Android 8.1 Oreo: Κάτοχοι Nexus και Pixel κινητών δυσκολεύονται να κάνουν… swipe gestures

Android 8.1 Oreo Κάτοχοι Nexus Pixel δυσκολεύονται swipe gestures, Android 8.1 Oreo: Κάτοχοι Nexus και Pixel κινητών δυσκολεύονται να κάνουν… swipe gestures

Οι νεότερες εκδόσεις του Android δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σταθερές για τα Google Pixel και Nexus smartphones. Το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευτεί αρκετές αναφορές για δυσλειτουργίες και προβλήματα που προέκυψαν ιδιαίτερα μετά την διάθεση του 8.1 Oreo. Το νεότερο ζήτημα δεν αποτελεί εξαίρεση και αφορά τα… βασικά swipe gestures.

Συγκεκριμένα, το Reddit και τα επίσημα forums της Google έχουν γεμίσει από σχόλια παραπονεμένων κατόχων Pixel και Nexus smartphones, δηλαδή χρήστες συσκευών που δέχθηκαν πρώτες το 8.1 Oreo, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πλέον το swiping επιτυγχάνεται με δυσκολία, θέλει πίεση στην οθόνη ή απλώς πολλές προσπάθειες για να γίνει αντιληπτό από το κινητό. Να σημειώσουμε πως το swiping αφορά όλες τις κινήσεις του δαχτύλου όταν ο χρήστης το “σέρνει” πάνω στην οθόνη. Το ζήτημα είναι εμφανές όταν οι παραπονεμένοι κάτοχοι προσπαθούν να σύρουν το δάχτυλο τους είτε για να εμφανίσουν την οθόνη κλειδώματος, είτε για να αφαιρέσουν ειδοποιήσεις της, είτε απλώς για να απαντήσουν / απορρίψουν τηλεφωνικές χρήσεις.

Android 8.1 Oreo Κάτοχοι Nexus Pixel δυσκολεύονται swipe gestures, Android 8.1 Oreo: Κάτοχοι Nexus και Pixel κινητών δυσκολεύονται να κάνουν… swipe gestures

Ουσιαστικά οι συσκευές φαίνεται να μην είναι τόσο ευαίσθητες στην κύληση του δαχτύλου πάνω τους, όσο ήταν πριν την αναβάθμιση στο Android 8.1. Όπως είναι αναμενόμενο, η Google δηλώνει ενήμερη για το ζήτημα και πλέον το διερρευνά. Όμως, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα του ελλιπούς ελέγχου που έγινε από τους μηχανικούς λογισμικού της, πριν εκείνοι διαθέσουν την σταθερή έκδοση του 8.1 Oreo. Για να κυκλοφορήσει μαζικά ένα build θα πρέπει να είναι έτοιμο από κάθε άποψη, με εξαίρεση μικρά προβλήματα και bugs που δεδομένα θα εμφανιστούν.

Η αδυναμία ομαλού swiping όμως είναι ένα σημαντικό θέμα που η Google θα πρέπει να λύσει το συντομότερο, καθώς καθιστά άμεσα δυσκολότερη την αλληλεπίδραση των κατόχων με τα smartphones τους. Ας ελπίσουμε σύντομα να λυθεί το ζήτημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

alpha testers εχουν καταντήσει

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα με την μπαταρία στο nexus 6P με το 8.1

αλεξανδρος κεντανιδης

Απλα ειναι τοσο καλο που μερικες φορες δε μπορει να λειτουργησει σωστα χαχα ενταξει και να πω οτι χρειαζοταν 3η αναβαθμιση αντροιντ σε δυο χρονια. Ουτε νεα features καλα καλα δεν εχει

James

Σε εμένα όλα φυσιολογικά. Αντί για bugs είδα και βελτίωση στη μπαταρία 😛

Ante_geia

Καλά τώρα χωρίς πλάκα έχει καταντήσει γελοίο έτσι. Δλδ τι έβαλε η Google για να καταλάβω σωστά τώρα. Πραγματικά λυπάμαι τους ανθρώπους που το αγόρασαν. Ούτε να το δώσουν πίσω δεν μπορούν.

Chris _BMW

@James

«Το οτι σε εσένα ολα δουλεύουν μια χαρά δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα»

«Διαψεύδει η Google»

Θα ήταν τα σχόλια σου σε αντίστοιχο δικό μου σχόλιο που θα αφορούσε τυχόν προβλήματα που θα αναφερόταν στο iOS

Βλέπεις φίλε μου τροχός ειναι και γυρίζει. Και όσο φανατικός πιστεύεις πως είμαι εγώ με το προϊόν π έχω στην κατοχή μου άλλο τόσο εισαι κ εσυ με το δικό σου ..
Φιλικά . Τα χρονια μου πολλα

Λάμπρος

Μη ξεχνάτε και το πρόβλημα με το bluetooth που όταν είναι συνδεδεμένο και καλεί κάποιος αριθμός η οθόνη δεν ανοίγει nexus 5x στο τελευταίο update

james

Chris _BMW βλεπεις να λεω πουθενα οτι δεν υπαρχει το bug που λεει ο κοσμος οτι εχει; Εγω για μενα μιλησα. Επισης εχεις δει ποτε να αμφισβητω κανεναν οταν λεει οτι εχει ή δεν εχει καποιο προβλημα το κινητο του; Μην τυφλωνεσαι απο την πολλη αντικειμενικοτητα :ρ

Chris _BMW

@James

Μα και εγώ οταν σχολίαζα στα αντίστοιχα θέματα που αφορούσαν το iOS για εμένα μιλούσα . Και ερχόσουν εσυ να με υπενθυμίσεις πως αυτό δεν σημαίνει οτι κάποιοι άλλοι δεν έχουν προβλημα.
Κάνω λαθος ;;;
Το ίδιο ακριβώς δεν κανεις και εσυ σε αυτό το άρθρο ;;

james

Chris _BMW τοτε μπορουσες και εσυ να μου πεις οτι αυτο δε σημαινει οτι αλλοι δεν το εχουν. Και θα συμφωνουσα μαζι σου. Ολο το στυλακι “γυριζει ο τροχος” δειχνει τελικα ποιος ειναι ο φανατικος

Παναγιώτης

Σε nexus 5x πάντως όλα καλά. Καλύτερη διαχείριση μπαταρίας, το κινητό έγινε γρηγορότερο και δεν έχω κανένα πρόβλημα με swiping.

Νίκος

Έχω nexus 5x και μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις
κάποιες φορές δεν αντιλαμβάνεται το δάκτυλο στην οθόνη, σαν να παγώνει και επανέρχεται μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης η μπαταρία τελειώνει πολύ γρήγορα.

Stefanos

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, παρομοίως , έχω κι εγω σοβαρό πρόβλημα με την μπαταρία του 6Ρ .
Κάθε βράδυ μεχρι πρωί έχω το κινητό στην πρίζα και μεσημεράκι χωρίς χρήση, η μπαταρία βρίσκεται στο 35-40%…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.