Windows Phone: Η Microsoft λέει ότι δεν είναι η προτεραιότητά της φέτος

Η Microsoft πραγματοποιεί το Build developer conference 2016 στο San Francisco (το οποίο λήγει σήμερα 1η Απριλίου) και όπως είδαμε επικεντρώθηκε κυρίως στα Windows 10. Έκανε σημαντικές ανακοινώσεις όμως δεν αναφέρθηκε στο Windows Phone.

Η μόνη φορά που έγινε αναφορά στο Windows Phone ήταν σε ένα demo του Skype που έτρεχε σε Windows 10 Mobile και εμφανίστηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

H Microsoft είναι φανερό ότι δεν θα ρίξει την προσοχή της στα κινητά φέτος, κάτι που επιβεβαιώνει ο επικεφαλής των Windows, Terry Myerson, μιλώντας στο The Verge.

Ο Myerson μίλησε με ειλικρίνεια λέγοντας ότι “Αν θέλεις να φτάσεις σε μεγάλο αριθμό χρηστών, το Windows Phone δεν είναι ο τρόπος να το κάνεις”. Συνέχισε λέγοντας ότι η μεγαλύτερη βάση χρηστών Windows είναι σε οθόνες 9 έως 30 ιντσών ενώ αν θέλεις να κάνεις καινοτόμα πράγματα, τότε το κατάλληλο κομμάτι είναι Xbox και HoloLens.

Ο ίδιος τονίζει ότι η Microsoft παραμένει δεσμευμένη στις μικρές οθόνες, θα έρθει η στιγμή που θα επικεντρωθεί εκεί, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι ο πυρήνας της.

“We’re fully committed to that 4-inch screen, there will be a time for it to be our focus, but right now it’s part of the family but it’s not the core of where I hope to generate developer interest over the next year. There’s no lack of recognition to realize how important that form factor is, but for Microsoft with Windows and for our platform it’s the wrong place for us to lead”.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft θεωρεί τα PC, τα laptops και τις υβριδικές συσκευές ως έναν τομέα που έχει καλύτερες πιθανότητες να πετύχει, κάτι που είναι λογικό μιας και στο κομμάτι των PC έχει την κυριαρχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι παρατά το Windows Phone, αλλά ότι δεν θα είναι στο επίκεντρο φέτος. Ο Myerson κατέληξε λέγοντας “We’re going to do some cool things with phones, but this year phones are an important part of our family but not the tip of the spear”.

windows phone not priority, Windows Phone: Η Microsoft λέει ότι δεν είναι η προτεραιότητά της φέτος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim

Πρωταπριλιά!!!

NikosAr

Πριν λίγο καιρό δεν ήταν που θα κάνανε δυνατή είσοδο με τα windows 10 mobile ? Τι να το κάνεις το λειτουργικό χωρίς συσκευές, εκτός κι αν νομίζεις ότι άλλες εταιρείες θα βάλουν το windows 10 mobile στα δικά τους κινητά? Αυτό η Microsoft εάν ξεκίναγε τώρα δεν θα άντεχε ένα τρίμηνο..

edd

Δλδ 100.000 προσωπικό δουλεύει αποκλειστικά σε 2-3 πράγματα, skype, windows και hololens..

dialteo

Δεν ειναι πρωταπριλιά. Η ανακοίνωση έγινε 30 ή 31 Μαρτίου στο Build 2016

Konstantinos

Η microsoft πρέπει να κάνει λογοκρισία στις δηλώσεις στελεχών της. Μου θυμίζει τον υπουργό Βενιζέλο να μιλά σε υψηλό βαθμό στελέχη ενόπλων δυνάμεων σε μια συνάντηση για το νέο δόγμα του νατο.
“Η Ελλάδα είναι μια μικρή και αδύναμη χώρα και δυστυχώς πρέπει να πράττουμε αυτά που επιτάσσουν οι ισχυροί και οι διεθνείς συγκυρίες.”
Άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος δεν πρέπει να βγαίνει παραέξω. Εκτός αν η microsoft θα επαναπροσδιορίσει το smartphone το 2028 αν έχω παιδιά να το χαρούν

