Windows 10: Έφτασε σχεδόν στο 13% το μερίδιο αγοράς

Η Microsoft έχει κάνει ουκ ολίγες προσπάθειες για να προωθήσει τη νέα έκδοση του desktop OS της και σε κάθε περίσταση δείχνει πόσο πολύ θέλει να υιοθετηθεί από τους χρήστες. Σε πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια επέλεξε να γίνει πιο επιθετική προς τα Macs.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Net Market Share, η Microsoft φαίνεται να πετυχαίνει το σκοπό της και τα Windows 10 συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Αυτή τη στιγμή έχουν το 12.82% της αγοράς. Τον Ιανουάριο το μερίδιο των Windows 10 ήταν στο 11.85% και η Microsoft κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες και επιχειρήσεις που υιοθετούν το νέο OS. Ωστόσο το αρνητικό για την ίδια είναι ότι ο ρυθμός υιοθέτησης, μειώνεται.

Το πιο δημοφιλές desktop OS παραμένουν τα Windows 7, το ποσοστό τους έπεσε ελάχιστα από 52.47% στο 52.34%, ακολουθούν τα Windows 10 και στη συνέχεια τα Windows XP με 11.24%. Τα Windows 8.1 παίρνουν το 9.83% της αγοράς ενώ το Mac OS X 10.11 έχει στην κατοχή του το 3.72% (ανέβηκε από το 3.44%), λίγο πιο κάτω τα Windows 8 (με 2.43%) και Mac Os X 10.10 (στο 2.2%).

Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις μαζί συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία “Others” με 5.42%. Το Linux έχει το 1.78% (άνοδος από το 1.71% ενώ δεν βλέπουμε κάπου Chrome OS.

windows 10 market share, Windows 10: Έφτασε σχεδόν στο 13% το μερίδιο αγοράς

windows 10 market share, Windows 10: Έφτασε σχεδόν στο 13% το μερίδιο αγοράς

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Ο βαθμός υιοθέτησης είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που περίμενα δεδομένου ότι πολύς κόσμος δεν έβλεπε με καλό μάτι τα 8, 8.1.

bobo1704

Πολύ καλό λειτουργικό είναι η αλήθεια, αλλά τα θέματα με τους drivers της nVIDIA παραμένουν και δημιουργούν πολλά προβλήματα… Πολύς κόσμος περιμένει τη σταθεροποίησή τους για να προχωρήσει σε αναβάθμιση…

AntonisK

Και τώρα που κάνει αναγκαστική την αναβάθμιση των 7 & 8.1 σε 10 θα ανέβει κΙ άλλο. Καλό λειτουργικό αλλά και “ρουφιάνος”!!

Solon

Αθάνατα XP!!! 11,24 % την στιγμή που τα 8.1 έχουν 9,83% και παρά το σκότωμα που τους έκανε με το ζόρι η Microsoft. Αν έβγαιναν και καινούριοι drivers δεν θα πέθαιναν με τίποτα.

Παναγιώτης Κουνδής

@solon Φίλε πάνε στην εποχή του νεάντερταλ αν θες να κάτσεις με τα ΧΡ! Σοβαρευτείτε λίγο… τα 10 φυσάνε!
@bobo Εγώ φίλε με Titan μια χαρά είμαι.. και update οι drivers μου και ότι θέλεις! Εσύ τι προβλήματα έχεις;;

Το λειτουργικό είναι ότι ποιο ωραίο έχει βγει, ακόμα και από τα 7!

ChrisG

τα 7 είναι και θα είναι το καλύτερο λειτουργικό ever.απο την στιγμή που τα 10 θα είναι τα τελευταία windows η microsoft τελείωσε μετά τα 7.όλοι μετά το τέλος υποστήριξης των 7 θα πάνε σε άλλο λειτουργικό και αν αναλογιστεί ξανείς οτι τα 7 ειναι στο 70% των υπολογιστών δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.τα 7 ένα λιφτινγκ θέλανε.μιά χαρά ήταν.καθαρά και γρήγορα.με έναν ssd και είναι ταχύτατα.τα εγκαθιστώ σε καινούρια μηχανάκια και οι άνθρωποι είναι υπερευχαριστημένοι.αλλά πως θα έκανε αυτά που κάνει τώρα στα 10;

keysmith

Pop!
Θα βάλεις windows 10?
Όχι!?!?
Καλά θα ξανακάνω POP αύριο και τελικά θα αναβαθμίσεις..

Πολύ επιθετική πολιτική από την MS. Καλό λειτουργικό τα 10, αλλά άσχημα μαύρα και με με κακό start (καλύτερο από το ανύπαρκτο start των 8.Χ, αλλά άσχημο). Προσωπικά ακόμα προτιμώ το classic shell αν και μπορώ να “ζήσω” και χωρίς αυτό. Με τα 8άρια δεν γινόταν να μην έχει classic shell. Οπως και να έχει τα 10άρια με ένα αισθητικό service pack κάτι λίγο θα φτιάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.