MacBook Prο Retina: Προβλήματα με την επικάλυψη στην οθόνη του

Σύμφωνα με το MacRumors τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότεροι χρήστες ξεκίνησαν να εμφανίζουν προβλήματα με την αντί-ανακλαστική επικάλυψη που έχουν τα MacBook Pro Retina στην οθόνη τους. Αρκετοί αναφέρουν ότι άρχισε να ξεφλουδίζει ή να εμφανίζει “λεκέδες”.

Το ζήτημα με την οθόνη φαίνεται να εμφανίζεται στα μοντέλα από τα μέσα του 2012 μέχρι τα μέσα του 2014, τα οποία πουλήθηκαν από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα.

Η αντί-ανακλαστική επικάλυψη φαίνεται ότι ξεφλουδίζει λόγω διάφορων συνθηκών όπως είναι η πίεση που ασκείται από τα πλήκτρα και το trackpad όταν κλείνει η οθόνη αλλά και η χρήση third-party τρόπων καθαρισμού και πανιά με μικροΐνες.

Αν και οι περισσότεροι ανέφεραν ότι έχουν προβλήματα σε μικρά κομμάτια της οθόνης, άλλοι χρήστες ανέβασαν φωτογραφίες όπου έχει χαλάσει σχεδόν όλη η οθόνη.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης αναφέρει ότι ακολούθησε τις οδηγίες καθαρισμού της Apple και προσπάθησε να καθαρίσει ένα μικρό λεκέ στην οθόνη. Ωστόσο δημιουργήθηκε ένα σημάδι το οποίο στη συνέχεια μεγάλωσε και η επικάλυψη άρχισε να υποχωρεί.

Κάποιοι τυχεροί χρήστες που είχαν ακόμη εγγύηση (ενός έτους ή AppleCare Protection Plan) απευθύνθηκαν στην Apple για να διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ άλλοι πήραν την απάντηση ότι οι κοσμητικές ζημιές δεν καλύπτονται και θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι για την επισκευή.

Η Apple από την πλευρά της δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση για το ζήτημα που φαίνεται ότι έχει προκύψει σε αρκετούς και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς είχαν εκφραστεί παράπονα και το 2013.

macbook pro retina πρόβλημα με επικάλυψη, MacBook Prο Retina: Προβλήματα με την επικάλυψη στην οθόνη του

macbook pro retina πρόβλημα με επικάλυψη, MacBook Prο Retina: Προβλήματα με την επικάλυψη στην οθόνη του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

it just works!

9gag

…and let the flame begin…

*grabs pop corn*

peristeri

Δηλαδη 9gag δεν θα πρεπει να σχολιασουμε οτι μια ακριβη συσκευη που περιφανευετε για την ποιοτητα της αντιμετωπιζει τετοια προβληματα? αλλα οχι, η apple ειναι η ιερη αγελαδα, δεν θα πρεπει να την αγγιζουμε

Manolis

τσόντες έβλεπε ο τύπος στη πρώτη φωτογραφία;;; τι χάλι είναι αυτό;;;; χαχαχαχα!!!!!!

ΝΖ

Πράγματι στα MacBook, όταν κλείνεις την οθόνη, ασκείται πίεση από τα πλήκτρα. Σε παλαιότερο μοντέλο που είχα (χωρίς οθόνη retina), ήταν αισθητά τα σημάδια των πλήκτρων πάνω σε αυτήν. Για το trackpad δεν έχω άποψη μιας και δεν μου παρουσίασε κάποιο θέμα.
Σχεδιαστικό λάθος απ’ ότι φαίνεται και είναι κρίμα (εκτός εγγύησης) να δίνεις ένα κάρο λεφτά για την αντικατάσταση της οθόνης, που αν μη τι άλλο κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι υπολογίζουμε.
Και δεν είναι μόνο το θέμα του πληκτρολογίου. Πέρυσι το καλοκαίρι αντιμετώπισα πρόβλημα στην οθόνη με σειρά από καμμένα pixels (MacBook Pro Retina Display 15′ έτους 2014). Στάθηκα τυχερός γιατί ήμουν στην Ισπανία όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, πήγα σε Apple Retail Store και μετά από έλεγχο, έγινε αλλαγή στην οθόνη (εντός εγγύησης). Το κόστος της οθόνης ήταν 589,00 € άσχετα ότι αντικαταστάθηκε δωρεάν.
Οπότε καλό θα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις (επειδή τα Mac ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ) να γίνεται και επέκταση εγγύησης σε Protection Plan. Είναι προτιμότερο να δίνεις 350,00 για τα επόμενα 2 χρόνια και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά τα 589,00 της οθόνης και από την τσέπη σου.

theo

@ΝΖ δεν είναι προτιμότερο να υπάρχουν 4 λαστιχάκια περιμετρικά της οθόνης όπως τα lenovo για να μην υπάρχει επαφή οθόνης με Kyboard? πράγματικα τραγικό σχεδιαστικό λάθος αν ισχύουν όσα λες… στην τελική καλύτερα ένα hackintosh…

gericho

1. Αντι-αντανακλαστική επίστρωση; Τί; Εγώ στις φωτογραφίες βλέπω μόνο αντανάκλαση!
lol

2. Πέρα από την πλάκα,
απαράδεκτο ένα πρόβλημα που δεν το αντιμετωπίζουν φτηνά λάπτοπ,
να υπάρχει σε προϊόν πολλαπλάσιας αξίας που πουλάει premium image.
Καμία δικαιολογία.

