Συνέδριο ACE 2009, Τα πρακτικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο ACE 2009 “Advances in Computer Entertainment Technology 2009”, που διεξήχθη μαζί με το Διεθνές Συνέδριο DIMEA 2009 “Digital Interactive Media Entertainment and Arts”, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το ACM SIGCHI.

, Συνέδριο ACE 2009, Τα πρακτικά

Oι εργασίες του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 140 άτομα από 23 χώρες, ολοκληρώθηκαν με την απονομή των βραβείων καλύτερης ερευνητικής εργασίας και καλύτερης ερευνητικής πειραματικής εφαρμογής. Το βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας, απέσπασε η ερευνητική δραστηριότητα που παρουσιάστηκε από το πανεπιστήμιο του Τόκυο  με τίτλο «Wearable Haptic Device to Present Contact Sensation Based on Cutaneous Sensation Using Thin Wire». Η εργασία αφορούσε ένα νέο μηχανισμό ανάδρασης δύναμης στο δάκτυλο του χρήστη, ο οποίος, με βάρος μόλις 1.4 γραμ., επιτρέπει πρωτοποριακή επικοινωνία με περιβάλλοντα μικτής πραγματικότητας.

Το πρώτο βραβείο καλύτερης πειραματικής εφαρμογής έλαβε η ομάδα του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών στη Πάτρα (ΙΤΥ), του καθηγητή κ. Παύλου Σπυράκη. Η ομάδα πραγματοποίησε επίδειξη ενός πλαισίου παιγνίων (game framework), που αναπτύχθηκε κάνοντας χρήση δικτύου αισθητήρων και καινοτόμων προτύπων επικοινωνίας ανθρώπου – μηχανής (https://finn.cti.gr).
Ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες που έδωσαν το “παρών” στο συνέδριο ήταν ο ελληνικής καταγωγής Adrian David Cheok, Director of the Mixed Reality Lab, του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Ο Καθηγητής A. D. Cheok, έχει διακριθεί με το τίτλο «Young Global Leader 2008» από το World Economic Forum. Κατά την παρουσίασή του ανέπτυξε τη σύγχρονη ποίηση μέσα από διάφορες μορφές chat. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επίσης πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες όπως ο καθηγητής Hirokazu Kato και ο καθηγητής Thomas Bruce, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους, παγκοσμίως, ερευνητές σε θέματα Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality).

Για τρεις ολόκληρες ημέρες, στις αίθουσες του «ΘΕΑΤΡΟΝ» αναπτύχθηκαν θέματα όπως: “Human-Robots Interaction”, “Digital Entertainment & Sports”, “Interactive Theatre”, “Ambient Intelligence”, “Mixed Media”, “Cultural Computing” και πολλά άλλα, που σε μερικά χρόνια θα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://ace2009.ime.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.