Η Alexa θα "παίζει" με τις περιφερειακές συσκευές της Razer; [CES 2019]

Alexa παίζει περιφερειακές συσκευές razer CES 2019, Η Alexa θα "παίζει" με τις περιφερειακές συσκευές της Razer; [CES 2019]
Στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Las Vegas, η Razer ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Amazon και συγκεκριμένα την παροχή των υπηρεσιών της Alexa σε ορισμένα από τα περιφερειακά της προϊόντα, όπως gaming πληκτρολόγια, ακουστικά κλπ.
Η υποστήριξη της Alexa στα συμβατά περιφερειακά της Razer θα γίνει πράξη μέσω του ειδικού cloud-based εργαλείου διαμόρφωσης συσκευών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα, για παράδειγμα, να ελέγχουν προφορικά τον φωτισμό “Chroma” σε ποντίκια Razer, πληκτρολόγια και άλλα αξεσουάρ gaming της εταιρίας, ή ακόμη και σε υλικό τρίτων κατασκευαστών (πχ θήκες PC) απλά μιλώντας στην Alexa. Επιπλέον, μέσω των ακουστικών Razer θα μπορούν να δίνουν εντολές για την διαχείριση και άλλων συσκευών, όπως λαμπτήρες Philips ή άλλα “έξυπνα” gadgets του σπιτιού.
Εκτός από το να θέσει σε λειτουργία ή όχι κάποιες συσκευές θα μπορεί και να τις παραμετροποιεί. Για παράδειγμα θα μπορεί ο χρήστης να ζητήσει από την Alexa να αλλάξει την ανάλυση DPI του Razer ποντικιού, να αλλάξει τον τύπο φωτισμού του πληκτρολογίου, ίσως ακόμη και να “πυροβολήσει” κάποιον εχθρό σε ένα παιχνίδι. Το τελευταίο μπορεί και όχι.. Η υποστήριξη της Alexa στις συσκευές της Razer θα ξεκινήσει περί τα μέσα του χρόνου στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ άλλες χώρες θα το δουν να συμβαίνει μέχρι το τέλος του 2019.
Αναμένουμε και άλλα νέα από την έκθεση CES 2019, στην οποία το Techblog δίνει το παρόν για 5η συνεχόμενη χρονιά, για να τα μοιραστούμε μαζί σας, την στιγμή που συμβαίνουν.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai. 

Software Alexa Amazon

Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει πολλά στους χρήστες της.

Gear Alexa Amazon

Amazon: Τέλος οι φωνές διασημοτήτων της Alexa

Η Amazon αποφάσισε να σταματήσει τις φωνές διασημοτήτων (Samuel Jackson, Shaq και Melissa McCarthy) από την Alexa.