Android 9.0 P: Στις 20 Αυγούστου η τελική έκδοση μαζί με την επίσημη ονομασία;

Android 9.0, Android 9.0 P: Στις 20 Αυγούστου η τελική έκδοση μαζί με την επίσημη ονομασία;

Μπορεί η διάθεση του Android 9.0 κα η επίσημη ονομασία του να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα ωστόσο ένα πρόσφατο tweet από τον tipster Evan Blass υπονοεί ότι η ανακοίνωση της επόμενης μεγάλης έκδοσης θα γίνει στις 20 Αυγούστου.

Και για τις μεγάλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ανακοινώσεων από πλευράς εταιρείας. Να θυμίσουμε ότι η έκδοση Android Nougat έκανε το ντεμπούτο της στις 22 Αυγούστου 2016, ενώ το Android Oreo ανακοινώθηκε στις 21 Αυγούστου του επόμενου χρόνου.

Όσον αφορά τώρα στην επίσημη ονομασία, το κωδικό όνομα ‘P’ μπορεί να παραπέμπει σε διάφορα γλυκίσματα, Pumpkin Pie ή Pie, ενώ έχει διαρρεύσει ήδη η πληροφορία που θέλει την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android να ονομάζεται Android Pistachio.

Ανεξάρτητα ωστόσο από την ονομασία της η νέα έκδοση φέρνει διάφορες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της λειτουργίας Adaptive Brightness & Battery. Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα πλοήγησης μέσω χειρονομιών αξιοποιεί καλύτερα τις μακριές οθόνες που υιοθετούν όλο και περισσότερα Android smartphones σήμερα, ενώ αναμένεται να εγκαινιάσει και το νέο περιστρεφόμενο πλήκτρο που θα εμφανίζεται στην μπάρα πλοήγησης.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να δούμε στα νέα smartphones της εταιρείας, Pixel 3 και Pixel 3 XL, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα στο φθινόπωρο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Παντως η οριζοντια κυλιση στα recent apps στο Android P ala iPhone δεν μου αρεσει..Προτιμω την εως τωρα καθετη κυλιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.