Sony VAIO VGN-Z11X | Κατασκευή από ανθρακονήματα και οθόνη LED

, Sony VAIO VGN-Z11X | Κατασκευή από ανθρακονήματα και οθόνη LEDΗ σειρά υπολογιστών VAIO Z προσφέρει την απόλυτη, χωρίς συμβιβασμούς φορητότητα. Η σχεδίαση ήταν αποτέλεσμα της εμπειρίας των χρηστών και πίσω από την ασυναγώνιστη εμφάνιση εξασφαλίζει μια πρακτικότητα με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας και της δεξιοτεχνίας των ανθρώπων της Sony χάρισε στη σειρά Z μεγάλη λειτουργικότητα από μια πλατφόρμα μεγάλης φορητότητας που βασίζεται σε μια μοναδικά συνεπτυγμένη μητρική πλακέτα 12 στρώσεων.

Η σχεδίαση της σειράς VAIO Z έχει – από κάθε άποψη– εκλεπτυστεί σε μια τέλεια μείξη φόρμας και λειτουργικότητας. Στο εσωτερικό, η μοναδική, κατασκευσμένη ειδικά για τη σειρά, μητρική πλακέτα των 12 στρώσεων αφήνει μικρότερο «περιβαλλοντικό αποτύπωμα», το οποίο μειώνεται ακόμη περισσότερο από την επιπλέον τεχνολογία σμίκρυνσης που έχει εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη. Το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από προηγμένα υλικά ανθρακονήματος, τα οποία ασυνήθως χρησιμοποιούνται στα αγωνιστικά της Formula 1 και στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Αυτό συνεπάγεται εξαιρετική αντοχή αλλά συγχρόνως και σημαντική φορητότητα. Το VAIO Z ζυγίζει λιγότερο από 1,5 κιλό αλλά σύμφωνα με τις δοκιμές αντέχει σε πτώση από ύψος 72 εκατοστών εν λειτουργία, και 90 εκατοστών εκτός.

Το πληκτρολόγιο διαθέτει μια καταπληκτική εμφάνιση χάρη στο μονοκόματο, «βουρτσισμένο» αλουμινένιο πάνελ, μέσα από το οποίο αναδύονται τα πλήκτρα, και το οποίο συνεχίζει και καταλήγει στο τμήμα όπου ακουμπάει και ο καρπός. Η ακρίβεια των αποστάσεων των πλήκτρων μεταξύ τους και οι ελαφρώς κοίλες επιφάνειές τους επιτρέπουν την γρήγορη πληκτρολόγηση με ακρίβεια και άνεση. Η ήσυχη αλλά αποτελεσματική λειτουργία του πληκτρολογίου θέτει την τελική σφραγίδα ποιότητας σε αυτό το τόσο σημαντικό τμήμα του notebook.

Η σειρά χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο πάνελ το οποίο συνδυάζει φωτισμό LED για οικονομία στην μπαταρία, με πραγματική ευρεία οθόνη 16:9, η οποία εξαφανίζει τις μαύρες μπάρες επάνω και κάτω από την εικόνα (φαινόμενο letterbox) όταν προβάλλονται ταινίες σε φορμά wide screen. Η οθόνη διαθέτει ένα ιδιαίτερα λεπτό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει την διαγώνιο να φτάσει στις 13,1 ίντσες και προσφέρει επαρκή επιφάνεια εργασίας χάρη στην εγγενή ανάλυση της WXGA++ (1600X900).

Για να μπορέσει να επιμηκυνθεί η διάρκεια της μπαταρίας όσο περισσότερο γίνεται, τα VAIO Z διαθέτουν ένα ειδικό διακόπτη, ο οποίος μέσω της λειτουργίας Stamina mode επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μεταξύ δύο τρόπων επεξεργασίας των γραφικών. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ της κάρτας NVIDIA GeForce 9300M GS με την αστραπιαία ταχύτητα και τα 3D γραφικά, ή να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής για την μπαταρία επιλέγοντας την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel. Όταν οι εφαρμογές σας δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις στον τομέα των γραφικών, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει με μία φόρτιση έως και 5 ώρες. Η επιλογή chipset γραφικών μπορεί να γίνει με τον υπολογιστή εν λειτουργία.

VGN-Z11XN
Intel Core 2 Duo P8600 2.4GHz
4GB DDR2 SDRAM
320GB HDD
NVIDIA GeForce 9300M GS
DVD+-RW/+-R DL/RAM
13.1-inch WXGA X-black LCD με φωτισμό LED
Αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος
Intel wireless LAN 802.11n, Bluetooth
1,499 κιλά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelis

enta3i ola auta alla i timi tou ti lete 8a tin balete ka1a ora

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.