Android KitKat, περίπου στο 14% των συσκευών, 60% αύξηση σε ένα μήνα

Τον προηγούμενο μήνα η Apple τόνιζε ότι η Google έχει πολύ μικρό ποσοστό υιοθέτησης του νέου λογισμικού της, το Kit Kat το οποίο έφτανε περίπου το 8.5%. Η Google όμως δημοσίευσε τα νέα στατιστικά χρήσης για τις Android συσκευές, το οποίο έδειξε ότι ο αριθμός χρηστών που χρησιμοποιούν το Kit Kat σήμερα, αρχές Ιουνίου, φτάνει το 13.6%.

Το ποσοστό από μόνο του δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά αυτό που το κάνει άξιο αναφοράς είναι ότι έκανε μια μεγάλη αύξηση της τάξεως του 60% μέσα σε ένα μήνα. Δεν είναι δύσκολο όμως να καταλάβουμε γιατί το Android έκανε τόσο μεγάλα άλματα. Οι συσκευές ναυαρχίδες όπως HTC One Μ8 και Samsung Galaxy S5 είναι στην αγορά για αρκετό καιρό κατακτώντας μερίδιο αλλά και το ότι οι αναβαθμίσεις στο KitKat φτάνουν και σε παλιότερες συσκευές έστω και αργά.

Παρόλο που αυτά τα δεδομένα είναι ευχάριστα για την Google, ταυτόχρονα βλέπει πολλούς χρήστες να μένουν σε παλιές εκδόσεις του Android. Την μερίδα του λέοντος την έχει το Jelly bean με 58.4% (έπεσε από 60.8%), ενώ 28% χρησιμοποιεί Ice Cream Sandwich και πιο παλιές εκδόσεις. Θα πάρει λίγο καιρό για τις παλιές πλατφόρμες να πέσουν τα ποσοστά τους, καθώς πολλές pre-Jelly Bean συσκευές πωλούνται σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία, όπου δεν είναι εύκολο να ο χρήστης να αναβαθμιστεί σε καινούργιο Hardware και άρα νεότερες εκδόσεις.
, Android KitKat, περίπου στο 14% των συσκευών, 60% αύξηση σε ένα μήνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Gingerbread 15%…και αυτό λέει πολλά. Θέλει αιώνες για να στρώσει το android. Τουλάχιστον να “εξαφανιστούνε” οι πριν το jelly bean εκδόσεις που ήτανε επιεικώς πανηγύρια.

nassos

εμεις οι δυστυχοι με τα huawei (P6) περιεμνουμε εδω και τεσσερις σχεδον μηνες για το καινουργιο update

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Android Android Jellybean Android KitKat

Android: Πάνω από τις μισές συσκευές έχουν Jelly Bean και KitKat

Την ώρα που έχει ήδη ανακοινωθεί το Android M κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015, σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Google, το Android Lollipop έχει εγκατασταθεί στο 12.4% των συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά χαμηλά αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασε το 10%.

Software Android Android Jellybean Android KitKat

Android Lollipop σε λιγότερο από 0,1% των συσκευών – στο 34% το KitKat

H Google έδωσε τα επίσημα στοιχεία του Android για τον μήνα Νοέμβριο όπως κάνει συνήθως, οπότε έχουμε μια αρκετά καθαρή εικόνα σχετικά με τις εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το Android 4.4 KitKat βρίσκεται στο 33.9% των συσκευών που επισκέφθηκαν το Google Play Store 24 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου.

Smartphones Android Android KitKat Android Smartphones

Intex Aqua T2, η πιο οικονομική συσκευή με Android KitKat στα 44 δολ.

Οι φθηνές Android συσκευές είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα των εταιρειών αφού οι αναπτυσσόμενες αγορές δεν έχουν κορεστεί ακόμη και υπάρχει αρκετός χώρος για κέρδη μέσω των entry-level smartphones. Η Google παρουσίασε το πρόγραμμα Android One με συσκευές στα 100 δολάρια και η Microsoft φημολογείται ότι θα ακολουθήσει.

Smartphones Android Android KitKat

KitKat, έφτασε σχεδόν στο ένα τέταρτο των Android συσκευών

H Google ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία σχετικά με το Android για τον μήνα Αύγουστο και βλέπουμε ότι το 24.5% των Android συσκευών χρησιμοποιεί Android 4.4.x, δηλαδή KitKat. Αυτό σημαίνει αύξηση σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο που το ποσοστό ήταν στο 20.9%. Η έκδοση του Android που βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές είναι το Android 4.1.x, […]