Sony XAV-W1: Multimedia εμπειρίες στο αυτοκίνητο

, Sony XAV-W1: Multimedia εμπειρίες στο αυτοκίνητοΗ Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του XAV-W1, ενός νέου συστήματος ήχου και εικόνας για το αυτοκίνητο. Το XAV-W1 είναι το πρώτο σύστημα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου της Sony, με μέγεθος διπλού din, το οποίο προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ήχου και εικόνας, εύκολη σύνδεση με MP3 players καθώς και επιλογές προσαρμογής στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Το νέο αυτό DVD player αυτοκινήτου της Sony διαθέτει οθόνη Double WVGA TFT 7 ιντσών η οποία προσφέρει εικόνα εξαιρετικής ποιότητας με ανάλυση 800×480 pixels (παραδοσιακή ανάλυση QVGA : 480 x 234 pixels). Στα υπόλοιπα γνωρίσματα περιλαμβάνεται η τεχνολογία DRIVE-S II, η οποία εξασφαλίζει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και η λειτουργία Karaoke-Mic, χάρη στην οποία οι επιβάτες σας μπορούν να τραγουδούν οι ίδιοι όλα τα αγαπημένα τους κομμάτια.

Η νέα κεντρική μονάδα video του XAV-W1 υποστηρίζει το format Super Audio CD και παρέχει ήχο surround 5.1 καναλιών. Διαθέτει οθόνη WVGA-TFT, με διαγώνιο 7 ιντσών, η οποία προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν αναπαραγωγή από CD, DVD και Super Audio CD. Η συσκευή υποστηρίζει ήχο Dolby Digital surround και αναπαραγωγή ήχου dts (Digital Surround Processing) και αναπαραγωγή αρχείων JPEG video, DivX video, Windows Media Audio (WMA) και MP3.

Η ενσωματωμένη υποστήριξη Super Audio CD βασίζεται στην τεχνολογία Direct Stream Digital (DSD). Η τεχνολογία DSD επιτυγχάνει την καταγραφή μουσικής με συχνότητα δειγματοληψίας 2,822 MHz και στη συνέχεια μετατρέπει το σήμα σε δεδομένα 1-bit.

Το εύκολο στη χρήση γραφικό σύστημα χειρισμού (user interface) του συστήματος ψυχαγωγίας κάνει εύκολη τη σύνδεση και τον έλεγχο εξωτερικών συσκευών ψυχαγωγίας και την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής ή video. Μπορείτε να συνδέσετε στο σύστημα το MP3 player σας και να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο (πωλείται ξεχωριστά) για να διαχειρίζεστε εύκολα τις ψηφιακές σας μουσικές βιβλιοθήκες ενώ οδηγείτε.

Μπορείτε να διαχειρίζεστε τα ψηφιακά σας αρχεία μουσικής, είτε βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, είτε στο πίσω κάθισμα, με τη βοήθεια του τηλεχειριστήριου που συνοδεύει το σύστημα. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε φορητές συσκευές αναπαραγωγής MP3 ή video στην οπίσθια είσοδο aux με καλώδιο ήχου (περιλαμβάνεται gender changer καλώδιο RCA AV). Το σύστημα προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών αναπαραγωγής στις οποίες περιλαμβάνεται αναπαραγωγή από DVD, DVD-R/RW, Super Audio CD, VCD, CD και CD-R. Η τεχνολογία Sony DRIVE-S II εξασφαλίζει ομαλή αναπαραγωγή ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, καθιστώντας την κεντρική μονάδα ανθεκτική σε παρεμβολές από τις δονήσεις που προκαλούνται από την επιφάνεια του δρόμου ενώ οδηγείτε.

Για να ανταποκριθεί στις προσωπικές προτιμήσεις των οδηγών αλλά και των επιβατών, το XAV-W1 διαθέτει λειτουργίες που επιτρέπουν την προσαρμογή των ρυθμίσεων της εικόνας και του ήχου. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία σύλληψης (capture), μπορείτε να ορίσετε την εικόνα φόντου (wallpaper), εμφανίζοντας στην οθόνη το αγαπημένο σας θέμα. Η ρύθμιση χρόνου, ο ψηφιακός ισοσταθμιστής 7 περιοχών και η λειτουργία ρύθμισης του κεντρικού ηχείου που προσφέρει η τεχνολογία X-DSP κατευθύνουν τον ήχο από τα ηχεία του αυτοκινήτου στα αυτιά των επιβατών με απόλυτο συγχρονισμό, εξασφαλίζοντας τέλεια αποτελέσματα ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία κάθεται ο επιβάτης. Το σύστημα αποδίδει ισχύ 52 watts σε τέσσερα κανάλια προσφέροντας πλούσιο και καθαρό ήχο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.