81% ποσοστό παγκοσμίως το Android

Η εταιρεία αναλύσεων και δημοσκοπήσεων Strategy Analytics δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας της σχετικά με τις αποστολές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Την συγκεκριμένη περίοδο, έγιναν αποστολές περισσότερων από 251 εκατομμυρίων smartphones σε όλο τον κόσμο. Σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση στις αποστολές είναι τρομερή και αγγίζει ποσοστό 45% (το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι αποστολές δεν ξεπέρασαν τις 172,8 εκατομμύρια συσκευές).

Ο λόγος της αύξησης εντοπίζεται στην μεγάλη ζήτηση γα συσκευές Android και Windows Phone στην Ευρώπη και στην Ασία κυρίως.

Το μερίδιο του Android, άγγιξε το 81% με πωλήσεις 204,4 εκατομμυρίων συσκευών. Η κυριαρχία της Google είναι αδιαμφισβήτητη αφού τέσσερις στις πέντε συσκευές που πωλούνται “τρέχουν” Android. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η Google συνεχίζει να αυξάνει την βάση χρηστών της, σε βάρος των BlackBerry και Apple κυρίως.

Η θέση του καναδού κατασκευαστή έπεσε από το 4% την ίδια περίοδο πέρυσι στο 1% φέτος, για το τρίτο τρίμηνο του 2013. Όλες και όλες οι συσκευές που πούλησε έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Για να κάνετε μία σύγκριση, οι συσκευές που πούλησε πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν 7,5 εκατομμύρια.

Η έκπληξη πάντως έρχεται από το Redmond, της Washington DC. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone βρίσκεται σε 10,2 εκατομμύρια συσκευές! Μιλάμε για αύξηση 178% σε σχέση με τις 3,7 εκατομμύρια συσκευές που είχαν πουληθεί πέρυσι την ίδια περίοδο. Έτσι, η Microsoft από το 2% έφτασε στο 4%. Η επιτυχία αυτή, οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην σειρά Lumia της Nokia που πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βεβαίως, τα Windows Phone ακόμα αγωνίζονται να προσελκύσουν πελάτες στην Ιαπωνία, στην Ν.Κορέα ή στην Αφρική, διευκρινίζει η έρευνα της Strategy Analytics.

Android, 81% ποσοστό παγκοσμίως το Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
steliosm

δυστυχως αυτο το ποσοστο βασιζεται σε χαμηλων τεχνικων χαρακτηριστηκων συσκευες,ειτε κινεζικες ειτε γνωστων εταιριων που κανουν τρελες πωλησεις,αλλα απο εμπειρια χρησης αστα να πανε.παιρνει καποιος μια συσκευη τυπου sony tipo η galaxy mini και σου λεει μετα χαλια το αντροιντ εχει πολυ lag.

Thodoris1988

@steliosm
εχεις δοκιμασει κινεζικες συσκευες να δεις ποσο καλα δουλευουν; Παρε ενα Sony Xperia Tipo και παρε και ενα Κινεζικο των 150 ευρω. Δε στεκει αυτο που λες, το οτι αγοραζει καποιος Κινεζικο κινητο των 40 και 50 ευρω δε σημαινει οτι ειναι ετσι οπως τα λες. Ψαξ’το λιγο!

Darth

βλέπω μάλλον όσου φύγανε από την apple (2.2% πήγαν λογικά wp)

@steliosm κινέζικες συνήθως οτιδήποτε πάνω από 150 ευρό είναι σφαίρα και αρκετά καλά κινητά (αν τα αγοράσεις άπω την κίνα πάντα γιατί εδώ κινέζικο κινητό και 150 ευρώ είναι……..άστο)

tasos

Ναι με το Gingerbread να έχει ποσοστό 28,5

A

@Darth

Οι 2,2 μονάδες λιγότερες για την Apple δε σημαίνει ότι έχασε χρήστες, απλά αυξήθηκαν πολύ οι πωλήσεις smartphone και οι περισσότεροι απ αυτούς επελεξαν Android οπότε τα ποσοστά διαμορφώθηκαν έτσι. H Apple αύξησε τις πωλήσεις της σε σχέση με πέρισυ, αλλά όλοι οι άλλοι κατασκευαστές με Android τις αύξησαν περισσότερο…

