Η British Airways υπογράφει τη διακήρυξη για το περιβάλλον

, Η British Airways υπογράφει τη διακήρυξη για το περιβάλλονΕκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μεταξύ αυτών και η British Airways (BA).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επικεφαλής της οποίας είναι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Κίνα. Η διακήρυξη αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιείται στο Μπαλί και λήγει στις 14 Δεκεμβρίου.

Η British Airways βρίσκεται ανάμεσα στις 150 εταιρείες που υπέγραψαν τη διακήρυξη και στηρίζουν τη δυναμική και έγκαιρη δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Υποστηρίζουμε ένθερμα μια τέτοια πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και η επιδίωξη οικονομικής ανάπτυξης μπορούν να συνυπάρξουν. Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μπαλί θα δημιουργήσει την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού».

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κοινή διακήρυξη θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα όλων όσοι συμμετέχουν στη διάσκεψη, ώστε να λάβουν τις «κρίσιμες αποφάσεις που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο κόσμος».

Η διακήρυξη επισημαίνει ότι «τα επιστημονικά στοιχεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητα και οι κλιματικές αλλαγές εγκυμονούν πολύ σημαντικούς κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς κινδύνους παγκοσμίως και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης».

Η ανάγκη για την ανάληψη δράσης είναι επιτακτική, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη: «Η πεποίθησή μας είναι ότι τα οφέλη μιας ισχυρής και έγκαιρης δράσης για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές υπερισχύουν του κόστους της αδράνειας». Αναφέρεται επίσης ότι το κόστος της δράσης είναι «διαχειρίσιμο» και κάθε έτος καθυστέρησης έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα. «Η στροφή στην οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργήσει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες», επισημαίνεται στη διακήρυξη.

Δείτε επίσης:
> Όλα τα νέα Palm …με μια βόλτα στο ΓΕΡΜΑΝΟ
> Νέες υπηρεσίες broadband στο Athenaeum InterContinental
> Οι τηλεοράσεις Pioneer Kuro σε επιλεγμένα καταστήματα

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα BA

British Airways | Αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους Έλληνες επιβάτες

Η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της British Airways από το ελληνικό επιβατικό κοινό παρουσιάζει αλματώδη άνοδο. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η δυνατότητα του online check-in και, κατά συνέπεια, η αποφυγή της ουράς και των χρονοβόρων διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Το online check-in είναι μια πολύτιμη υπηρεσία, διαθέσιμη 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Οι επιβάτες […]

Τεχνολογία BA

Heathrow Terminal 5 | Η χαρά του παιδιού

Το Terminal 5, που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Μαρτίου, θα είναι πραγματική απόλαυση για τις οικογένειες, αλλά και για τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους. Μαγνητικά play walls, οθόνες plasma που προβάλλουν παιδικά προγράμματα και παιχνιδομηχανές Playstation θα διασκεδάζουν και θα κρατούν απασχολημένα τα παιδιά στο πέρασμά τους από […]

Μικρά νέα BA

British Airways | Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες με προορισμό το Terminal 5

Σε ένα μόλις μήνα, οι ταξιδιώτες της British Airways θα είναι σε θέση να απολαύσουν την εμπειρία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Terminal 5 στο Heathrow. Στις 27 Μαρτίου 2008, ώρα 10:55 Μεγ. Βρετανίας, η πτήση ΒΑ631 θα προσγειωθεί στο Terminal 5 προερχόμενη από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και οι επιβάτες της θα είναι οι πρώτοι […]

Μικρά νέα BA

Η Εθνική Ομάδα Bowling Γυναικών «απογειώθηκε» με τη British Airways

Η British Airways έχει στηρίξει ενεργά με τις χορηγίες της τις Εθνικές ομάδες Bowling, όπως την Εθνική ομάδα Νέων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 20ό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την Εθνική ομάδα Γυναικών, αλλά και γενικότερα το ελληνικό bowling.