ASUS ROG STRIX GL702ZC το πρώτο Laptop με AMD Ryzen 7 1700

ASUS ROG STRIX GL702ZC, ASUS ROG STRIX GL702ZC το πρώτο Laptop με AMD Ryzen 7 1700

Η Asus είναι η πρώτη εταιρία που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει high-end gaming laptop με Ryzen 7 CPU σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών αρχιτεκτονικής Polaris 20. Το Asus ROG STRIX GL702ZC είναι ένας φορητός υπολογιστής υψηλών επιδόσεων με λεπτό σχεδιασμό και οθόνη 17.3 ιντσών σε ανάλυση Full-HD και ευρεία γωνία θέασης.

Στο εσωτερικό του συναντάμε τον Ryzen 7 1700 με 8 πυρήνες και 16 threads χρονισμένο στα 3.0GHz και boost clock τα 3.7GHz. Το chip διαθέτει επίσης 16 MB L3 και 4 MB L2 cache, ενώ η κατανάλωση ρεύματος μένει σε χαμηλά επίπεδα στα 65W TDP.

Τα γραφικά αναλαμβάνει η Radeon RX580 με 2304 stream processors και ταχύτητα που ξεπερνάει τα 1200MHz σε boost. Η συγκεκριμένη κάρτα αναμένεται να διαθέτει 4 GB GDDR5 VRAM και η κατανάλωση της θα είναι τα 65W TDP. Σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών από την AMD το panel του υποστηρίζει την τεχνολογία AMD Freesync 2.0 για ακόμη καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια.

Επίσης είναι εξοπλισμένο με 32GB DDR4 SDRAM στα 2400MHz, ενώ όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο συναντάμε αρχικά τον κύριο NVMe M.2 με δυνατότητα επιλογής έως 512 GB ο οποίος συνοδεύεται από έναν SSHD του ενός Terabyte.

Τέλος, το laptop ζυγίζει 3 κιλά και το πληκτρολόγιό του έρχεται με οπίσθιο φωτισμό και anti-ghosting. Διαθεσιμότητα και τιμή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο αξίζει την προσοχή μας αφού είναι η πρώτη υλοποίηση ενός laptop βασισμένου σε AMD hardware και περιμένουμε και άλλα στο μέλλον.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.