MANOS

“ενός έτους ή AppleCare Protection Plan”

” ενώ άλλοι πήραν την απάντηση ότι οι κοσμητικές ζημιές δεν καλύπτονται και θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι για την επισκευή.”

Συμπέρασμα: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

ΥΓ. Ξεφτίλα απλά…

9gag

@peristeri

ειπα εγω οτι δεν μπορεις να σχολιασεις? αν ναι…περιμενω copy/paste απο το σχολιο μου.

NZ

@theo Εννοείται ότι τα λαστιχάκια θα έκαναν δουλειά και έτσι θα προστατευόταν και η οθόνη. Αλλά και πάλι, είναι κρίμα, γιατί το μηχάνημα πραγματικά ΠΕΤΑΕΙ!

Sot11

Καλά πως κάνετε έτσι, εφόσον ειναι μαζικό το προβλημα θα κανει παλι κάποιο δωρεάν προγραμμα αντικατάστασης όπως έχει κανει τόσες φορες με παρτίδες iPhone! Σιγά τα αυγά.

Διονυσης

Αφου τα καινούρια macbook εχουν λαστιχακια στην οθονη…

Alexboom

Σε κάποια κομμάτια ξέμειναν απο Ρετίνα κι έβαλαν Ρετσίνα!!

ddr2

Ειναι σαφες οτι ΔΕΝ προκειται για αχεδιαστικο λαθος, αλλιως υα εμφανιζοταν σε ολα τα μηχανηματα και μαλιστα σχετικα γρηγορα.

Αν δεν οφειλεται σε κακη χρηση (ποιος ξερει τι εβαλαν πανω στην οθονη. Επισης μου κανει εντυπωση οτι στις περισσοτερες φωτογραφιες εχει φθαρει κυριως το bezel της οθονης, οχι η ιδια η οθονη) τοτε προκειται για αστοχια υλικου, που φυσικα δεν αφορα ολα τα μηχανηματα, αλλα ενα πολυ μικρο ποσοστο.

Mike Tsx

To macbook pro 2013 late που εχω….οχι μονο μου βγαζει ”βρωμιες”ανα 2-3 μερες μετα το καθαρισμα που κανω στην οθονη(βεβαια οχι στα χαλια που ειναι τα παραπανω)….αλλα η αριστευρη αλουμινενια πλευρα που ακουμπαω το χερι μου,επειδη καμια φορα ιδρωνω και ειναι φυσιολογικο,εχει φθαρει ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ!!!Κριμα γιατι το χρυσοπληρωσα και παρολο π ειμαι υπερευχαριστημενος με τις λειτουργιες του….αυτα ειναι αδικαιολογητα!!!

ddr2

@ mike Tsx
Η οθονη σου εχει σημαδια? εχεις λευκους λεκεδες στην οθονη σου?

Αυτο που λες για το χερι, ειναι κλασικο σε ολα τα λαπτοπ να φθειρεται η περιοχη κατω απο το πληκτρολογιο , οπου ακουμπουν οι καρποι. Το αλουμινιο δεν ειναι εξαιρεση, αν λαι “χαλαει” δυσκολοτερα απο το πλαστικο ,που συνηθως τριβεται και αφηνει μια χαρακτηριστικη γυαλαδα.

Γιωργος

Παιδιά το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα MacBook pro retina 13″ early 2015?

Διονυσης

πάντως εγώ δεν εχω καποιο προβλημα. macbook pro retina 13″ late 2014.

Themazerunner

Οι οθονες της apple δεν ειναι τιποτε αλλο παρα το πιο φθηνο της πλακας lcd panel που υπαρχει και του περνανε απο πανω ενα προφιλ(αυτο που ξεφλουδιζει)για να δειχνουν τα χρωμματα ζωηρα και εντονα.
Για τετοια ποιοτητα πανε και δινουν 1500-2500 ευρω…γελανε και οι πετρες.
Τοσα χρονια τετοιο πραγμα δεν ειδα ποτε εχοντας περασει απο τα χερια μου σχεδον ολες οι εταιρειες sony,hp,lenovo κ.α…αφου μια κινεζια ειναι που πουλαει λογω λειτουργικου…τιποτε αλλο.
Oταν ειναι να κανουν μαρκετινγκ πλυση εγκεφαλου ψοφανε τον κοσμο στην διαφημιση απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Οταν ειναι να αναλαβουν την ευθυνη τους και να δει ο κοσμος στην τελικη τι αγοραζει ψαχνει να τα κουκουλωσει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.