Panos7GR

Ούτε τα Windows Phone fans δε θέλουν να το πιστέψουν και παρακαλανε να ήτανε πρωταπριλιατικο αστείο! 😂

Το ότι δεν θα είναι προτεραιότητα βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε συσκευές, νέες Microsoft εφαρμογές, βελτιώσεις κτλ. Απλά δεν θα ρίξει όλο το βάρος εκεί… Το θέμα είναι ΠΟΤΕ; θα δει σοβαρά αυτον το τομέα.

Nickolas

Καλά αυτό το είχαμε καταλάβει δεν ήταν ανάγκη να μας το πει.
Ωστόσο καλό θα ήταν να είναι λιγάκι πιο προσεκτικοί με αυτά που λένε, γιατί από τα windows phone 7 η Microsoft έχει κάνει τα άπειρα λάθη.
Μόνο το γεγονός οτι στην αρχή χρέωνε στους κατασκευαστές το λειτουργικό της ή που δεν άφηνε τους indie game developers να χρησιμοποιήσουν το xbox live στα παιχνίδια τους εκτός κι αν συνεργάζονταν με μεγάλες εταιρείες είναι αρκετό.
Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι οτι τα windows 10 είναι πια ένα λειτουργικό και θα βλέπουμε σχεδόν ίδιες αναβαθμίσεις και στο mobile κομμάτι.

Γιάννης

Ενώ τα άλλα χρόνια που ήταν προτεραιότητα γέμισε η αγορά από τις ποιοτικές και γεμάτες εφαρμογές συσκευές της Microsoft. Lol.

Πέτρος Π

Εντάξει νομίζω πολύ κακό για το τίποτα σχετικά με τις δηλώσεις… Πλέον τα Windows 10 είναι ουσιαστικά το ίδιο λειτουργικό σε PCs και κινητά, οι εφαρμογές είναι οι ίδιες, και ό,τι κάνω στον υπολογιστή μου μπορώ να κάνω και στο τηλέφωνο! Υπάρχουν δύο εξαιρετικές συσκευές (τα 950 & 950 XL), οπότε όποιος θέλει κορυφαία συσκευή Windows Phone μπορεί να την έχει, και σε πολύ καλή τιμή… Νομίζω οτι όλα έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε μια σειρά για εμάς που προτιμάμε την πλατφόρμα των Windows και στα κινητά! Δεν μπορώ να καταλάβω τόσο κράξιμο πάντως, όποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορεί να πάει στα android ή στο ios, υπάρχουν χιλιάδες εναλλακτικές!

Kostas

@Panos7GR δεν είμαστε fans αγαπητέ, fan είσαι εσύ που κατηγορείς όποιον έχει κάτι διαφορετικό από σένα! Δυστυχώς τα γραφτά μένουν και η τακτική σου είναι γνωστή ! Είσαι ο ίδιος που έκραζες το android και πλέον ο ίδιος που κράζει τους υπόλοιπους!
Προσωπικά φέτος με βολεύουν τα windows,του χρόνου μπορεί κάτι άλλο η διαφορά μας είναι οτί εγώ δεν θα σε προσβάλω ποτέ και ούτε θα σε κατηγορήσω για τις επιλογές σου!

