Android, hands-free φωνητικές εντολές για όλες τις συσκευές;

Εκτός από το Moto X το οποίο έχει hands-free φωνητικές εντολές οι υπόλοιπες Android συσκευές υστερούν, εκτός φυσικά αν έχεις ένα Nexus 5 ή ένα Samsung Galaxy S5 στις οποίες η φωνητική εντολή «Ok Google» λειτουργεί μόνο στην Home Screen. Η Google φαίνεται ότι ετοιμάζεται να φέρει αυτή την λειτουργία σε όλες τις συσκευές.

Επίσης, θα παρακολουθεί τις κινήσεις του χρήστη και θα συμπεριφέρεται ανάλογα. Για παράδειγμα όταν κοιτάς φωτογραφίες θα μπορείς να του πεις «share this photo» και να πράξει ανάλογα. Ωστόσο, ισως να μην είναι αυτές οι μοναδικές αλλαγές καθώς πειραματίζονται σε μια νέα navigation bar που φέρεται να αντικαθιστά το συνηθισμένο Home Button με ένα Google Item. Αυτό θα σου δινει την δυνατότητα να κάνεις search με ενα απλό άγγιγμα χωρίς να χρειάζεται ομιλία. Αν θέλεις να επιστρέψεις στην Home Screen απλά θα χρησιμοποιείς το recents key. Αν οι πληροφορίες του Android Police είναι αλήθεια, θα είναι μια πολυ σημαντική αλλαγή για την Google που δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες αλλαγές (η τελευταία αλλαγή στην πλοήγηση ηταν το 2011 με το Android 4.0).

Βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει στην τελική έκδοση για τον χρήστη. Επίσης αυτά αφορούν το επίσημο Google Now Launcher καθώς κάθε εταιρία μπορεί να το τροποποιήσει. Παρόλα αυτά όλα είναι πιθανά να παρουσιαστούν στο Ι/Ο Conference τον Ιούνιο.
, Android, hands-free φωνητικές εντολές για όλες τις συσκευές;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

όπως είναι τρώει disable (προτιμώ αυτονομία να εχω παρά αυτό)

Anonymous

Αν υποστήριζε ελληνικά (και άλλες γλώσσες) καλό θα ήταν αλλά τώρα τι να το κάνω.

Βαγγέλης

Επιτέλους!!! Ελπίζω να ενεργοποιείται και με την οθονη σβηστη για να βγάλω επίτελους την εφαρμογή που χρησιμοποιώ που έχει ήδη πολλά bugs.. Και όσο για την αυτονομία @Darth δοκίμασε το και θα δείς..Ένα Neo V έχω που έχει καταστραφεί πραγματικά η μπαταρία και μου βγάζει μια μέρα χρήσης άνετα…(Εχω παρατηρήσει οτι μου καταναλώνει γύρω στο 8-9% την ημέρα. Ποσοστό ανεκτό για την βοήθεια που μου παρέχει.)

dim

@Βαγγέλης τι βοήθεια σου παρέχει; Αφού αυτές οι υπηρεσίες είναι για την Αμερική κυρίως.
Ακόμη και σε χώρες που μπορείς να του μιλήσεις στην γλώσσα σου δεν είναι το ίδιο. Εδώ εμείς ούτε Ελληνικά να του μιλήσουμε δεν μπορούμε.

Και αμφιβάλλω αν θα ακούει με κλειστή την οθόνη. Το moto x είχε ξεχωριστό chip για αυτο το πράγμα.

