Windows 10: Μετά την αποχώρηση Here Maps έρχεται “συναρπαστικό update”

Εχθές ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Here Maps θα σταματήσει την υποστήριξη για συσκευές που τρέχουν Windows 10 mobile. Για την ακρίβεια τα HERE apps αποσύρονται από το Windows 10 store στις 29 Μαρτίου και 30 Ιουνίου σταματούν να λειτουργούν.

Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι οι χρήστες της Microsoft θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσουν τους δικούς της χάρτες, που δεν είναι οι καλύτεροι.

H Microsoft φαίνεται πως δεν θα αφήσει παραπονεμένους τους χρήστες της και μέσα από το Reddit, υπάλληλός της υπόσχεται ότι θα φέρουν ένα “συναρπαστικό update” για το Windows 10 maps app. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει βελτιωμένο driving mode, το οποίο υπάρχει στο Microsoft maps app, αλλά υστερεί σε σχέση με το Here.

Η Microsoft θα δώσει το update πρώτα στους Windows 10 testers πριν αναβαθμίσει την εφαρμογή για όλους τους χρήστες της.

windows 10 maps app update, Windows 10: Μετά την αποχώρηση Here Maps έρχεται “συναρπαστικό update”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikolasV

Αυτά είναι, τα καλύτερα έρχονται….. άλλωστε η Microsoft είναι η νέα Apple.

*Surface Book
Surface Pro 4
Lumia 950, 950 XL
Windows 10
Universal apps.

tech21man

Απο που κ ως που ο συντακτης παίρνει εως δεδομενο οτι δεν ειναι καλοι οι χαρτες της ιδιας?

Ντροπη το κλιμα ειναι εντελως κατα του συγκεκριμένου λειτουργικού με αναξιοπιστες πηγες οπως τις προαλλες με το μη update γνωστης εφαρμογής που ήρθε τελικα…και κριμα γιατι το techblog καποτε ηταν απο τα πρωτα που προετρεπε τους χρηστες να εξετασουν κ αλλες προτάσεις.

grigsgr

@tech21man ο συντάκτης παίρνει ως δεδομένο ότι δεν είναι καλοί επειδή όπως είπες, είναι δεδομένο. Δεν χρειάζεται περισσότερο από 1 λεπτό για να το καταλάβεις.

Πέτρος Π

@tech21man : Αυτό ακριβώς, πες τα! Το έχω παρατηρήσει και εγώ εδώ και καιρό, το κλίμα είναι τελείως αρνητικό απέναντι στα WP, χωρίς κανένα λόγο… Εκτός του οτι χρησιμοποιούνται πηγές ό,τι ναναι, ακόμα και τα σχόλια των συντακτών (βλ. “οι χρήστες της Microsoft θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιήσουν τους δικούς της χάρτες, που δεν είναι οι καλύτεροι”) είναι τραγικά…

Εδώ είχαν ανεβάσει την “είδηση” οτι το spotify σταματάει την υποστήριξη για τα Windows, και ακόμα και όταν αποδείχτηκε οτι ήταν μούφα, συνέχισαν να έχουν το post, κάνοντας ουσιαστικά παραπληροφόρηση, χωρίς καν να αλλάξουν τον τίτλο (έβαλαν μόνο ένα “update”)…

Στο θέμα μας, δεν έχω ακόμα τα 10άρια οπότε δεν έχω χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της Microsoft για τους χάρτες, αλλά από τα σχόλια των χρηστών που διαβάζω, είναι σαν να έχει ουσιαστικά όλες τις here εφαργμογές μαζί (maps, drive, transit) και δεν υστερεί κάπου… Αν έρθει και θεαματικό update, ακόμα καλύτερα! 🙂

the Gasmadian

Εκτός του αρνητικού κλίματος που περιγράφετε πιο πάνω δεν έχετε παρατηρήσει ότι οι μόνες ειδήσεις για WP είναι για “υποτιθέμενες διαρροές” και στο καπάκι η διάψευσή τους; Εννοείται ότι όταν ακούς από διαρροές ότι έρχονται τα 10άρια και μετά αποδεικνύεται η διαρροή μούφα ότι αυτό το χρεώνεται η Microsoft σαν καθυστέρηση…

Καλά για παρουσιάσεις κινητών -όπως το 950- ούτε λόγος! Λογικά θα πρέπει πρώτα να παρουσιαστούν τα S7, 6s κ.ο.κ.

Αυτή η περιθωριοποίηση πάντως του λειτουργικού είναι παιδιά γενική… Προχτές η COSMOTE μου έδωσε (αν έχεις το Θεό σου…) για ανανέωση του 65PLUS 100 ευρώ επιδότηση για το 950, όταν μου αντιπρότεινε περίπου 300 για Samsung και 400 για APPLE…

tech21man

Grisgr εχω χαρτες εδω και χρονια και με windows phone, συγχαρητηρια, απο τα πιο κοτσανατα σχολια ολων των καιρων εδω μεσα φυτεψες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.