Telegram: Διαγράφει τρομοκρατικά κανάλια ύστερα από μπλοκάρισμά του

Telegram, Telegram: Διαγράφει τρομοκρατικά κανάλια ύστερα από μπλοκάρισμά του

Σε διαγραφή καναλιών που σχετίζονται με την τρομοκρατία προέβη το Telegram, ύστερα από το μπλοκάρισμα που του επιβλήθηκε στην Ινδονησία.

Η γνωστή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι προσφέρει κρυπτογράφηση. Αυτή του όμως η δυνατότητα φαίνεται να είναι ευχή και κατάρα καθώς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ότι χρησιμοποιείται από τρομοκράτες.

Το Σάββατο, οι αρχές της Ινδονησίας μπλόκαραν την εφαρμογή στη χώρα, με την “κατηγορία” ότι χρησιμοποιείται σαν πλατφόρμα επικοινωνίας από τρομοκράτες.

Το Telegram απάντησε άμεσα την Κυριακή με τον ιδρυτή του, Pavel Durov να αναφέρει ότι διέγραψε όλα τα δημόσια κανάλια που συνδέονται με την τρομοκρατία και τα οποία είχαν αναφερθεί από το Υπουργείο Επικοινωνίας και Τεχνολογιών της χώρας.

Ο Joko Widodo, Υπουργός Επικοινωνίας και Τεχνολογιών της Ινδονησίας ανέφερε ότι στο Telegram έχουν εντοπιστεί χιλιάδες δραστηριότητες επικοινωνίας μεταξύ χωρών που οδηγούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ υπάρχουν ακόμα χιλιάδες που δεν έχουν εντοπιστεί.

Από την πλευρά του ο Durov, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τα αιτήματα και χαρακτήρισε την όλη κατάσταση μια λάθος συνεννόηση προσθέτοντας: “Το Telegram προσφέρει υψηλή κρυπτογράφηση και είναι επικεντρωμένο στην ιδιωτικότητα των χρηστών αλλά δεν είμαστε φίλοι με τους τρομοκράτες”.

Τέλος, ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με τις αρχές της Ινδονησίας για να λυθεί το ζήτημα.

Όπως αναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που το Telegram κατηγορείται ότι παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα επικοινωνιών για τους τρομοκράτες. Τον περασμένο μήνα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφεραν ότι έχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι η πλατφόρμα του Telegram χρησιμοποιήθηκε για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης αυτοκτονίας στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Instagram Messenger

Meta: Νέα επιλογή αποσύνδεσης λογαριασμών Facebook, Instagram και Messenger

Προκειμένου να της επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας στην Ευρώπη, η Meta έκανε αρκετές παραχωρήσεις αλλά έρχονται κι άλλες.

Internet Facebook Facebook Messenger Instagram

Η Meta διακόπτει την cross-app συνομιλία μεταξύ Messenger και Instagram

Η Meta ανακοίνωσε ότι η cross-app επικοινωνία ανάμεσα σε Messenger και Instagram θα καταργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Software Facebook Messenger Messenger Meta

To Messenger θα σταματήσει να υποστηρίζει SMS

H εφαρμογή Messenger της Meta θα σταματήσει να υποστηρίζει SMS από τον Σεπτέμβριο, με την εταιρεία να ενημερώνει ήδη τους χρήστες.

Internet Telegram

Telegram: Θα αποκτήσει Stories τον επόμενο μήνα

Tα Stories τα γνωρίσαμε από το Snapchat το 2013, μετά τα υιοθέτησε η Μeta, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να πέσει και το τελευταίο οχυρό, το Telegram.