Η Vodafone και οι άνθρωποί της κοντά στους πυροπαθείς συμπολίτες μας

, Η Vodafone και οι άνθρωποί της κοντά στους πυροπαθείς συμπολίτες μαςΗ Vodafone πιστή στην προσήλωσή της για τη στήριξη του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται και με πρώτιστο γνώμονα την παροχή βοήθειας στις περιοχές της Ν.Δ. Ελλάδος και του Νομού Ευβοίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, προχωρεί σε ένα πρόγραμμα πρωτοβουλιών και ενεργειών σε βάθος χρόνου και με απώτερο στόχο να συνδράμει στην ίαση των πληγεισών περιοχών και να προσφέρει «ανάσα ζωής» στους πυροπαθείς.

Δεδομένης της ουσιαστικής ανάγκης για απρόσκοπτη επικοινωνία στις κρίσιμες ώρες που έζησε το πανελλήνιο και μέσα από την αέναη προσπάθεια της τεχνικής υποστήριξης και του ανθρώπινου δυναμικού της, η εταιρεία φρόντισε ούτως ώστε το δίκτυο να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και σε κανονικές συνθήκες, παρέχοντας αρχικά αίσθημα ασφάλειας της επικοινωνίας και δεύτερον μία νότα ελπίδας μεταξύ των συμπολιτών μας.

Επιπροσθέτως, η Vodafone με μοναδικό μέλημα την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τους πυροπαθείς συνεισφέρει αρχικά με ένα σύνολο ενεργειών της τάξης των 4.000.000€ στις τοπικές κοινωνίες. Η εταιρεία έχει προβεί σε ανοικτό και συστηματικό διάλογο με τους υπάρχοντες Τοπικούς Φορείς και κοινωνίες έχοντας ήδη προσεγγίσει επισήμως τις αρμόδιες Νομαρχίες και αιτώντας την συνδρομή τους στην παρουσίαση των καταγεγραμμένων τοπικών αναγκών και πλάνων αναδόμησης του τόπου, ώστε στη συνέχεια, να μπορέσει να εκπονήσει σε βάθος χρόνου το πρόγραμμα εκείνο που θα συνεισφέρει στην περιοχή.

Σε συνέχεια της προσπάθειας αυτής και σε συνεργασία με τις Νομαρχίες και τους Αρμόδιους Φορείς των πληγεισών περιοχών προχωρεί στην τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων τηλεφωνικών θαλάμων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ν.Δ. Ελλάδος και του Νομού Ευβοίας. Με την ενέργεια αυτή, το σύνολο της οποίας αριθμεί 50 τηλεφωνικούς θαλάμους, όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν επικοινωνία προς όλες τις εθνικές κλήσεις (αστικές & υπεραστικές), καθώς και όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Η παράδοση των πρώτων τηλεφωνικών θαλάμων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Νομό Ηλείας στο Δήμο Ζαχάρως και στο Νομό Μεσσηνίας στο Δήμο Ανδανίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δεσύλλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου. Τους θαλάμους παρέλαβαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Δεσύλλα κ. Περικλής Νίκας παρουσία εκπροσώπων και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού της Vodafone, καθώς και εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της εταιρείας.

Παράλληλα, οι υπόλοιπες συσκευές παρελήφθησαν από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμβολή της οποίας ήταν ουσιαστική για την υπόδειξη της τελικής χωροταξικής οριοθέτησης των θαλάμων. Η τοποθέτηση και λειτουργία του συνόλου των τηλεφωνικών θαλάμων πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία προτίθεται αρχικά να διατηρήσει το συγκεκριμένο μέτρο μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Ως ένα ακόμα ελάχιστο δείγμα βοήθειας της εταιρείας και των ανθρώπων της ανοίχθηκε ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank, όπου κάθε εργαζόμενος στη Vodafone θα καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί και, στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η εταιρεία θα προβεί στην αγορά των ειδών ανάγκης που θα υποδειχθούν από τον οργανισμό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία μέσω του ετησίου κοινωνικού της προγράμματος προτίθεται να επαναπροσδιορίσει, αναμορφώσει και εντάξει επιπλέον ενέργειες προς την περιφέρεια της Ν.Δ. Ελλάδας και το Νομό Ευβοίας.

Τέλος, το Vodafone Group Foundation θα δωρίσει το συμβολικό ποσό των £100.000 για την περαιτέρω ενίσχυση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
πρεζα tv

Για την υποθεση Τσαλικιδη ουτε λογος;;;;

https://prezatv.blogspot.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.