Techblog, Υποστηρικτής του Athens Digital Week

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το Athens Digital Week, το μεγαλύτερο πάρτι νέων τεχνολογιών που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Το Techblog βρίσκεται ανάμεσα στους υποστηρικτές αυτού το μεγάλου event και το λογότυπό του είναι ήδη εκτυπωμένο σε όλο το έντυπο και διαφημιστικό υλικό που έχει ήδη αρχίσει να μοιράζεται. Σας περιμένουμε όλους στο booth που θα έχουμε στους χώρους του event!

, Techblog, Υποστηρικτής του Athens Digital Week

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη στιγμή που το Athens Digital Week θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους και να συνεπάρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας στην μοναδική εμπειρία των νέων τεχνολογιών.
Για πρώτη φορά, η Τεχνόπολις στο Γκάζι θα μεταμορφωθεί από την Πέμπτη 16 ως τη Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε μία ανεπανάληπτη διαδραστική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για όλους , προσφέροντας ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής. Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 ως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα είναι το σημείο αναφοράς του Athens Digital Week με ειδικά happenings και διαδραστικές παρουσιάσεις με σκοπό την εξοικείωση με την τεχνολογία και την ενημέρωση για την ψηφιακή Ελλάδα.

Η θεματολογία του Athens Digital Week καλύπτει πολλούς διαφορετικούς, συναρπαστικούς τομείς και περιλαμβάνει παρουσιάσεις από κορυφαίους επιστήμονες και ειδήμονες διεθνούς φήμης και εμβέλειας, χώρους εκπαίδευσης και εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, προβολές, παραστάσεις, διαγωνισμούς, εκθέσεις πρωτοποριακών τεχνολογιών και διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης κοινού.

Το Live Zone, θα είναι η ζωντανή ζώνη της διοργάνωσης για μικρούς και μεγάλους φίλους της τεχνολογίας, με τη συμμετοχή του Corallia Clusters Initiative και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της μικροηλεκτρονικής αποκλειστικά από Έλληνες επιστήμονες, το Πανεπιστήμιο Αthens Information Technology (AIT) με τα υπερσύγχρονα συστήματα ψηφιακής αναγνώρισης και τους πίνακες αυξημένης πραγματικότητας, η Ελληνογερμανική Αγωγή με τα έξυπνα ρούχα και την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία της μουσικής με χρήση υπολογιστή.

Το Experience Zone, είναι η εκπαιδευτική ζώνη του Athens Digital Week και θα υποδεχτεί τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία, ειδικά τους μικρούς σε ηλικία μαζί με τους γονείς τους. Οι εκπαιδευτικές θεματικές θα είναι γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδία και την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων, όπως τις τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης, θα γίνει μια εισαγωγή στους κανόνες και τις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.

Το Talk Zone, του Athens Digital Week, με θεματολογία επίκαιρη και ζωντανό διάλογο με το κοινό, από τις 11.00 έως τις 21.30 προσκαλεί και προκαλεί όλους τους επισκέπτες να συζητήσουν να ενημερωθούν και να προβληματιστούν. Η συμμετοχή ομιλητών από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και από το χώρο της αγοράς μαζί με διαδικτυακές κοινότητες και διάσημα ονόματα από το εξωτερικό κάνουν το πρόγραμμα του Talk Zone να προσφέρει κάτι παραπάνω από μια κλασσική συνεδριακή εμπειρία.

Gaming
Counter-Strike, Warcraft 3 DotA, Call of Duty 4, Counter-Strike Source, Trackmania, Quake, PES 2008, FIFA 2008, οι αγαπημένες μας κονσόλες X-Box και δύο συναρπαστικά τουρνουά ESWC και ESL που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη.
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 – 00:00 free PC & κονσόλες (άνω των 16 ετών)
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: 19:30-21:30 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Games Developers
Σάββατο 18 Οκτωβρίου: 20:00-22:00 Παγκόσμιος τελικός ESWC Athens Masters (Warcraft, Quake)

Digital Music Sampling και ηλεκτρονική μουσική, άνθρωποι – ορχήστρα χάρη στην χρήση των νέων τεχνολογιών και διαδικτυακό jamming, σε ένα απίστευτο πάρτι που δίνει ρυθμό στο Athens Digital Week.
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε digital διάθεση
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Fotonovela, Olga Kouklaki
Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Εtten, Marsheaux
Κυριακή 19 Οκτωβρίου: MIKRO

Visual Art
Εκθέσεις, εργαστήρια και ψηφιακοί καμβάδες, εργαλεία και τεχνικές, character development, περιμένουν τους καλλιτέχνες της νέας εποχής, δίνοντάς τους μια νέα συναρπαστική πλατφόρμα επικοινωνίας και δημιουργίας
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-21:30
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Απονομή του διαγωνισμού ψηφιακών ταινιών, Public Digital Film Festival.
Σάββατο 18 Οκτωβρίου: 12:30-18:00 Talk Zone, προβολές και παρουσιάσεις με μεγάλα ονόματα του χώρου από όλο τον κόσμο.

