Android: Στο 15.8% το Nougat ενώ το Oreo δεν έχει αγγίξει το 0.1%

android distribution, Android: Στο 15.8% το Nougat ενώ το Oreo δεν έχει αγγίξει το 0.1%

Η Google ανακοίνωσε τα ποσοστά υιοθέτησης των εκδόσεων του Android για τον Σεπτέμβριο. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η έκδοση του Android Nougat συνεχίζει να ανεβαίνει και περίπου μετά από έναν χρόνο έχει καταφέρει να φτάσει στο 15.8%, ενώ τον Αύγουστο ήταν στο 13.5%.

Η Google έχει ήδη δώσει την επόμενη έκδοση του Android 8.0 Oreo, αλλά όπως είναι αναμενόμενο δεν εμφανίζεται στον πίνακα μιας και χρειάζεται να έχει ποσοστό τουλάχιστον 0.1% και προφανώς δεν το έχει.

android distribution, Android: Στο 15.8% το Nougat ενώ το Oreo δεν έχει αγγίξει το 0.1%

Όσο για τις υπόλοιπες εκδόσεις, τα ποσοστά του Android Marshmallow είναι σχεδόν αμετάβλητα στο 32.2%, το Android Lollipop έπεσε κατά 0.4% και βρίσκεται στο 28.8% του συνόλου των συσκευών που τρέχουν Andorid.

To Androdi KitKat έχασε μια ποσοστιαία μονάδα πέφτοντας στο 15.1%, ενώ και το Jelly Bean είχε επίσης καθοδική πορεία. Gingerbread και Ice Cream Sandwich έπεσαν κατά 0.1%, το κάθε ένα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanoik

Tragic

Paul

Ανακατεμένος ο ερχόμενος λειτουργικό

Νίκος

Τρέχω oreo σε nexus 5x από προχθές το βράδυ

Nikiforos

Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο η Android κοινότητα. Θα πρέπε εδώ και χρόνια οι top συσκευές των εταιρειών να λαμβάνουν 2-3 εκδόσεις το λιγότερο και όχι την 2η και με το ζόρι μετά από μήνες που έχει διατεθεί από Google. Να ναι καλά το xda με τα ports αλλά δυστυχώς και πάλι θυσιάζεται η εγγύηση.

KostasB

Όσο δεν φέρνει την πολυαναμενόμενη αλλαγή στον τρόπο αναβάθμισης του πυρήνα του Android τα νούμερα θα παραμένουν έτσι.
Πρέπει να γίνει η αλλαγή αυτή αν θέλει να αναβαθμίζονται όλα τα κινητά, ανεξαρτήτως του ui κάθε εταιρείας, στην τελευταία έκδοση λειτουργικού και στις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας.
Ίσως το κάνει όταν καταλάβει ότι η Samsung είναι έτοιμη να την αφήσει και να πορευθεί μόνη της με το tizen.

ChrisGR

Τα ήθελε και τα έπαθε. Δεν γίνεται να έχει το nougat 15% και να βγάζει νέα έκδοση. Δεν θα προλαβαίνουν οι εταιρίες να διαμορφώνουν το λειτουργικό για τις συσκευές τους. Το android είναι ευάλωτο με τόσα κενά ασφαλείας και η google νοιάζετε να βγάζει κάθε τρείς και λίγο νέα έκδοση android. Για αυτό εταιρίες όπως η samsung θέλουν να φύγουν από android. Λυπάμαι που το λέω αλλά το android θα παρακμάσει σαν λειτουργικό. Μεγάλες εταιρείες θα βγάλουν νέα καλύτερα λειτουργικά και το android θα υπάρχει σε συσκευές της google μόνο. Το playstore θα αδειάσει αφού θα υπάρχουν λίγοι χρήστες με android και τέλος το τόσο επετιχυμένο λειτουργικό android θα εξαφανιστεί. Η samsung είναι αυτή που με το tizen θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα ανέβουν πολύ τα κέρδη της. Η apple θα τραβήξει και αυτή ένα μεγάλο ποσοστό από τους χρήστες με android αν και εμένα προσωπικά το μόνο που μου αρέσει στην apple είναι η ασφάλεια και το ότι θα έχεις αναβαθμίσεις για πολύ καιρό. Σαν λειτουργικό δεν μου αρέσει λόγο περιορισμών αλλά είναι θέμα του τι ζητάει κανεις.

bezilys

@ChrisGR λίγο δύσκολο να παρακάμψει σαν λειτουργικό το android έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον είναι σαν να ακούω ότι θα παρακάμψει τα Windows για τους υπολογιστές

Kostas

Για την google κανένα android δεν θα παρακμάσει… Μόλις τελειώσει η ΑΒ θα πέσει το γέλιο. Τώρα, απειλές για τιζεν και τέτοια στερούνται σοβαρότητας δεν υπάρχει…τα στρατόπεδα χωρίστηκαν πλέον η μάζα android αυτοί που νομίζουν ότι δεν είναι μάζα apple. Κάτι αντίστοιχο με το 1995 δηλαδή …μόνο που η google είναι απαραίτητη και στον ανταγωνισμό της, δεν πιστεύω ότι θα προλάβω να δω κάποιον να την απειλεί σοβαρά ,αν δεν βγάλει τα μάτια της μόνη της

diofar

@ChrisGR Πας καλά;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.