HP | Ανακύκλωσε 453χιλ. τόνους ηλεκτρονικών

, HP | Ανακύκλωσε 453χιλ. τόνους ηλεκτρονικώνΗ ΗΡ ανακοίνωσε ότι πέτυχε το στόχο της για ανακύκλωση 1 δις λιβρών (453χιλ. τόνους) ηλεκτρονικών, 6 μήνες νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρόνο που είχε θέσει. Νέο της στόχο θα αποτελεί πλέον η ανακύκλωση ενός ακόμα δις λιβρών μέχρι το τέλος του 2010.

Η εταιρία έθεσε τον αρχικό της στόχο το 2004, έχοντας ήδη ανακυκλώσει μισό δις λίβρες ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Τα επόμενα 3 χρόνια που ακολούθησαν η HP συνέχισε την ανακύκλωση αγγίζοντας το ένα δισεκταμμύριο (453χιλ. τόνους). Έως το τέλος του 2010, δεσμεύεται να έχει ανακυκλώσει συνολικά 2 δισεκατομμύρια λίβρες ηλεκτρονικού εξοπλισμού και δοχείων μελανιού εκτυπωτή διπλασιάζοντας τον ετήσιο ρυθμό της ανάκτησης.

Μόνο μέσα στο 2006, η HP ανέκτησε 187 εκατομμύρια λίβρες ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο, 73% περισσότερο από την IBM, τη βασική ανταγωνίστριά της.

Η HP για δεκαετίες είναι πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική ευθύνη. Τόσο η σχεδίαση των προϊόντων της όσο και η διαχείριση των δραστηριοτήτων της εταιρείας αλλά και των προμηθευτών της, βασίζεται σε σχεδιασμούς φιλικούς προς το περιβάλλον οι οποίοι εντάσσονται στην παγκόσμια περιβαλλοντική στρατηγική της. Η HP δεσμεύεται να:
• Συμβάλλει και να διευκολύνει τους πελάτες της σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας – από τους προσωπικούς υπολογιστές μέχρι τα κέντρα δεδομένων και από ιδιώτες μέχρι επιχειρήσεις.
• Επενδύει σε έρευνα, ανάπτυξη προϊόντων και καινοτομία υλικών για να διαχειρίζεται ακόμα καλύτερα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων της.
• Συνεργάζεται με τους εταίρους της, την αλυσίδα προμηθευτών αλλά και ρυθμιστικές αρχές, έτσι ώστε να καταφέρνει να επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο της βιομηχανίας

Ανακύκλωση στην HP
Φέτος είναι η 20η επέτειος της έναρξης των προγραμμάτων ανακύκλωσης της HP, τα οποία πλέον εφαρμόζονται σε περισσότερες από 40 χώρες, περιοχές και επικράτειες. Τα προγράμματα έχουν ως στόχο να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τεχνολογίας, να ελαχιστοποιήσουν τα απορρίμματα στις χωματερές και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειρίζονται σωστά και με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο τα προϊόντα, στο τέλος του κύκλου ζωής τους.
Το πλαστικό και το μέταλλο που ανακτάται από τα προϊόντα που ανακυκλώνει η HP, χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας νέων προϊόντων, όπως μηχανολογικά εξαρτήματα/μέλη, κρεμάστρες ρούχων, φράκτες, δίσκους σερβιρίσματος ή υλικό για στέγες.

Επιπλέον, η HP προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών διαχείρισης προϊόντων που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, και περιλαμβάνει δωρεές, ανταλλαγές, ανάκτηση στοιχείων και leasing.

Δείτε επίσης:
> Ο Bill Gates στην Αθήνα | Τα πρακτικά
> Olympus LS-10 | Για ένα άψογο podcast
> Microsoft | Goverment Leader Forum 2008

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.