Dell | Έρευνα δείχνει ότι η τεχνολογία προωθεί την απόδοση στις επιχειρήσεις

, Dell | Έρευνα δείχνει ότι η τεχνολογία προωθεί την απόδοση στις επιχειρήσειςΔιοικητικά στελέχη στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου αποδίδουν μεγάλη σημασία στο ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την επίδραση τους στην λειτουργική αποδοτικότητα. Ωστόσο, ορισμένοι αντιλαμβάνονται το υψηλό τεχνολογικό κόστος σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε τεχνογνωσία, τη φτωχή τηλεπικοινωνιακή υποδομή και την έλλειψη κεντρικής κυβερνητικής στρατηγικής για τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ως εμπόδια στην αποτελεσματική χρήση αυτών των τεχνολογιών από τις εταιρίες τους.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Dell και την Economist Intelligence Unit (EIU) στο συνέδριο του Economist για τις αναπτυσσόμενες αγορές (Economist Emerging Markets Summit 2008) στο Λονδίνο. Η έρευνα, που ανατέθηκε από την Dell και ολοκληρώθηκε από την EIU τον Σεπτέμβριο, είχε ως δείγμα 537 υψηλόβαθμα στελέχη στις τέσσερις χώρες που αναμένεται να έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό ανάπτυξης, επονομαζόμενες και ως BRIC, δηλαδή την Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και την Κίνα, στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και πέντε άλλα έθνη του Κόλπου και στο Μεξικό, την Νότια Αφρική και το Βιετνάμ. Προσανατολίστηκε σε τέσσερα θέματα: τον αντίκτυπο των τεχνολογιών επικοινωνίας, τα εμπόδια στην χρήση τους, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση, και στο θεσμικό πλαίσιο.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν
• Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν την τεχνολογία που χρειάζονταν, 41 % των συμμετεχόντων κατονομάζουν το υψηλό της κόστος ως το βασικό εμπόδιο
• 45% εντοπίζουν τις ανεπαρκείς εθνικές και τοπικές τηλεπικοινωνίες και την διαδικτυακή υποδομή ως εμπόδια στην καλύτερη χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας, και
• 36% δηλώνουν ότι η έλλειψη επαρκούς τεχνολογικής κατάρτισης μεταξύ των υπαλλήλων δεν επιτρέπει την αποτελεσματική χρήση των τεχνολογιών αυτών.

Ο Michael Dell, πρόεδρος και CEO της Dell, σχολίασε στο συνέδριο, «Οι επιχειρήσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες αντιμετωπίζουν ως πρόκληση το υψηλό κόστος της τεχνολογίας και την έλλειψη υποδομών. Προσπερνάμε αυτά τα εμπόδια αναπτύσσοντας οικονομικά, προσιτά προϊόντα και υπηρεσίες που κάνουν την διαχείριση των τεχνολογιών πληροφορικής πολύ πιο απλή.»

Ο κ. Dell ανέφερε ότι ένα βασικό μέρος της τεχνολογικής λύσης είναι να προσφέρουμε βοήθεια σε περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων χωρών, να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της Dell Youth Connect θα συνεργάζεται με μη- κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η Dell έχει παρουσία. Η πρωτοβουλία θα παρέχει άμεση φιλανθρωπική στήριξη σε οργανισμούς που προωθούν την εκπαίδευση και ενσωματώνουν μαθηματικά, επιστήμη, παιδεία και/ή ανάπτυξη τεχνολογικής κατάρτισης για νέους ανθρώπους μέχρι την ηλικία των 17.

Βασικές Παρατηρήσεις ανα Χώρα στην Έρευνα
«Εθνικές διαφορές που αναδύονται στην έρευνα υποδεικνύουν ότι διευθυντικά στελέχη στην Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό προσδίδουν μια ιδιαίτερα θετική εκτίμηση της επίδρασης των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής στις επιχειρήσεις τους και –στην περίπτωση της Ινδίας- στην μελλοντική τους ικανότητα να έχουν πρόσβαση σε καίριους πόρους όπως το καταρτισμένο προσωπικό.» αναφέρει η Carla Rapoport, managing Editor, Technology, στην EIU.
Ανάμεσα στις άλλες παρατηρήσεις της κυρίας Rapoport και της ερευνητικής ομάδας της EIU είναι:
• Παρά την παγκόσμια ανησυχία για την έλλειψη ικανοτήτων, 65% των διευθυντικών στελεχών στις αναπτυσσόμενες χώρες εκτιμούν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν το απαραίτητο προσωπικό με την κατάλληλη τεχνογνωσία. Η πιο αισιόδοξη απάντηση προέρχεται από την Ινδία, ενώ η πιο απαισιόδοξη από την Ν.Αφρική
• Τέσσερις στους 10 (39%) ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι, για να συμπληρώσουν την τοπική πρόσληψη προσωπικού για τις τεχνολογίες επικοινωνίας, θα προσλάβουν και ανθρώπους από το εξωτερικό. Στις χώρες που τα περισσότερα στελέχη δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη συμπεριλαμβάνονται οι Ρωσία, Βραζιλία και Ινδία.
• Ενώ 89% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι οι τεχνολογίες επικοινωνίας θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα των οργανισμών τους, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 93% για το Μεξικό και 95% για την Ινδία
• Περισσότεροι από 6 στους 10 λένε ότι η καλύτερη χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφορικής που έχουν κάνει είναι στην βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 88% στο Κατάρ και 74% στο Μεξικό, αλλά μειώνεται στο 25% στο Κουβέιτ.
• Η ερώτηση «Είναι τα άτομα στην χώρα μου πρωτοπόρα στην επιχειρηματική αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής» έλαβε έναν μέσο όρο 61% θετικών απαντήσεων. Αυτό το νούμερο σκαρφαλώνει στο 74% για την Ινδία και το Κατάρ αλλά πέφτει στο 40% για την Ν. Αφρική.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mesasola

Και τον Δούρειο ίππο δώρο τον κάνανε στους Τρώες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.