Athens Digital Week 2009, Φεστιβάλ τεχνολογίας

Μια πλούσια διαδραστική εμπειρία ζουν οι επισκέπτες του Athens Digital Week που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Έπειτα από την επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης, που προσέλκυσε γύρω στους 35.000 επισκέπτες, το ανοιχτό φεστιβάλ τεχνολογίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων περιλαμβάνει φέτος εννέα θεματικές ενότητες σε έκταση 4.820 τ.μ. Το Techblog.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και θα σας κρατήσει ενήμερους όλο το Σαββατοκύριακο με βίντεο από το event.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
, Athens Digital Week 2009, Φεστιβάλ τεχνολογίας

Οι ενότητες
Gaming: Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, έκθεση με παλιές κονσόλες (coin operated game machines), διαγωνισμοί στα παιχνίδια Counter-Strike, Warcraft III, Trackmania, Quake, ProEvolution.

Robotics: Ρομπότ που παλεύουν, ακολουθούν γραμμές, λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσεων, αλλά και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα ρομπότ των Κουρητών, των παγκόσμιων πρωταθλητών από την Κρήτη.

Modding: Ψύξη υπλογιστών με υγρό άζωτο, overclocking και διαστημικά υλικά. PC Case Modding Section, Overclocking Section, Gadget Modding, διαγωνισμοί.

Space: Tο Celestia δίνει τη δυνατότητα παρατήρησης του Hλιακού Συτήματος σε τεράστιες οθόνες. Έκθεση φωτογραφίας με πλανήτες και αστέρια τραβηγμένα από ψηφιακές κάμερες και τηλεσκόπια. Κουιζ γνώσεων και ένα πρωτότυπο παιχνίδι Αστρονομίας.

Digital Music: Ο προαύλιος χώρος της Τεχνόπολης μετατρέπεται σε στούντιο ηχογράφησης. Ψηφιακές κονσόλες, υπολογιστές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό κομμάτι.

Open Source: Προγραμματιστές θα δώσουν το «παρών» για να αντάλλαξαν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όσους τους παρακολουθήσουν.

Visual Art: Digital (matte) Painting, Digital Illustrating – Vector Based Illustration, Art for Web: 2-D/Flash/3d – Papervision, Art Installations (VR), Local Showreel, 2-D and 3-D commercial art, Graffiti Research Lab. H ομάδα Nomass για δεύτερη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει το online project με θέμα «Character design».

Social Networking: Εκδηλώσεις, πάρτι και κατασκηνώσεις στο Twitter και το Facebook.

Telecom: Εφαρμογές γις κινητό Διαδίκτυο και PDA: Your office everywhere, Mobile TV, Mobile Music, Mobile Studio, Mobile Navigation / GIS Applications (SatWays), Mobile Games, SMS/MMS Games, Mobile Web 2.0.

www.athensdigitalweek.org

, Athens Digital Week 2009, Φεστιβάλ τεχνολογίας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marfi

Πρόλαβα μόνο το Robotics, από Social Networking έγινε κάτι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.