Τσαπατσούλικος ο κατάλογος Gamer των Πλαίσιο

Ανακρίβειες και ορθογραφικά λάθη συνθέτουν τον πολυσέλιδο κατάλογο Gamer των καταστημάτων Πλαίσιο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Εχθές το βράδυ έτυχε να τον ξεφυλλίσω στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθώ και έκαναν τα μάτια μου αστεράκια. Ανάμεσα στα όσα μπόρεσα να αλιέυσω βρήκα ότι “Το PlayStation 3 έχει τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο (40GB) από όλες τις κονσόλες!” κάπου αλλού διάβασα ότι τελικά “Η έκδοση Elite του XBOX 360 έχει τον μεγαλύτερο (120GB), ενώ στα κείμενα του Wii φόρεσα τα γυαλιά μου.

, Τσαπατσούλικος ο κατάλογος Gamer των Πλαίσιο

, Τσαπατσούλικος ο κατάλογος Gamer των Πλαίσιο

, Τσαπατσούλικος ο κατάλογος Gamer των Πλαίσιο

, Τσαπατσούλικος ο κατάλογος Gamer των Πλαίσιο

Άλλη μια περίπτωση τσαπατσούλικης δουλειάς είναι το online λεξικό των καταστημάτων SATURN.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
witch

nomizw oti se 196 selides entupo xwrane 5 an8rwpina la8i.
se 5 protaseis, posa xwrane????
vale, vlaxaki mou, kommata, na diaxwrizontai oi deutereuouses apo tis kuries protaseis..
min 3exnas na kleineis ta eisagwgika, opou 3ekinas me auta mia protasi..
kai panw apo ola, mi gurizoume stin 1st dimotikou.. o dif8oggos -ευ-, otan tonizetai o kaimenos, pairnei ton tono sto -υ-, kai oxi sto -ε-, opws αλίευσα stis 5 ws anw grammes sou!

my warmest wishes for a healthy and creative 2009!!!

witch

Όχι φίλε μου, αν έμενες σε απλή καταγραφή γεγονότος, δε θα σχολίαζα τα λεγόμενά σου. Χρησιμοποίησες βαρύ χαρακτηρισμό (τσαπατσούλικος)
και μάλιστα στο πιο σημαντικό μέρος ενός άρθρου. Επιπροσθέτως, όλη η χροιά του λόγου σου βγάζει έναν αρνητισμό, λέω αρνητισμό αποφεύγοντας πιο φορτισμένες λέξεις, που θα την περιέγραφαν καλύτερα… Πίστεψέ με, διαβάζοντας αυτό, όπως και ένα αντίστοιχου ύφους για το online λεξικό του Saturn, δε μπήκα σε καμμία διάθεση διαλόγου ή μάθησης. Και αυτή είναι προσωπική μου γνώμη.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ το Πλαίσιο, που έχει να μου δείξει παιχνίδια για κάθε κονσόλα και το Saturn, που μου δίνει χρήσιμη πληροφορία για πράγματα, που μου φαίνονται κινέζικα.
Όσο αφορά στη χρήση του επιθέτου σου, σαφώς το χρησιμοποιώ απευθυνόμενος σε εσένα, όπως κάνεις και εσύ με εμένα και τον Terminator.

ΜΦΧ,
witch

djmouzz

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνει τόσος ντόρος για μια απλή επισήμανση.

Η λέξη “τσαπατσούλικος” δηλαδή ακατάστατος ( https://tinyurl.com/8kmfvg ) μόνο βαρύς χαρακτηρισμός δεν είναι. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι είναι άχρηστο το φυλλάδιο ή ακόμη παραπέρα παραπλανητικό. Είναι όμως σαφώς άξιο λόγου πως ο κολοσσός που ονομάζεται Πλαίσιο δεν πρόσεξε αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν ένα πολύ καλό φυλλάδιο τέλειο.

Επίσης θεωρώ άτοπο το επιχείρημα της μη κριτικής των πραγματικά ελάχιστων αλλά υπαρκτών λαθών του φυλλαδίου, εφόσον το άτομο που κριτικάρει κάνει συντακτικά λάθη.

Τζίμης

Ωραία, τώρα το πλαίσιο θα συγκινηθεί που το μάλωσες και θα σου δώσει ετήσιο διαφημιστικό πρόγραμμα!

Εύγε!

witch

@djmouzz
κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε την ουσία. δε με ενδιαφέρει ο κολοσσός, η ειρωνεία με ενοχλεί.
για να τελειώνουμε λίγο, το αρχικό άρθρο ήταν ειρωνικό. άλλο κριτική, άλλο ειρωνεία “αστεράκια, φόρεσα τα γυαλιά μου”. ομoίως για Saturn. δε μπορείς να ειρωνεύεσαι όταν ο ίδιος κάνεις λάθος. τέλος με αυτό.

επιπροσθέτως, οι λέξεις “άχρηστος, παραπλανητικός” ποτέ δεν υπονοήθηκαν στο αρχικό άρθρο και δεν είναι καν συνώνυμες με το “τσαπατσούλικος”, που ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει. συνεπώς, τα 2 ως άνω επίθετα είναι άσχετα με το θέμα. όσο αφορά στο “ακατάστατος”, είναι ίσως λίγο ανακατεμένα τα παιχνίδια μέσα στις σελίδες. ως δομή στέκει καλά, κονσόλα και τίτλοι για κάθε μία.

χάρηκα για την επικοινωνία,

witch

witch

@ Τζίμης

εγώ θα το πάρω που το ξεκίνησα !
χεχεχεχεχεχε

υγ κι αν δεν κάτσει, πάω για Saturn..
χεχεχεχεχε

djmouzz

Ok νομίζω ότι το θέμα έχει κλείσει.

Τα λέμε mates!

mpamph

ti troll aftos o witch…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Plaisio Public

Μπράβο σε Πλαίσιο, Public και Praktiker, τσίμπησαν πρόστιμο

Πρόστιμα σε Πλαίσιο, Public και Praktiker καθώς σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τον Κώδικα δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων.

Business Plaisio

Πλαίσιο: Η ομάδα Robotics κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η ομάδα Plaisiobots εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στη Νότια Κορέα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό με θέμα «Robot: The Future Transportation».

Business featured Kotsovolos Plaisio

Ξανακλείνουν τα καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt και άλλα

Μέσα στην εβδομάδα μάθαμε ότι άνοιξαν καταστήματα Πλαίσιο, Κοτσώβολος, Public, Media Markt για να υποδεχθούν πελάτες με επαγγελματικό ΑΦΜ. Τώρα ξανακλείνουν.

Business Plaisio

Ανοιξαν σήμερα 12 καταστήματα Πλαίσιο μόνο για επαγγελματίες και τιμολόγιο

Από σήμερα το πρωί άνοιξαν 12 καταστήματα Πλαίσιο σε όλη την Ελλάδα για αγορές από επαγγελματίες και επιχειρήσεις και μόνο για αγορές με τιμολόγιο.