Βαγγέλης

Αν γυρίσεις την γλώσσα του κινητού σε US έχει ΠΟΛΛΕΣ λειτουργίες.. Καιρός,Navigation(Και με μέσα μαζικής μεταφοράς).Μετάφραση,Κλήσεις χωρίς να ακουμπάω το κινητό μου και κάτι που δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ αλλά πραγματικά έμεινα όταν το είδα.Είχα παραγγείλει κάτι από εξωτερικό.Μου έστειλαν email και απο εκεί και πέρα το Google Now παρακολουθούσε την εξέλιξη και μια μέρα μου στέλνει ειδοποίηση πως έχει φτάσει να πάω να το παραλάβω(ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!). Και για να μην ξέχασω.. Το γεγονός και μόνο ότι τώρα με το extension στον Chrome για το Google Now κάθομαι και μου έρχεται ειδοποίηση στον υπολογιστή να ξεκίνησω για να είμαι στην σχολή στην ώρα μου σύμφωνα με τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι απλά καταπληκτικό….

Τομ

Ολα αυτα για εμας του Ελληνες ειναι τελειως αχρηστα απο την στιγμη που βγηκαν μεχρι την στιγμη που θα αντικατασταθουν με κατι αλλο.

Βαγγέλης

@Tom γιατί είναι άχρηστα.. Έμενα με βοηθάει απίστευτα όπως γράφω και παραπάνω…

Βαγγέλης

Συγγνωμη για το διπλό ποστ αν γίνεται να ενωθεί με το 4# comment.

Επίσης είχα μείνει πραγματικά όταν έψαξα μια διεύθυνση στον υπολογιστή(Google Maps) και μόλις άνοιξα το κινητό μου είχε βγάλει οδηγίες για το πως να πάω.. Παλι χωρίς να κάνω τίποτα..

Τομ

Αν σε βοηθανε μια χαρα καλο σε σενα κανεις. Μακαρι να με βολευαν και μενα ετσι. Εγω τα περισσοτερα τα βρισκω πολυπλοκα και επισης τις φωνητικες εντολες στα αγγλικα το απεχθανομαι σαν ιδεα. Και μου αρεσουν πολυ τα αγγλικα σαν γλωσσα, αλλα το να μιλαω αγγλικα στο κινητο το βρισκω καπως γελοιο. Αν ηταν στα ελληνικα οκ.

Apostolis

@Βαγγελης

Αυτο που ειπες για τη σχολη και τα δρομολογια πως το εχεις ρυθμισει;

dim

@Βαγγέλης Κι εγώ σε US το έχω γιατι μου την δίνουν τα ελληνικά. Καιρός Οκ, αρκεί να πείς weather. Navigation τι; Αν του πώ π.χ Navigate to κωτσόβολος (μεγάλη αλυσίδα), τίποτα δε βγάζει. Θα βγάλει αποτελέσματα απο browser με οτι νομίζει οτι έιπες (άλλα αντι άλλων) Αμα ήμουν Αμερική και του έλεγα navigate to walmart όμως θα μου εβγαζε καρτελίτσες με τα πιο κοντινά. Γιατι τα έχει! Τον Κωτσόβολο και ακόμα χειρότερα μικροτερα μαγαζια δεν τα ξέρει. Δεν υπάρχει η υποδομή ας πούμε. Όπως κι αν του πώ navigate to . Θα καταλάβει αρλούμπες. Αφου δεν καταλάβαίνει ελληνικά να σκαμπάσει πια οδο του λέω. Αρα πιο navigation μου λές; Κλήσεις. Ωραία του είπα κι εγώ τώρα call Κατερίνα. Και εβγαλε ενα ζόνκ. Και πάλι, δεν ξέρει να αναγνωρίζει ονόματα. Αρα κλήσεις που λές, μόνο αν έχεις κάτσει και τους έχεις βαφτίσει όλους με κωδικό αγγλικό όνομα πχ Kate αντι για Κατερίνα, αλλα κι εκεί αν έχεις πάνω απο μια Κατερίνα τι θα γίνει; Θα βαφτίσεις το Παπαδόπουλος Smith? Ακόμη και το tracking που λές για πού λειτουργεί; Λές πήρες κάτι απο εξωτερικό. Αν το είχες πάρει εντός που θα λειτουργούσε; Παρακολουθεί τα ΕΛΤΑ πχ την ACS; Δε νομίζω. Αλλα τελοσπάντων… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.