Surface laptop: Αδύνατη η επισκευή του – 0/10 από το iFixit

Τον περασμένο μήνα η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το Surface laptop. Ένα laptop 13.5 ιντσών σχεδιασμένο να δουλεύει με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10 S. Έχει στόχο την εκπαίδευση και η τιμή του Surface laptop ξεκινά από 999 δολ. για την έκδοση με Core i5, 4GB of RAM και 128GB SSD.

Οι αποστολές του Surface laptop ξεκίνησαν από 15 Ιουνίου και οι ειδικοί του iFixit το πήραν στα χέρια τους για να κάνουν ένα teardown, να δουν πως είναι από μέσα και πόσο εύκολο είναι στην επισκευή.

Φάνηκε ότι η επισκευή του είναι σχεδόν αδύνατη και το Surface laptop βαθμολογείται με 0/10. Ωστόσο, τα Surface της Microsoft δεν φημολογούνται για την ευκολία στην επισκευή, το Surface Book είχε πάρει 1/10. Το iFixit αναφέρει ότι το laptop δεν έχει σχεδιαστεί για να επισκευαστεί και οι χρήστες δεν μπορούν να αναβαθμίσουν ξεχωριστά κομμάτια όπως CPU, Ram, χωρητικότητα, επειδή είναι συγκολλημένα στη motherboard.

surface laptop teardown, Surface laptop: Αδύνατη η επισκευή του – 0/10 από το iFixit

Δεν υπάρχουν βίδες για την θήκη και για να αφαιρεθεί το Alcantara, ένα υλικό που θυμίζει σουέντ ύφασμα, αναγκαστικά έπρεπε να σκιστεί. Μέσα τα ξεχωριστά κομμάτια είναι επίσης αδύνατο να αφαιρεθούν: το πληκτρολόγιο είναι κολλημένο και η motherboard καλύπτεται με μια σειρά θερμικών pads. Η μπαταρία δεν γινόταν να αφαιρεθεί πριν μετακινηθούν άλλα κομμάτια και στο τέλος διαπιστώθηκε ότι είναι κολλημένη απευθείας στην θήκη.

Η ετυμηγορία του iFixit είναι ότι πρόκειται για ένα “τερατούργημα” γεμάτο κόλλα, δεν μπορεί τίποτα να αναβαθμιστεί. Δεν μπορεί να ανοίξει χωρίς να καταστραφεί.

“It’s a glue-filled monstrosity. There is nothing about it that is upgradable or long-lasting, and it literally can’t be opened without destroying it”.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Το χαλάς, το πετάς δηλαδή… και είναι και πανάκριβο.

ΝΙΚΟΣ

Ντιζαινιές και μαλ..ίες. Τόσα laptop καλύτερα κυκλοφορούν, εντελώς αδιάφορο

Αλέξανδρος

Καλό είναι αυτά τα λάπτοπ όποιος τα αγοράζει να έχει και μια κατάλληλη 5ετή εγγύηση να έχει το κεφάλι του ήσυχο

.

ναι γτ οποιος αγοραζει λαπτοπ(και ειδικα για 1000+€) το πρωτο που εχει στο μυαλο του ειναι πως θα το φτιαξει αν χαλασει ή να κανει upgrade CPU και RAM.

GS

Μάλιστα δηλαδή θα δώσεις 1000$ δολάρια για laptop και μόλις κάνεις φου θα σκορπίσει τελείως.Γιατί όμως κάτι μου λέει ότι κάτι πρόβατα θα το αγοράσουν.Εκτός αν δεν τους νοιάζει και έχουν λεφτά για πέταμα.Τότε πάω πάσο.Πάντως υπάρχουν 0 στους 10 λόγους να το αγοράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.