alxgiann

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει (και χρησιμοποιώ σαν δεύτερη συσκευή) κινέζικα, συμφωνώ απόλυτα με τον Darth, με την υποσημείωση-κατά την γνώμη μου- ότι πρέπει να είναι 200 € ++ και να έχεις τύχη (ανύπαρκτο QC). Επίσης, ξεχάστε εγγύηση – υποστήριξη – αναβαθμίσεις . Ακόμα και αν έχεις αγοράσει από Ευρώπη, στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις χρήση της (όποιας) εγγύησης που έχει δοθεί. Κατά τα άλλα, αν αγοράσεις γνωρίζοντας τα παραπάνω, θα έχεις μια καλή συσκευή ..για όσο αντέξει.
Κλείνοντας το of topic, πιστεύω ότι το Android πλησιάζει στην κορυφή της δημοτικότητας του. Δεν ξέρω πότε θα αρχίσει η κάμψη, θα εξαρτηθεί από τον ανταγωνισμό και κατά το πόσο κυρίως θα μπορέσει κάποιος άλλος να προσφέρει αντίστοιχη λύση για την μεσαία και χαμηλή κατηγορία συσκευών – και να έχει ευρεία υποστήριξη από κατασκευαστές και παρόχους. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο τα WP, και στο βάααθος, Firefox OS.
Και για να μην παρεξηγηθώ, το iOS παίζει σε άλλο “γήπεδο” και δεν δείχνει διάθεση να ασχοληθεί με τις χαμηλότερες κατηγορίες – τουλάχιστον ώσπου να κορεσθεί εντελώς η premium αγορά.

Darth

@alxgiann και το wp στο ίδιο γήπεδο με το ios παίζει σχετικά (όσο άφορά το os) ελπίζω firefox os και ubuntu να προωθηθούν σωστά γιατί η google άρχισε να κάνει βλακείες……………….

alxgiann

@Darth , δεν ανέφερα το Ubuntu γιατί εξελίχθηκε σε DOA… στο μέλλον ίσως βρει κάποια υποστήριξη αλλά προς το παρόν δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Για τα WP, υπάρχουν διάφορες σχετικά προσιτές συσκευές, όχι πολλές αλλά υπάρχουν. Αντίθετα με το iOS, το πολυαναμενόμενο 5C, αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά ..προσιτό. Γι’αυτό είπα πως το iOS παίζει σε άλλο γήπεδο. Αλλά συμφωνώ, από θέμα φιλοσοφίας και γενικότερου σχεδιασμού τα WP και iOS είναι πολύ κοντά. Αλλά όπως λένε και στα μέρη μου εδώ (στη ξενιτιά) : only time will tell..

Darth

@alxgiann Καλά λες μονό ο χρόνος θα δείξει…….

πάντως πάνω κάτω βλέπω αυτά τα πράγματα

Android πάει για πλήρες ένωση με υπηρεσίες της google και όλα τα σχετικά (κοινός τπτ καλό)

ios/wp πάνω κάτω ίδια είναι σαν φιλοσοφία

meego/webos μεν εξαιρετικά λειτουργικά αλλά τα σκότωσαν…..

ubuntu………. πέθανε πριν βγει………….

Tizen…. samsung only………..τπτ καλό κοινός… ειδικά που η samsung προσπαθεί να γίνει δεύτερη apple (ιδού και τα κλειδώματα κλπ)

firefox os φαίνεται καλό και κάνει τα πρώτα του βήματα και άπω ότι είδα (dev sources κλπ) είναι αρκετά ευκολο στην ανάπτυξη του ……….(εκεί έχω κάποιες ελπίδες)

σοκελ

το android πάει τόσο καλά γιατί δεν απευθύνεται στο 1% του πλανήτη που μπορεί να πληρώσει για ένα τηλέφωνο όσο παίρνει μισθό σε 1 χρόνο και σε λίγο και τα υπόλοιπα λειτουργικά θα προσπεράσουν την εταιρία με το μήλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.