Τέλος το Android Market από 30 Ιουνίου

android market, Τέλος το Android Market από 30 Ιουνίου

Η Google ανακοίνωσε ότι από 30 Ιουνίου του 2017, το Android Market δεν θα λειτουργεί πια, αν και αναρωτιόμαστε πόσοι εκείνοι που γνώριζαν ότι είναι σε λειτουργία. Το Play Store είναι διαθέσιμο εδώ και 5 χρόνια, αλλά σε πολλούς από εμάς ίσως ήταν επίσης άγνωστο ότι λειτουργούσε σε συσκευές με Android 2.2 και άνω.

Οι συσκευές με παλαιότερες εκδόσεις έπρεπε αναγκαστικά να χρησιμοποιούν Android Market και θα μπορούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Από 1η Ιουλίου όσοι έχουν τις απαρχαιωμένες αυτές συσκευές δεν θα μπορούν να εγκαθιστούν νέα apps.

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί χωρίς κάποια ειδοποίηση στην συσκευή, λόγω κάποιων “τεχνικών περιορισμών”, στο Android Market app, αλλά η Google δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όσοι λοιπόν διαθέτουν κάποια συσκευή με Android 2.1 και κάτω, καλό θα ήταν να πάνε σε κάτι πιο νέο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Δεν πυστευω ετισ κι αλλιώς κάποιος να χρησιμοποιει τόσο παλιές εκδόσεις στο Android άρα καλά κάναν

James

Απαρχαιωμένο και είναι μόλις πέντε χρόνια πριν…

chris07

Και ο κόσμος που δεν έχει λεφτά για καινούργιο smartphone αυτούς δεν τους σκέφτονται. Γιατί δεν ρίχνουμε τις τιμές τους; που κοντεύουνε τα κινητά να έχουν την αξία ενός μεταχειρισμένο αυτοκινήτου.

Kostis

υπαρχουν και με 60 ευρω κινητα αμα θελεις! χαμηλων προδιαγραφων αλλα δουλευουν,αν τωρα εισαι απο αυτους που θεωρουν τηλεφωνα μονο τα i-phone, ε τοτε κατσε και περιμενε!!!

bezilys

@chris07 Με κάλυψε ο kostis υπάρχουν κινητά και των 100 ευρώ και λιγότερα με την έκδοση 6!!

Mary

Κλασική λογική android, όπου τα κινητά ήδη από τα 2 χρόνια θεωρούνται αρχαία…

chris07

Kostis και bezilys δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε αλλά πρέπει να μπει ανά φρένο έχει ξεφύγει το πράγμα.

James

@Mary χαλάρωσε λίγο. Όσα κινητά έχουν από Android 2.3 και πάνω έχουν play store. Το 2.3 κυκλοφόρησε Δεκέμβρη του 2010. Τώρα δεκαπεντε άτομα που έχουν ακόμα συσκευή με 256 ΜΒ ram και μονοπυρηνο στα 500 MHz με Android 2.2 δε μπορούν έτσι και αλλιώς να εγκαταστήσουν νέες εφαρμογές. Και πολύ τα υποστήριξε κατά τη γνώμη μου.

panosfc

Χρησιμοποιώ ακόμα ένα xperia x8, με android 2.1, χωρίς κάρτα sim, αλλά ως gps tracker και με άλλες απλές χρήσεις που μπορεί να έχει με μικροεφαρμογούλες που ακόμα υπάρχουν εκεί. Αν χαλάσει θα μπει στο ράφι, στο μουσείο με τα παλιά κινητά

Νιανιάς

Είπε κάτι νά πει ο Chris (έχω πάρει android κινητό με 25 ευρώ -δεν εννοώ με επιδότηση- δεν σου φτάνει;…) και η Mary (ασχολίαστη κοτσάνα).
Εντάξει guys είπατε τη γνώμη σας, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.

Nikos Kelesidis

Πάτε καλά μερικοί;.. Είστε αυτοί που απλά θέλουν να γκρινιάζουν μιας και σε τέτοιες συσκευές ζήτημα να τρέχατε καμιά εφαρμογή. Βρείτε κανένα nokia 3310 να παίζετε φιδάκι και αφήστε την γκρίνια κατά μέρος. έλεος δηλαδή με τον κάθε πικραμένο που απλά θέλει να δημιουργεί φασαρίες.
και όποιος δεν θέλει να πληρώσει 60€-70€ για καινούριο κινητό, ας βρει κάποιο μεταχειρισμένο σε πιο οικονομική τιμή. Ούτως ή άλλως θα είναι πιο καινούριο από αυτό που ήδη έχει.
Σόρυ για το μεγάλο ποστ, αλλά έλεος.

Pascalis

Επειδή τα σχόλια μου τά διαγράφεται υπόσχομαι ότι δεν ξαναμπαινω στην ιστοσελίδα σας

Pascalis

Επειδή τα σχόλια μου τά διαγράφεται υπόσχομαι ότι δεν ξαναμπαινω στην ιστοσελίδα σας .

Στέφανος

Συνήθης τακτική για να πουλάνε νέες συσκευές. Ακόμα και στο PlayStore οι νέες εφαρμογές δεν εμφανίζονται ούτε σε εκδόσεις Android 4 και 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.