Shop TV, Υπόδειγμα digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού

, Shop TV, Υπόδειγμα digital tapeless τηλεοπτικού σταθμούΌταν το Shop TV αποφάσισε την Άνοιξη του 2008 να δημιουργήσει ένα εύκολο στη χρήση, σταθερό αλλά και σύγχρονο σταθμό δεν περίμενε ότι σήμερα θα αποτελούσε ένα πρότυπο τηλεοπτικό σταθμό άμεσης και αδιάλειπτης ροής προγράμματος. Το AMY Digital Video ανέλαβε τη μελέτη και εγκατάσταση του εξοπλισμού χρησιμοποιώντας 1 Playout server της Bug.TV, 1 σταθμό εργασίας μοντάζ με AJA IO HD με Final Cut Studio και 1 σύστημα καταγραφής τηλεοπτικού προγράμματος.

Η όλη εγκατάσταση βασίζεται σε κοινό αποθηκευτικό χώρο 6ΤΒ και η επικοινωνία των σταθμών επιτυγχάνεται με Fiber Channels, ενώ τη διακίνηση των metadata έχει το METASAN κι έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη ροή του συστήματος.

Το Shop TV εκπέμπει στο Ch.57 UHF και μεταδίδει το πρόγραμμα χωρίς διακοπή 24 ώρες την εβδομάδα. Το περιεχόμενο του νέου καναλιού είναι δομημένο σε ζώνες προγράμματος ούτως ώστε να καλύπτουν το ενδιαφέρον των πελατών του για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καταναλωτικές του συνήθειες. Οι δώδεκα αυτές κατηγορίες του προγράμματος είναι : Άσκηση, Αδυνάτισμα, Προσωπική Φροντίδα, Είδη Σπιτιού & Αυτοκινήτου, Οικολογικά Προϊόντα, Μαστορέματα, Κουζίνα, Καθαριότητα, Μουσική, Αξεσουάρ & Είδη για Κατοικίδια. Το Shop TV εκτός από έξυπνες προτάσεις για προϊόντα & υπηρεσίες με ψυχαγωγική προσέγγιση έχει και μοναδικές οικονομικές προσφορές. Επιπλέον με τον φιλικό τρόπο παρουσίασης και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που προσφέρει δίνει στον τηλεθεατή από την πρώτη στιγμή να καταλάβει ότι ενδιαφέρεται για εκείνον και θα τον ανταμείψει με κάθε τρόπο και ευκαιρία.

Το Shop TV φιλοδοξεί να είναι η βόλτα για ψώνια στην «αγορά» με όλη την ποικιλία και πληροφόρηση για προϊόντα κάθε κατηγορίας χωρίς την ταλαιπωρία και το άγχος που συνεπάγεται μια τέτοια βόλτα στην πόλη.

Shop TV
Ο πρωτοποριακός σταθμός Shop TV είναι ένα κανάλι με πρόγραμμα αφιερωμένο στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για έξυπνες, οικονομικές και συμφέρουσες αγορές. Η επιλογή του ονόματος Shop TV και του σήματός του αποδίδει τον σκοπό και τη ταυτότητα του καναλιού. Με το όνομα στοχεύει στο να είναι αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό ως το πρώτο κανάλι τηλεπωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών. Απ΄την άλλη με το σήμα που έχει επιλέξει προσδιορίζει τη δυνατότητα να ψωνίζει κανείς μέσα από την τηλεόραση ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα η χρήση του συμβόλου – καρότσι με ροδάκια – για το γράμμα S, μια δοκιμασμένη λύση και στο Internet, μας εξοικειώνει με την διαδικασία του «ψωνίζω από απόσταση» αφού έχει αναφορά στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να ψωνίζουμε στο super market. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.shoptv.gr.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AMY OnTelecoms

On Telecoms FoxBox

Το Νοέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος των 2 καναλιών της Fox, το βαφτισμένο προϊόν ως FoxBox, στην πλατφόρμα της ON Telecoms στην Αθήνα. Η εγκατάσταση του συστήματος περιελάμβανε ένα απομακρυσμένης διαχείρισης, πλήρως αυτοματοποιημένο Playout 2 καναλιών των FOX Life και FOX Life +1 με δύο βασικούς server και έναν backup […]

Μικρά νέα AMY

Ματωμένα Χώματα, Τα ειδικά εφέ με Fusion5 της eyeon

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Alpha «Ματωμένα Χώματα» σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Στο επεισόδιο εντυπωσίασαν τα εφέ που δημιούργησαν οι κ.κ. Αντώνης Νικολάου και Χρήστος Κουτρουλός. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά για το καλύτερο αποτέλεσμα των επεισοδίων σε compositing και Matte Paints αντίστοιχα, και αναμένεται η τηλεοπτική σειρά […]