Chris

Αφού έδωσα 500€ για να αγοράσω το 920 για να έχω ένα καλό κινητό τελικά κατάλαβα ότι πήρα κινητό με το χειρότερο λογισμικό από άσχετους με τα κινητά.Εκανα υπομονή πόσα χρόνια μπας κ δω εφαρμογή της προκοπής κ τελικά το κινητό μου θα πεθάνει με το facebook beta ακόμα.Κ τώρα δεν είναι τα κινητά ούτε προτεραιότητα τους.Κλειστε το τμήμα τότε κ μην μας γεμίζετε με σκουπίδια.Αρκετο δούλεμα φάγαμε με τα 10 κ τελικά δεν τα δινεται

Panos7GR

@Kostas: Επειδή τα γραπτά μένουν θέλω σε παρακαλώ να μου υποδείξεις σχόλιά μου που εγώ έκραξα το Android και τώρα όλους τους υπόλοιπους, με τη… “γνωστή μου τακτική”, επειδή έχουν οι άλλοι κάτι διαφορετικό από εμένα, γιατί… έχω κενό μνήμης.
Επίσης θέλω να μου βάλεις σε εισαγωγικά τα σημεία του προηγούμενου σχολίου μου (σχόλιο #6) που έγραψα. Ευχαριστώ.

Αν σε πείραξε το emoji ζήτω συγγνώμη, αλλά έτσι ήταν η έκφρασή μου όταν διάβασα το άρθρο γιατί υποτίθεται με τα W10 η MS θα έκανε το δυναμικό come back στην κατηγορία. Δυστυχώς στάφει οι προσδοκίες των fans και εμένα που στην παρουσίαση των W10 το γλυκοκοίταζα. Δεν σημαίνει η δήλωση ότι παραδίδουν πνεύμα, όπως προ είπα, απλά μας ξεκαθάρισαν να μην περιμένουμε κάτι τρομερό. Άρα το Surface Phone να μην το περιμένουμε ή να περιμένουμε ότι θα κινηθεί σε ρηχά νερά;

Sotiris

Όταν το ένα λειτουργικό έχει να προτείνει τα 950 ως κορυφαίες συσκευές καταλαβαίνεις γιατί γελάει και το ποικιλόχρωμο ερίφιο… Οι άλλοι τρέχουν λόγω ανταγωνισμού…τα wp αξίζουν μόνο για 5χρονα ανήψια που δεν έχουν πιάσει κάτι καλύτερο στα χέρια τους…που και πάλι παίζεται…τα παιδιά έχουν ξυπνήσει. (και δεν χρειάζεται να έχουν κινητό από τέτοια ηλικία)

nikolasV

οι Haters ας πάρουν κανένα ηρεμιστικό μπας και χαλαρώσουν, η Micrososft δεν είπε “σταματήσαμε την υποστήριξη των Windows mobile” απλά είπε ότι δεν είναι το επίκεντρο της για φέτος, το επίκεντρο της είναι η λεγόμενη “επετειακή αναβάθμιση” (που θα έρθει ΚΑΙ στα Windows 10 κινητά) επίσης το επίκεντρο της είναι το Visual Studio με Xamarin κλπ. ούτως ώστε να γράφουν οι developers τις εφαρμογές για Andoroid, iOS και αργότερα να φτάνουν με ένα κλικ στα Windows 10 PC- Tablet- Mobile ως Universal εφαρμογές. γκεγκε?

nikolasV

΄*Ξέχασα να πω ότι παρουσίασε κανονικότατα και τα Windows 10 mobile στο Build 2016 αυτές τις μέρες, δηλαδή είδαμε νέες λειτουργίες και εφαρμογές που να τις παρουσιαάζουν και σε Windows κινητά, Αυτά από εμένα, φιλάκια πολλά στους haters.

Chris

Πρώτον δεν είμαι fun κ hater καμία εταιρίας κ προπονητών δεν θέλω ηρεμιστικα. Δεύτερον αντικειμενικα μάστορα η ms είχε τις χειρότερες εφαρμογές σε σχέση με τις άλλες εταιρίες.Κ τρίτον μιας κ το κινητό μου σύμφωνα με την ms δεν περνάει νέο λογισμικό όταν βγουν νέες εφαρμογές βασισμένες στην αναβάθμιση απλά δεν θα μπορώ ούτε update εφαρμογών.τώρα σαν καλός fun περνά από τον Μπιλ να πάρεις το χαρτιλικι.καταναλωτης είμαι όχι οπαδος.γκεγκε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.