Η Siemens των εργαζομένων | Ανοιχτή Επιστολή του Πρόεδρου εργαζομένων της Siemens Α.Ε

, Η Siemens των εργαζομένων | Ανοιχτή Επιστολή του Πρόεδρου εργαζομένων της Siemens Α.ΕΕπιστολή του κ. Μαρούση Θεόδωρου, Πρόεδρου εργαζομένων της Siemens Α.Ε & εκπροσώπου εργαζομένων της Siemens Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια εργαζομένων της Siemens. Η SIEMENS TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Μαρούσι 03.07.2008.

Η SIEMENS TΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Μαρούσι 03.07.2008
Στην υπόθεση Siemens υπάρχει μια «λεπτομέρεια» που χάνεται μέσα στο κουρνιαχτό της πρωτοφανούς, όσο και δικαιολογημένης δημοσιότητας. Η «λεπτομέρεια» αυτή δεν είναι παρά οι 3000 περίπου Έλληνες εργαζόμενοι της εταιρίας που φέτος κλείνει 108 χρόνια ζωής στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι Έλληνες εργαζόμενοι στους διάφορους εγχώριους προμηθευτές.

Η Siemens Ελλάδος με την τοπική τεχνογνωσία της και το εξειδικευμένο Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, υλοποιεί για τους πελάτες της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πολύπλοκα ολοκληρωμένα καινοτόμα έργα, διαθέτει προηγμένες υπηρεσίες σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και συμμετέχει στην ανάπτυξη των προϊόντων του Οίκου Siemens παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας επιτρέπει την παροχή εξειδικευμένων λύσεων στους πελάτες μας, προσαρμοσμένων στις δικές τους απαιτήσεις και ανάγκες, οπουδήποτε στον κόσμο.

Είναι αλήθεια πως όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ηχούν σαν πένθιμο εμβατήριο στ’ αυτιά των εργαζομένων της Siemens στην χώρα μας. Η αγωνία μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει καθώς βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πιο αρνητικής δημοσιότητας που γνώρισε η Siemens Ελλάδας.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ευχόμαστε ν’ αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αλλά και να επιτρέψει σ’ όλους εμάς, να συνεχίσουμε στην Ελλάδα να δημιουργούμε και να οραματιζόμαστε.

Οι εργαζόμενοι της Siemens και οι οικογένειές μας αγωνιζόμαστε κόντρα στην διαχρονική μοιρολατρία που συνοδεύει τη φράση, «Αυτή είναι η Ελλάδα». Όλοι εμείς, συμβάλλουμε με προσωπική εργασία στην ανταγωνιστικότητα του τόπου μας και στην εγχώρια προστιθέμενη αξία, είμαστε ενεργό και αναπόσπαστο μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Ζητάμε να διαφοροποιηθούμε από την ανωτέρω δυσμενή εικόνα και να έχουμε μια δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση στην όλη υπόθεση.

Μαρούσης Θεόδωρος
Πρόεδρος εργαζομένων της Siemens Α.Ε
& εκπρόσωπος εργαζομένων της Siemens Ελλάδας
στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια εργαζομένων της Siemens.

Κοινοποίηση:
ΓΣΕΕ,
ΕΚΑ,
Όλα τα ΜΜΕ, Ελληνικό κοινοβούλιο, Ελληνικά κόμματα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.