Android 9.0 Pie: Είναι εγκατεστημένο στο 75% των Google Pixel συσκευών

Android 9.0 Pie βρίσκεται 75% Google Pixel συσκευών, Android 9.0 Pie: Είναι εγκατεστημένο στο 75% των Google Pixel συσκευών

Το Android Pie είναι η ένατη κύρια έκδοση του λογισμικού της Google που γνωρίσαμε πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για μια αναβάθμιση που φέρνει αρκετές νέες δυνατότητες στις συσκευές, ενώ φυσικά ανανεώνει συνολικά την εμπειρία του λειτουργικού συστήματος. Δυστυχώς όμως, ο ρυθμός υιοθέτησης του δεν είναι υψηλός.

Όπως κάθε νεότερη έκδοση του Android, έτσι και το 9.0 Pie προχωράει με εξαιρετικά… βραδείς ρυθμούς. Η ενημέρωση δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το 0.1% των smartphones και tablets παγκόσμια, κάτι που σημαίνει πως έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Παρ’όλ’αυτά, αν κανείς επικεντρωθεί στον ρυθμό ανανέωσης των Google Pixel smartphones, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Google στο κομμάτι του Hardware, Rick Osterloch, περισσότερο από το 75% των ενεργών Pixels παγκοσμίως έχουν εγκατεστημένο το Android Pie και λειτουργούν κανονικά.

Android 9.0 Pie βρίσκεται 75% Google Pixel συσκευών, Android 9.0 Pie: Είναι εγκατεστημένο στο 75% των Google Pixel συσκευών

Αυτό σημαίνει πως η σειρά Pixel της Google αναβαθμίζεται ταχύτερα από ότι τα iPhones της Apple. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έχει γίνει γνωστό πως το iOS 12 έφτασε στο 50% των ενεργών iPhones, iPads και iPod Touches παγκοσμίως. Βέβαια, η οικογένεια των Pixels είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με εκείνη των i-συσκευών. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα από πλευράς Google, κάτι που μαρτυρά τις προσπάθειες βελτίωσης των ρυθμών υιοθέτησης του Android.

Μέχρι τις αρχές του 2019, το Android 9.0 Pie θα έχει εγκατασταθεί σε πολύ περισσότερα smartphones. Οι πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας είναι πάντοτε… δύσκολες, αλλά αυτό εξομαλύνεται με την πάροδο του χρόνου. Το θετικό είναι πως τα Google Pixel μοντέλα πετυχαίνουν εξαιρετικές “επιδόσεις” σε αυτό τον τομέα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Αυτό σημαίνει πως η Google έχει μερίδιο 0,075% των πουλημένων ενεργών android συσκευών…
Καλά πάει xD

Giorgis

Rizo είσαι αστέρι στα μαθηματικά. Κολλητός του Γιάνη να υποθέσω. Ξαναδιάβασε το άρθρο. Λέει ότι π.χ. εάν η google πούλησε 1.000.000 συσκευές στο 75% τους που αντιστοιχεί σε 750.000 έχει εγκατασταθεί το τελευταίο λογισμικό. Δε λέει πουθενά όμως στο άρθρο πόσες google συσκευές πουλήθηκαν, άρα δεν μπορείς να ξέρεις σε τι ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς έχει google συσκευές.

ilias

@Giorgos ορίστε ( https://www.recode.net/2017/10/4/16418170/google-pixel-market-share-2017-event-chart-data )
Σύμφωνα με το site εχει 0.7% μόνο. Και απο αυτο το ποσοστό ( αν ισχύει ) μόνο το 75% τον συσκευών τρέχει Android 9.0 Pie. Φαντάζομαι λόγο των πρώτων Pixel συσκευών.

Το θέμα είναι πως οι συσκευές αυτές κανονικά θα’πρεπε να κάνουν πάταγο όμως υπάρχουν καλύτερες επιλογές με λιγότερα χρήματα.

Γιώργος Μι

Έτσι θα αναδείξει τον ρυθμό υιοθέτησης απέναντι στην Apple?
Δεν τσιμπάμε…

dialteo

Ας ανακοινώσουν ότι το 9αρι είναι εγκατεστημένο στο 100% των συσκευών pixel 3 (μιας και έρχεται προεγκατεστημένο), για να γίνουν πιο πειστικοί για τον ρυθμό υιοθέτησης

Giako

Σημείωση ότι το ios12 κυκλοφόρησε πριν 1 μηνα περίπου ενώ το andoid 9 έχει (όπως λέει και το άρθρο) πολλούς μήνες που κυκλοφόρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.