Microsoft Forefront Client Security για την ηλεκτρονική ασφάλεια των επιχειρήσεων

Η Microsoft Ελλάς παρουσίασε την πρωτοποριακή εφαρμογή Forefront Client Security, η οποία θα αποτελέσει το νέο σημαντικό σύμμαχο των επιχειρήσεων σε θέματα ασφάλειας. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας “e-Security Forum” που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Microsoft Ελλάς και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, τόσο των αρμόδιων φορέων, όσο και των καταναλωτών, σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με το Forefront Client Security, το οποίο αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης σειράς επαγγελματικών προϊόντων ασφαλείας Microsoft Forefront και παρέχει προστασία σε λειτουργικά συστήματα client, σε server εφαρμογές, καθώς και στο εταιρικό δίκτυο.

Επιπλέον, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της εταιρείας που λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της Microsoft, καθώς και τις καινούργιες λύσεις υποδομής που προτείνονται για την ενίσχυση της ασφάλειας των επιχειρήσεων.

Ο Μάνος Λαγουρός, Server Solutions Marketing Manager της Microsoft Ελλάς κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ανέφερε: «Το Microsoft Forefront Client Security αποτελεί τη νέα πρόταση της Microsoft για την προφύλαξη της ηλεκτρονικής ασφάλειας των επιχειρήσεων, και βασίζεται στην τεχνογνωσία της εταιρίας στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων και συστημάτων. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε δυναμικά και αποτελεσματικά στην προστασία των επιχειρήσεων από κάθε είδους ηλεκτρονική απειλή που μπορεί να δεχτούν, διαφυλάσσοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους»

Το θέμα της ασφάλειας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Microsoft κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων.. Στο διάστημα αυτό η εταιρία επιβεβαίωσε έμπρακτα τη δέσμευσή της αυτή, μέσα από την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά υψηλής ασφάλειας και την παροχή των απαραίτητων εργαλείων και εγχειριδίων, τα οποία βοηθούν τους χρήστες και τους επαγγελματίες της πληροφορικής να ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συστημάτων τους.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι, η Microsoft έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με κυβερνητικούς και άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστεί από κοινού ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων ασφαλείας, από το spam μέχρι την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των παιδιών στο internet.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.