Η Microsoft παρουσίασε Windows 10 laptops από 200 ευρώ για μαθητές

Microsoft παρουσίασε windows 10 laptops 200 ευρώ σχολεία, Η Microsoft παρουσίασε Windows 10 laptops από 200 ευρώ για μαθητές

Η Microsoft δεν διαθέτει άμεσα κάποια ανταγωνιστική πρόταση στην low-budget κατηγορία των laptops, εκεί που τα Chromebooks της Google μοιάζουν να έχουν το πάνω χέρι. Ιδιαίτερα για τους μαθητές, τα Chrome OS laptops είναι μια οικονομική και αξιόλογη λύση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια σειρά από οικονομικά φορητά συστήματα που απευθύνονται κυρίως στα σχολεία, συνεργαζόμενη με τρίτους κατασκευαστές. Ο λόγος για τα Lenovo 100e (εικόνα στην αρχή του άρθρου), Trigono T401 και Classmate Leap T303 (εικόνες στο τέλος του άρθρου). Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι πολύ οικονομικά. Το 100e κοστίζει μόλις 200 δολάρια (υπάρχει και η έκδοση 300e με οθόνη που υποστηρίζει γραφίδα και κοστίζει 280 δολάρια) και στο εσωτερικό του κρύβει έναν Intel Celeron Apollo Lake, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες πληροφορίες. Από εκεί και πέρα, το T401 ενσωματώνει κανονική οθόνη αφής που είναι ταυτόχρονα ευαίσθητη σε γραφίδα και κοστίζει 300 δολάρια, ενώ τέλος το T303 με υποστήριξη Windows Hello θα κυμαίνεται επίσης στα 200 δολάρια.

Προφανώς δεν πρόκειται για πανίσχυρους υπολογιστές, αλλά για αξιόπιστες προτάσεις που θα διευκολύνουν τους μαθητές στα σχολεία. Να σημειωθεί πως οι νέες συσκευές θα έχουν προ-εγκατεστημένα προγράμματα όπως τα Office 365, OneNote και Teams. Όμως, κάποια εκ των παραπάνω μοντέλων ενδέχεται να λειτουργούν με Windows 10S και όχι την κανονική έκδοση του λειτουργικού. Αναφορικά με τα πλήρη τεχνικά τους χαρακτηριστικά, η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες (όπως προαναφέρθηκε). Μάλλον εκείνα θα δημοσιευτούν μαζί με την διάθεση των laptops στο κοινό. Όπως και να έχει, τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Πρέπει να αναμένουμε από εκείνα να επιτελέσουν ακριβώς αυτό και όχι κάτι παραπάνω.

Trigono V401:
Microsoft παρουσίασε windows 10 laptops 200 ευρώ σχολεία, Η Microsoft παρουσίασε Windows 10 laptops από 200 ευρώ για μαθητές

Classmate Leap T303:
Microsoft παρουσίασε windows 10 laptops 200 ευρώ σχολεία, Η Microsoft παρουσίασε Windows 10 laptops από 200 ευρώ για μαθητές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

…και με οθονη να βγαζεις κακρινο στα ματια εν ετει 2018; Κριμα τα παιδια…

KostasB

Ναι κρίμα τα παιδιά που δεν πρέπει να κάθονται με τις ώρες μπροστά στους υπολογιστές αλλά να τους χρησιμοποιούν απλά για βασικές απαραίτητες εργασίες.
Επίσης κρίμα για τους γονείς που δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουν ένα και δύο μισθούς για να πάρουν λάπτοπ με 4Κ οθόνη, core i7, gtx1080 κλπ για να κάνουν τα παιδιά τους τις εργασίες του σχολείου.
Αυτοί που δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα δεν θα μπουν καν στην διαδικασία να διαβάσουν το άρθρο και θα πάνε να πάρουν το τελευταίο και καλύτερο Mac στο παιδί τους και ας το χαλάσει δεν θα τους πειράξει.
Οι υπόλοιποι θα βρουν ενδιαφέρουσα την κίνηση αυτή για οικονομικά και λειτουργικά λάπτοπ.
Επίσης, γι’ αυτούς που μπορούν να ξοδέψουν και λίγο παραπάνω από τα 200€ του άρθρου θα δουν ότι υπάρχουν πλέον πολλές προσφορές στα λάπτοπ και με μεγαλύτερη οθόνη (ίδιας ανάλυσης όμως) και ίσως καλύτερα χαρακτηριστικά, κυρίως στον αποθηκευτικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.