Υποτροφίες COSMOTE για την Ελληνική Περιφέρεια 2007-2008

, Υποτροφίες COSMOTE για την Ελληνική Περιφέρεια 2007-2008Για έκτη συνεχή χρονιά, η COSMOTE, προκηρύσσει το πρόγραμμα Υποτροφιών της, για πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Οι Υποτροφίες ύψους δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ η καθεμία, απονέμονται σε έντεκα πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών ΑΕΙ όλων των κλάδων, με στόχο την ενίσχυση των πτυχιακών σπουδών τους.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, η εταιρία μεριμνά με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη στήριξη των νέων που προέρχονται από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Ευβοίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε σπουδαστές που έχουν αποφοιτήσει από δημόσια σχολεία των νομών Βοιωτίας, Αργολίδας, Ρεθύμνου και Χαλκιδικής. Με την επιλογή των προαναφερθέντων νομών, η COSMOTE καλύπτει πλέον το 100% της Ελληνικής Περιφέρειας, από το 2002 που ξεκίνησε το πρόγραμμα Yποτροφιών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό και το επίπεδο των υποψηφιοτήτων, η εταιρία προτίθεται να απονείμει και φέτος Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ η καθεμία, σε υποψηφίους οι οποίοι διακρίθηκαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Ως προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών από τους υποψηφίους έχει ορισθεί η 19/10/2007. Μετά την αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων θα ακολουθήσει η απονομή των Υποτροφιών και των Τιμητικών Διακρίσεων, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Μέσω του θεσμού αυτού, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, η εταιρία έχει προσφέρει 50 Υποτροφίες αξίας 12.000 ευρώ η καθεμία και 101 Τιμητικές Διακρίσεις αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία, και έχει επιδώσει συνολικά 701.000 ευρώ, σε φοιτητές από όλους τους νομούς της χώρας.

Η COSMOTE για μια ακόμη φορά, κάνει πράξη τη δέσμευσή της να συμβάλλει σε ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον για τους νέους, καθώς και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σημείωση:

Οι ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE αφορούν απόφοιτους λυκείου του σχολικού έτους 2006-2007 που έχουν εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές.
Γενικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση των Υποτροφιών αποτελούν η Ελληνική ιθαγένεια των υποψηφίων, η εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε Α.Ε.Ι. της χώρας μας, ανεξαρτήτως σχολής ή τμήματος, η αποφοίτησή τους από δημόσιο λύκειο των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου και Χαλκιδικής (σημειώνεται ότι το Α.Ε.Ι. στο οποίο ο/η υποψήφιος/α υπότροφος θα εγγραφεί και θα παρακολουθεί τα μαθήματα, θα πρέπει να βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από το νομό που βρίσκεται το Λύκειο αποφοίτησης του), η έγκαιρη κατάθεση της αίτησης και των απαραίτητων – σύμφωνα με την αναλυτική προκήρυξη – δικαιολογητικών, η οικονομική αδυναμία των υποψηφίων να αντιμετωπίσουν τις σπουδές τους. Πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια θα ληφθούν, επίσης, υπόψη όπως, άτομα με ειδικές ανάγκες, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κλπ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.