ορατό. Κανονικά θέλει 4Κ και τα πιξελς να είναι περί τα 800-1000

Nick

Έχουν πολύ πλάκα ορισμένοι που κράζουν – όχι μόνο την Sony στο συγκεκριμένο – γενικά τις εταιρείες για ΠΡΟΦΑΝΗ τεράστια ερασιτεχνικά λάθη που πρόκειται να κάνουν λανσαροντας το εκάστοτε προϊόν τους, σαν να μην έχουν τους δικούς τους “ειδικούς” που θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές προτού εγκριθεί για έξοδο στην αγορά. Στείλτε βιογραφικά σε Sony, Apple, Samsung, κλπ, μερικοί που τα ξέρετε όλα μόνο εσείς να τους σώσετε από την επερχόμενη καταστροφή.

Panos7GR

Φίλε Nick αυτά να τα πεις στην NOKIA που είχε αναλυτές αγοράς και “ειδικούς” που μπορουσαν να τη σώσουν απο ΠΡΟΦΑΝΗ τεράστια ερασιτεχνικά λάθη που προκειται να έκαναν, αλλά είχε τη γνωστή κατάληξη. Καμμία εταιρεία δεν είναι αλάθητη, καμμία εταιρεία δεν βγάζει προϊόντα που χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας τους γιατί είτε βιάζονται να προλάβουν τον ανταγωνισμό, είτε γιατί θέλουν να κάνουν χωρίς περιττό οικονομικό ρίσκο ένα πρώτο real test πείραμα με τη νέα κατηγορία συσκευής που λανσάρουν.

Επειδή μέσα σε αυτούς που κράζουν θα έβαλες και εμένα, έχω να σου πω πως απλά την εμπειρία μου με ένα FHD VR headset μετέφερα και εξέφρασα την αμφιβολία μου. Μπορεί εντέλει να μην χρησιμοποιεί φακούς και η FHD να είναι υπεραρκετά ή οι φακοί που θα βάλει να είναι σχεδιαμενοι έτσι ώστε η FHD να είναι ιδανική, θα δείξει… Στην πράξη θα τα δούμε όλα τον Οκτώβριο και όπως προείπα εύχομαι τα καλύτερα.

Υ.Γ.: Είμαι κάτοχος PlayStation από το PSX και γενικότερα αν και δεν θεωρώ πως είμαι οπαδός καμμίας εταιρείας, έχω μια μικρή αδυναμία στη Sony.

Batman

Μια λέξη για όλους για να την περιμένουν πριν ειπωθεί το οτιδήποτε.

Playstation 4.5

Γεια χαρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.