Intersys | Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου

, Intersys | Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού ΘεάτρουH Ιntersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην Ελλάδα υποστηρίζει την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου FRINGE FESTIVAL με το έργο «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΑΟΡΑΤΗ» από την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣχοροθέαμα. Μετά την επιτυχημένη παράσταση που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 25 Ιανουαρίου στα πλαίσια της 3ης Πλατφόρμας Χορού σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, η ομάδα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Ταϊλάνδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου FRINGE FESTIVAL που πραγματοποιείται στο Patravadi Theater της Μπανγκόκ θα παρουσιάσει στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου 2008 την εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας της Κλυταιμνήστρας με την ολόφρεσκη ματιά του ΚΙΝΗΤΗΡΑ.

Η παράσταση διηγείται την ιστορία της Κλυταιμνήστρας μέσα από το τρίπτυχο “γυναίκα–μητέρα-ερωμένη” που οδηγείται στο έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης αγάπης και σεβασμού, ανατρέποντας έτσι την ιστορία που θέλει την Κλυταιμνήστρα να δρα ως μοιχαλίδα-φόνισσα. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει την κίνηση, το λόγο, το τραγούδι και τη σιωπή εμπνεόμενη από τον χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας για να εκφράσει τον προβληματισμό της πάνω στο μείζον θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
Η εκδοχή του δράματος όπως παρουσιάζεται από τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ δανείζεται κείμενα του Ρίτσου, του Καμπανέλλη και της Γιουρσενάρ. «Η έλλειψη της αγάπης σε κάνει αόρατο» λέει η Γιουρσενάρ και οι αόρατες Κλυταιμνήστρες πληθαίνουν γύρω μας κάθε μέρα. Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας έχει παραχωρήσει αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έχουν βιαστεί πνευματικά και σωματικά από τους συντρόφους τους και έχουν οδηγηθεί στον φόνο.

«Το έργο ρίχνει μια οξυδερκή ματιά σε καίρια κοινωνικά προβλήματα που αγγίζουν όλους μας. Η Canon αποτελεί αρωγό τέτοιων πρωτοποριακών και μοντέρνων μορφών τέχνης, που στοχεύουν στην κοινωνική αφύπνιση, μέσω κάθε μορφής δημιουργίας της ανθρώπινης εκφραστικής “παλέτας”. Δεν είναι μόνο η εικόνα την οποία “υπηρετεί” πιστά τόσα χρόνια η Canon. Είναι η καινοτόμος έκφραση του πνεύματος, η δημιουργικότητα, το πάθος, η έμπνευση», δήλωσε η κα Ελένη Παπανδρέου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Intersys A.E. «Η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε ένα φεστιβάλ παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους αποτελεί ήδη μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας».

Το έργο «Κλυταιμνήστρα Αόρατη» που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του ΚΙΝΗΤΗΡΑ με θέμα τον πόλεμο και τη βία σε προσωπικό, κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο. Το πρώτο έργο της τριλογίας στην οποία συγκαταλέγεται η «Κλυταιμνήστρα Αόρατη» τιτλοφορείται «Lysistratas’ Cry» και παρουσιάστηκε το 2006 αποσπώντας τα θετικά σχόλια ενός ενθουσιώδους κοινού. Η τριλογία αναμένεται να ολοκληρωθεί με το έργο «Αγάπη Αγαύη» εντός του τρέχοντος έτους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου FRINGE FESTIVAL της Ταϊλάνδης ξεκίνησε το 1999 με στόχο τη διάδοση τόσο κλασσικών όσο και σύγχρονων έργων μέσω νεωτερικών και πολυδιάστατων τρόπων έκφρασης, ενισχύοντας την διαπολιτισμική κατανόηση. Για το λόγο αυτό, το Φεστιβάλ φιλοξενεί θεατρικά και χορευτικά σχήματα απ΄ όλο τον κόσμο.

Η ομάδα και οι συντελεστές
Η ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣχοροθέαμα τα τελευταία δώδεκα χρόνια με τη διαρκή παρουσία της δίνει έμφαση στη θεατρικότητα του χορού. Δουλεύει βασισμένη στις θεωρίες του Rudolf Laban ,του Augusto Boal και του θεάτρου της Επινόησης (devised theatre) με χορευτές, ηθοποιούς και ερασιτέχνες. Η κοινωνική διάσταση του χορού, η σύγχρονη αλλά αφηγηματική προσέγγιση των θεμάτων, ο σαρκασμός και το μαύρο χιούμορ καθώς επίσης και η χρήση του λόγου αποτελούν βασικά στοιχεία της δουλειάς τα οποία επεξεργάζεται με συνέπεια. Ο εκπαιδευτικός τομέας του χορού και του θεάτρου απασχολεί τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ γι αυτό και οργανώνει ανελλιπώς σεμινάρια και διαλέξεις. Το έργο «Κλυταιμνήστρα Αόρατη» βασίζεται στην ιδέα της χορογράφου Αντιγόνης Γύρα που επιμελήθηκε παράλληλα και τη σκηνοθεσία του έργου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.