British Airways | Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες με προορισμό το Terminal 5

, British Airways | Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες με προορισμό το Terminal 5Σε ένα μόλις μήνα, οι ταξιδιώτες της British Airways θα είναι σε θέση να απολαύσουν την εμπειρία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Terminal 5 στο Heathrow. Στις 27 Μαρτίου 2008, ώρα 10:55 Μεγ. Βρετανίας, η πτήση ΒΑ631 θα προσγειωθεί στο Terminal 5 προερχόμενη από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και οι επιβάτες της θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα γνωρίσουν το πιο σύγχρονο terminal του κόσμου.

Σχεδιασμένο από την Richard Rogers Partnership, το Terminal 5 συνδυάζει άψογα τη λειτουργικότητα με την αισθητική. 30.000 τετραγωνικά μέτρα ενισχυμένου γυαλιού έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν το κεντρικό κτίριο του terminal, ύψους 43 μέτρων και μήκους 400 μέτρων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο κτίριο στη Βρετανία.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από το Heathrow θα συναντούν πολύ μικρότερες ουρές κατά το check-in. Η ακρίβεια στις ώρες των πτήσεων θα βελτιωθεί και θα υπάρξει σημαντική μείωση του χρόνου παραλαβής των αποσκευών. Το 80% των επιβατών που θα διέρχονται από το Terminal 5 θα έχουν κάνει χρήση της ιστοσελίδας www.ba.com και των σημείων αυτοεξυπηρέτησης (Self-Service Kiosks) για να αγοράσουν το εισιτήριό τους, να τυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης και να διαχειριστούν καλύτερα το ταξίδι τους. Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες θα φτάνουν στο terminal «έτοιμοι για επιβίβαση» και το μόνο που θα απομένει είναι να παραδώσουν τις αποσκευές τους στα ειδικά fast bag drops. Από το σημείο αυτό, οι αποσκευές θα ξεκινούν το δικό τους ταξίδι με τα καινούργια υπερσύγχρονα συστήματα μεταφοράς, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τη διαχείρισή τους στις πτήσεις της εταιρείας.

Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Το Terminal 5 στεγάζει ένα υπερσύγχρονο και συναρπαστικό εμπορικό κέντρο και η απλοποίηση των διαδικασιών επιβίβασης αφήνει περισσότερο χρόνο στους επιβάτες για περιήγηση και ψώνια. Τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων του Terminal 5 φιλοξενούν 144 κορυφαία καταστήματα και εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τα Tiffany’s, Harrods, Paul Smith, Mapin and Webb, Links of London, Mulberry, Caviar House and Prunier και Starbucks. Ο πολυβραβευμένος σεφ Gordon Ramsey θα λειτουργήσει στο Terminal 5 το πρώτο του εστιατόριο σε αεροδρόμιο.

Το Τerminal 5 διαθέτει έξι νέα lounges με την επωνυμία «Galleries», που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη σε θέματα άνεσης και πολυτέλειας για τους επιβάτες της First, Club World, Club Europe, καθώς επίσης και για τα Gold και Silver μέλη του Executive Club της British Airways.

Το υπερσύγχρονο Τerminal 5 κόστισε περίπου 6,5 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την British Airways, θα μπορεί να διαχειρίζεται 30 εκατ. επιβάτες ετησίως και προσφέρει την ευκαιρία στην British Airways να εκμοντερνίσει και να αναπτύξει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της στο αεροδρόμιο Heathrow.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα BA

British Airways | Αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους Έλληνες επιβάτες

Η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της British Airways από το ελληνικό επιβατικό κοινό παρουσιάζει αλματώδη άνοδο. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η δυνατότητα του online check-in και, κατά συνέπεια, η αποφυγή της ουράς και των χρονοβόρων διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Το online check-in είναι μια πολύτιμη υπηρεσία, διαθέσιμη 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Οι επιβάτες […]

Τεχνολογία BA

Heathrow Terminal 5 | Η χαρά του παιδιού

Το Terminal 5, που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Μαρτίου, θα είναι πραγματική απόλαυση για τις οικογένειες, αλλά και για τα παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους. Μαγνητικά play walls, οθόνες plasma που προβάλλουν παιδικά προγράμματα και παιχνιδομηχανές Playstation θα διασκεδάζουν και θα κρατούν απασχολημένα τα παιδιά στο πέρασμά τους από […]

Μικρά νέα BA

Η British Airways υπογράφει τη διακήρυξη για το περιβάλλον

Εκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μεταξύ αυτών και η British Airways (BA).

Μικρά νέα BA

Η Εθνική Ομάδα Bowling Γυναικών «απογειώθηκε» με τη British Airways

Η British Airways έχει στηρίξει ενεργά με τις χορηγίες της τις Εθνικές ομάδες Bowling, όπως την Εθνική ομάδα Νέων που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 20ό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την Εθνική ομάδα Γυναικών, αλλά και γενικότερα το ελληνικό bowling.