USRobotics 56Κ USB modem | Back to the roots

, USRobotics 56Κ USB modem | Back to the rootsΤο καλοκαίρι έχει φτάσει και αρκετοί από εμάς δύσκολα θα μπορέσουμε να αποχωριστούμε την επαφή μας με το ίντερνετ, όπου και αν πάμε. Αλλά ακόμα και εδώ να μείνουμε, όλο και κάποιο Σαββατοκύριακο θα κάνουμε μια σύντομη απόδραση. Τι γίνεται τότε, πως παραμένουμε σε επαφή με το ίντερνετ. Θα μου πείτε ότι έχει γεμίσει ο κόσμος με WiFi hotspots και internet cafe αν όμως βρεθείτε σε ένα απομονωμένο μέρος ή καθίσετε σπίτι τότε θα αναγκαστείτε να συνδεθείτε με dial-up όπως κάνω και εγώ όταν επισκέπτομαι το χωριό μου στην Κρήτη που όχι hotspot δεν έχει αλλά ούτε περίπτερο.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι η USRobotics παρουσίασε ένα εξωτερικό USB modem για σύνδεση στο ίντερνετ με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω τηλεφωνικής κλήσης (dial-up). Τι χρειαζόμαστε ένα ακόμα modem όταν όλα τα laptop έχουν ενσωματωμένο το δικό τους. Το USR5637 σύμφωνα με τον κατασκευαστή βελτιώνει την ταχύτητα σύνδεσης των 56k και μας φέρνει πιο κοντά σε μια εικονική ευρυζωνική πραγματικότητα.

Το 56Κ USB modem της USRobotics βασίζεται σε ελεγκτή και υλοποιεί αξιόπιστα την επεξεργασία των επικοινωνιακών αλγορίθμων χωρίς να δεσμεύει πόρους από τον υπολογιστή ενώ δεν απαιτεί εξωτερικό τροφοδοτικό. Με τον τρόπο αυτό παρέχει σταθερές επιδόσεις καθώς και συμβατότητα με πληθώρα λειτουργικών συστημάτων.

Το μοντέλο USR5637 διαθέτει firmware το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να ενσωματώνει εύκολα τις νεότερες βελτιώσεις. Ως συσκευή USB plug and play εγκαθίσταται και απεγκαθίσταται αυτόματα. Το χαρακτηριστικό «Quick Connect» μειώνει το χρόνο σύνδεσης επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται ταχύτερα, ενώ το πρωτόκολλο V92 με V.PCM Upstream παρέχει 50% ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, γεγονός που βελτιστοποιεί την αποστολή μεγάλων συνημμένων αρχείων και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Το νέο modem υποστηρίζει επίσης την εφαρμογή της USRobotics “Modem on Hold” έτσι ώστε να παρέχει δυνατότητα απάντησης σε εισερχόμενες κλήσεις χωρίς την ανάγκη δεύτερης τηλεφωνικής γραμμής. Με βάρος 200 γραμμάρια περίπου, είναι μικρότερο και πιο ελαφρύ από αρκετά κινητά τηλέφωνα και μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία στην τσάντα ενός φορητού υπολογιστή.

Το USRobotics 56K USB modem (model 5637) θα είναι διαθέσιμο εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαΐου ενώ η ενδεικτική τιμή λιανικής διαμορφώνεται στα. € 38,90 (στην τιμή περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.) Το νέο modem διατίθεται με εγγύηση 2 ετών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
everything53

Από Κρήτη κι εσύ; 🙂 Εγώ όταν κατεβαίνω πάντως, συνδέομαι στο λάπτοπ μέσω του κινητού (ταχύτητα 56k με απλό σήμα, 384k με 3G, και πάνω απο 1mbps με HSDPA) με την υπηρεσία wind plus (3,50 ευρώ το μήνα για απεριόριστη πλοήγηση). Αν εξαιρέσεις ελάχιστους περιορισμούς (όπως το downloading μεγάλων αρχείων), σερφάρω χωρίς κανένα πρόβλημα σε ιστοσελίδες και MSN. Ενδιαφέρον το άρθρο σου για όσους έχουν παραπάνω απαιτήσεις. Γι’ αυτούς όμως που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις στην περίοδο των διακοπών, η πιο οικονομική λύση είναι μέσω του κινητού 🙂

tasosvel

ποια συσευή έχεις ( κινητο τηλέφωνο) ; γιατί έχω κολλήσει άσχημα που δεν μπορώ να μπώ στο μσν με το wind plus. Επίσης πιο msn χρησιμοποιείς; Δώσε μερικές πληροφορίες:)

everything53

Προς tasosvel:
Χρησιμοποιούσα αρχικά το sharp 550SH (3G) μέχρι που μου το έκλεψαν, και τώρα χρησιμοποιώ το Nokia 6120 Classic (HSDPA). Για το msn αναφέρεσαι στο λάπτοπ ή στο κινητό; Στο κινητό χρησιμοποιώ το πρόγραμμα mig33 (θα το βρεις επι τόπου στο Google), και στο λάπτοπ έχω την έκδοση msn 8.5 κι έτσι μπορώ να μπαίνω σε όποιο από τα δύο θέλω, ανάλογα την περίπτωση.

Προς costas:
Σίγουρα είναι βολικότερο το dial-up λόγω της έλλειψης περιορισμών που έχει το wind plus 🙂

tasosvel

Γενικότερα το έχω τρέξει σε πολλές συσκευές ,τώρα έχω ένα 9000 που απ όσο ξέρω δεν γίνεται να μπει μσν με το wind plus και ένα ν95. Φανταζομαι οτι το mig33 θα το τρέχει το ν95. Απλά θυμάμαι οτι κάποια στιγμή σε ένα ν93 είχα δοκιμάσει πολλά προγράμματα μσν αλλά δεν μου έτρεχε κανένα. Τώρα θα δοκιμάσω το mig:) Μακάρι να τρέξει 🙂 Ευχαριστώ πολύυυυυυυ !!:) Θα σε ενημερώσω για την επιτυχία η όχι της προσπάθειας:) χεχε:)

everything53

Αναμένω εντυπώσεις! 🙂

tasosvel

party θα κάνω αν δουλέψει 🙂 Θα το βάλω αύριο γιατί σήμερα δεν το έχω μαζί μου και θα γράψω εντυπώσεις.

tasosvel

ένα πραγμα έχω να πώ.. ΔΟΥΛΕΥΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ 🙂 ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ καλο κι επιτέλουυς έχω msn από το κινητό μου !!

everything53

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα. Χαίρομαι που βοήθησα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.