Η Kodak και η Lexar ανακοίνωσαν νέα πενταετή συμφωνία

, Η Kodak και η Lexar ανακοίνωσαν νέα πενταετή συμφωνίαΟι εταιρείες Kodak και Lexar Media ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας εκτεταμένης πενταετούς συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας η Lexar θα παράγει και θα διαθέσει στη παγκόσμια αγορά flash memory προϊόντα με την επωνυμία Kodak. Η συμφωνία με τη Lexar ενισχύει την υπάρχουσα σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών και επιτρέπει τη εκτεταμένη διανομή προϊόντων flash memory που κατασκευάζονται από τη Lexar και διατίθενται στην αγορά με το εμπορικό σήμα της Kodak.

Η συνεργασία της Kodak με την Lexar ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με το λανσάρισμα της κάρτας Secure Digital χωρητικότητας 64ΜΒ. Από τότε, η τεχνολογία συνέχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και η Lexar προσφέρει σήμερα ασφαλείς ψηφιακές κάρτες μεγάλης χωρητικότητας (Secure Digital High Capacity) έως και 4GΒ οι οποίες φέρουν την επωνυμία Kodak. Μετά την εξαγορά της από την Micron Technology Inc., το 2006, η Lexar απέκτησε τη τεχνολογική εμπειρία αλλά και την εφαρμοσμένη μηχανική ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς NAND παγκοσμίως.

Σήμερα, η αγορά της ψηφιακής φωτογραφίας έχει εξελιχθεί και προσφέρει προηγμένα flash προϊόντα που όχι μόνο επιτρέπουν τη σύλληψη των ‘παγωμένων’ εικόνων και των εικόνων video φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων, αλλά παράλληλα εξυπηρετούν και ένα αυξανόμενο δίκτυο άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως εκτυπωτές, on-line υπηρεσίες, picture kiosks για εκτύπωση και ανταλλαγή φωτογραφιών, καθώς επίσης και νέες συσκευές όπως ψηφιακές κορνίζες που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβάλουν και να μοιράζονται τις ψηφιακές τους φωτογραφίες και video.

H Kodak προσφέρει μια ευρεία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για την κάλυψη αυτών των αναγκών καθώς και άλλων αναδυόμενων καταναλωτικών τάσεων. Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Lexar-Kodak, η Lexar θα είναι σε θέση να προσφέρει μια πλήρη σειρά προϊόντων Kodak flash memory σε διάφορες μορφές όπως κάρτες μνήμης SD και microSD καθώς και USB drivers προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες λύσεις για τη σύλληψη, μεταφορά και ανταλλαγή ψηφιακών φωτογραφιών και video.

Ο αντιπρόεδρος της Lexar Media, Mark Adams, δήλωσε: «Ο συνδυασμός του ονόματος και των προϊόντων Kodak με την τεχνολογία και την κατασκευαστική υπεροχή της Lexar είναι πραγματικά μια win-win πρόταση για τους καταναλωτές. Όσοι αναζητούν προσιτά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, δεν χρειάζεται να ψάξουν πέρα από την Kodak και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να το προωθήσουμε επιθετικά.

Οι κάρτες μνήμης που κατασκευάζει η Lexar και που φέρουν το εμπορικό σήμα της Kodak είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένα καταστήματα των ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο (Καναδά, Λατινική Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία) καθώς και στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.lexar.com/kodak. Η σειρά καρτών μνήμης Kodak περιλαμβάνει υψηλής απόδοσης Secure Digital High-Capacity και SD κάρτες καθώς και τη κλασική σειρά καρτών SD και xD.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vagelis bak

Εχω ενα προβλημα με μια μια lexar memory stick pro duo 1gb που ειχε μια sony camera..οταν τν εβαλα στον υπολογιστη για να περασω τα αρχεια αργουσε πολυ ν ατα εμφανισει και πηγα να ξαναπροσπαθησω μπας και παει πιο γρηγορα…προσπαθησα παρα πολλες φορες αλλα δεν μου την εντοπιζε ο υπολογιστη παρόλο που εδειχνε το πρασινο φως που δειχνει συνηθως…απο τοτε οταν τν βαζω στην καμερα μου λεει access και μετα reinsert..ξερει κανεις τι μπορω να κανω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Kodak

KODAK EKTRA: Φωτογραφικό smartphone με τιμή 649 ευρώ

Στην καρδιά του KODAK EKTRA υπάρχει ένας ταχείας εστίασης αισθητήρας κάμερας 21 Megapixel, με διάφραγμα f2.0 και μπροστινή κάμερα 13 Megapixel με αυτόματη εστίαση PDAF και διάφραγμα f2.2.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Ξεκινά η διάθεση σε Ευρωπαϊκές χώρες με τιμή 499 ευρώ

Η Kodak είναι η εταιρεία που έκανε τεράστιο όνομα στις φωτογραφικές μηχανές, αλλά τα τελευταία χρόνια επιχειρεί επίσης να μπει και στην αγορά των smartphones. Η νέα της προσπάθεια είναι το Kodak Ektra smartphone.

Smartphones Kodak Kodak android smartphones Kodak smartphones

Kodak Ektra: Το νέο smartphone της Kodak με στυλ από το παρελθόν

Η Kodak δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει το ένδοξο παρελθόν της, κυκλοφορώντας ένα νέο smartphone με την ονομασία Kodak Ektra. Το όνομα Ektra μας πάει αρκετά πίσω, και συγκεκριμένα το 1941, όταν και κυκλοφόρησε την γνωστή 35 mm κάμερά της.

Smartphones Kodak Kodak smartphones

Kodak: Teaser για ανακοίνωση smartphone 20 Οκτωβρίου

Όπως πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και η Kodak αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά των smartphones. Το πρώτο βήμα έγινε πέρσι τον Ιανουάριο στην CES 2015 με το Kodak IM5, ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών, κάμερα 13 Megapixel, οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek και τιμή 249 δολάρια.