Samsung, Πρώτη στην αγορά τηλεοράσεων LCD στην Ελλάδα το 2008

Την ηγετική θέση στην αγορά τηλεοράσεων LCD στην Ελλάδα κατέκτησε για ακόμη μια χρονιά η Samsung Electronics, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η GfΚ για το 2008. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς της στους τρεις Βασικούς Δείκτες Απόδοσης (KPI’s: Σύνολο τηλεοράσεων LCD, Full HD και άνω των 40’’) τόσο σε αξία όσο και σε τεμάχια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

, Samsung, Πρώτη στην αγορά τηλεοράσεων LCD στην Ελλάδα το 2008

Συγκεκριμένα το 2008 οι πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων της Samsung ξεπέρασαν συνολικά τα 136,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία διέθεσε συνολικά περισσότερες από 180.000 τηλεοράσεις. Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μερίδιο αγοράς της Samsung ανήλθε συνολικά σε 30,8% σε αξία και 27,5% σε τεμάχια, ενώ το μερίδιο αγοράς των αμέσως επόμενων ανταγωνιστών της μειώθηκε σε 21,4% και 18,8% αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, το μερίδιο αγοράς των LCD Full HD τηλεοράσεων ανήλθε σε 39%, σημειώνοντας αύξηση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2007, ενώ το μερίδιο αγοράς των LCD τηλεοράσεων άνω των 40 ιντσών διαμορφώθηκε στο 40% από 37,7% την προηγούμενη χρονιά.

Με σημαντικό ιστορικό επιτυχιών στην Ελληνική αγορά, η Samsung έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών ως αξιόπιστη και πρωτοπόρος στο είδος της εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των τελευταίων ετών αναδεικνύουν την αυξανόμενη προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών τόσο στις τηλεοράσεις όσο και γενικότερα στα προϊόντα της Samsung.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous Marketer

Ακολουθούμε και εμείς την παγκόσμια τάση που αναδυκνύει την Samsung πρωτοπόρο στα consumer electronics. Δεν είναι τυχαίο πάντως. Η Samsung έχει καταλάβει ότι για να πετύχεις σήμερα χρειάζεσαι πολύ δυνατό design και marketing. Για αυτό το λόγο συνεργάζεται εκτός των άλλων και με τους συγγραφείς του Blue Ocean Strategy και με την design συμβουλευτική IDEO.

Anonymous Marketer

cVlachakis, αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Όλες οι συσκευές πια μπορούν να προσφέρουν αυτά που θέλει(και συχνά πολύ περισσότερα από αυτά που θέλει) ο μέσος χρήστης. Άρα για τον αγοραστή δεν αποτελούν στοιχείο διαφοροποίησης πια οι τεχνολογίες και οι δυνατότητες. Πες ότι ο μέσος χρήστης πάει να πάρει μια TV. Δεν πρόκειται να συγκρίνει αν είναι 1080i η 1080p. Αυτό που θα κάνει όταν βρεθεί μπροστά στις 50+ TV που έχει κάθε κατάστημα είναι να πει ” Η Sony είναι καλή μάρκα. Αλλά και οι Samsung είναι καλές. Και ο Γιώργος και ο Νίκος που πήραν Samsung είπαν ότι είναι καλή. Θα διαλέξω την X από τις 2 διότι θα πηγαίνει καλύτερα στο τοίχο του σαλονιού μου.” Όσον αφορά αυτό που είπες για το Scarlet χωρίς άλλο κωδικό το μόνο που έχω να πω είναι “Επιτέλους!”. Πόσο καιρός έπρεπε να περάσει για να καταλάβουν οι εταιρείες ότι με το να ονομάζεις ένα προϊόν σου πχ FGD-2500 δεν κερδίζεις τίποτα. Ένω αν του δώσεις ένα όνομα και προσωπικότητα του δίνεις και το κάνεις πιο εύκολο για να το θυμάται κάποιος. Η Apple το έχει καταλάβει εδώ και καιρό. Τώρα αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και οι άλλοι. Anyway, ελπίζω να μην σε… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.