Robotics
Αγώνες ρομποτικού ποδοσφαίρου, ρομποτικές κατασκευές με τα πασίγνωστα «τουβλάκια» LEGO, oμιλίες, διαλέξεις, παρουσιάσεις τεχνολογιών αιχμής, επιδείξεις και αγώνες ρομποτικού σούμο, ρομποτικά λουλούδια που αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσης. Τα πάντα για τους μυημένους αλλά και γι αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον μοναδικό κόσμο των ρομπότ.
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-21:30

Modding
Μεσαιωνικά κάστρα που υπολογίζουν spreadsheets, και πειρατικά καράβια που κρατούν τα docs του ιδιοκτήτη τους. Το modding δεν είναι μια περαστική τρέλα, είναι η τέχνη του να κάνεις έναν υπολογιστή μοναδικό τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε απόδοση. Ψύξη με υγρό άζωτο από Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, όλα θα συμβάλλουν στην δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς!
Πέμπτη 16-Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00 – 00:00

Telecom
Εφαρμογές για κινητά και μοναδικές συσκευές είναι εδώ! Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: 10:00-13:00 Talk Zone (παρουσιάσεις και ζωντανό debate)

Open Source
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου:
Καλώς ήρθατε στο κόσμο του ελεύθερου λογισμικού και του ανοιχτού κώδικα, όπου τα παραδοσιακά οικονομικά μοντέλα δεν ισχύουν. Είναι η νέα συναρπαστική πραγματικότητα. Μπορείτε να την γνωρίσετε από κοντά: οι πρωτοπόροι στον χώρο του open source θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν για να σας γνωρίσουν έναν νέο κόσμο.
18:00- 21:30 Talk Zone (παρουσιάσεις από μεγάλα ονόματα του χώρου από όλο τον κόσμο και σημείο συνάντησης ανεξάρτητων διαδικτυακών κοινοτήτων).

Space
Τα αστέρια κι οι πλανήτες γοητεύουν ακόμα εκατομμύρια ανθρώπους σ΄ ολόκληρο τον κόσμο και μαγνητίζουν το βλέμμα και την σκέψη τους. Ομιλίες και παρουσιάσεις θα φέρουν τ’ αστέρια πιο κοντά στη γη ή θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες κοντύτερα στ’ αστέρια.
Κυριακή 19 Οκτωβρίου: 11:00-12:30 Talk Zone (παρουσίαση και συζήτηση για τον Άνθρωπο στο διάστημα)

Ένα μοναδικό party τεχνολογιών!
Αυτό είναι το Athens Digital Week.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games ADW

Το Techblog Χορηγός Επικοινωνίας στο Athens Digital Week 2010

Με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους τομείς των νέων τεχνολογίων, της καινοτομίας, της ψυχαγωγίας, της δημιουργικότητας και του νέου ψηφιακού πολιτισμού, το Athens Digital Week θα διεξαχθεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στην Τεχνόπολις στο Γκάζι. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Reviews ADW Gadgets TechblogTV

Robotics στο Athens Digital Week 2009

Οι Κουρήτες από το Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν κάνει απόβαση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στο φεστιβάλ τεχνολογίας Athens Digital Week. Κατάμεστη η αίθουσα με τα Robotics κάθε φορά που ξεκινάει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε δίποδα ρομπότ Nao. Προγραμματισμένα να κυνηγούν την πορτοκαλί μπάλα, τα ρομπότ χωρίζονται σε δύο ομάδες των τριών, στους κόκκινους και […]

Μικρά νέα ADW Internet

Athens Digital Week 2009, Φεστιβάλ τεχνολογίας

Μια πλούσια διαδραστική εμπειρία ζουν οι επισκέπτες του Athens Digital Week που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Έπειτα από την επιτυχία της περυσινής διοργάνωσης, που προσέλκυσε γύρω στους 35.000 επισκέπτες, το ανοιχτό φεστιβάλ τεχνολογίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων περιλαμβάνει φέτος εννέα θεματικές ενότητες σε έκταση […]

Internet Word of mouth

Η ιστορία του Internet σε ένα βίντεο

Ίντερνετ, πως ξεκίνησαν όλα. Σε αυτό το ολιγόλεπτο αγγλόφωνο βίντεο παρουσιάζεται η ιστορία του διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε έως και σήμερα. Η μεγάλη αλλαγή επήλθε το 1957 όταν εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, αναπτύχθηκε το δίκτυο DARPA (μετέπειτα ARPANET) για τη ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών. Σήμερα το ίντερνετ έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε […]