Android N: Χωρίς “3D Touch” στην αρχική έκδοση;

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Google ετοιμάζεται να ενσωματώσει υποστήριξη για 3D Touch στο Android. Αυτό περιμέναμε να γίνει με την ανακοίνωση του Android N στο Google I/O 2016, αλλά οι νέες πληροφορίες λένε ότι δεν θα δούμε κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το 3D Touch feature δεν θα είναι έτοιμο στην αρχική ανακοίνωση του Android N. Όπως αναφέρει το Recode, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της καθυστέρησης, αλλά πιθανολογείται ότι θα το προσθέσει με μεταγενέστερο update, ίσως με το Android 7.1.

Η απόφαση της Google να ενσωματώσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απευθείας στο Android, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα κατασκευαστών με συσκευές που φορούν οθόνες με αισθητήρες πίεσης. Όπως έχουμε ξαναπεί, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στο OS να ανταποκριθεί με διαφορετικό τρόπο στα taps και τα επίπεδα πίεσης.

Η Apple αποκαλεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία 3D Touch και υπάρχει ήδη στα iPhone. Huawei (Huawei Mate S) και ZTE (ZTE Axon mini) έχουν κυκλοφορήσει επίσης κινητά με αισθητήρες πίεσης, αλλά έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους APIs, μιας και το Android δεν είχε native υποστήριξη.

android n 3d touch, Android N: Χωρίς “3D Touch” στην αρχική έκδοση;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ειναι που δεν ενδιεφερεται κανεις για το “αχρηστο” 3d touch…

@ki$

Δε θα λείψει Κ σε κανέναν κάτι που δεν είναι ουσιαστικό Κ με παρεμφερη παρόλα αυτά τρόπο λειτουργεί ήδη στο Android.

αγγελος

Παιδια οκ επι του παροντος ειναι αχρηστο αλλα αν φυγει το κεντρικο κουμπι και δουμε οθονες περα ως περα θα το χρειαστουμε για να μη πατιεται συνεχεια η οθονη με τη καθε επαφη και θα ειναι πολυ ωραια φαση.

Panos7GR

@Agnostos13: Εντάξει δεν θα μας λείψει και κάτι χωρίς το 3D Touch. Είδαμε και τις μέχρι τώρα υλοποιήσεις του πόσο “μπροστά” πήγαν την εμπειρία χρήσης σε iPhone, Mate S και Axon Mini. Μια νέα τάση στην αγορά είναι και ακολουθούν και οι υπόλοιποι… Μακάρι να ασχοληθεί και η Google επίσημα να δουμε κι αλλες ιδέες.
By the way τωρα που το σκεφτομαι ο αισθητήρας πίεσης στην οθόνη θα ηταν καλός και σαν επίπεδο ασφαλείας στις συσκευές μας. Αλλιώς ο κάθε χρήστης “πατάει” και συμπεριφέρεται στη συσκευή του, ενα λειτουργικό που θα αναγνώριζε την συγκεκριμένη συμπεριφορα θα μπορούσε να αναγνωρισει και τον ιδιοκτήτη της συσκευής.

@αγγελος: Σαν να περιγράφεις τις αρχαίες resistive οθόνες αφής μου φάνηκε…

Agnostos13

@Panos7GR:
Απο τις μεχρι τωρα υλοποιησεις (κυριως της apple γιατι των αλλων ηταν ανυπαρκτες) εχεις δει ελαχιστα εως τιποτα απο τη χρησιμοτητα του!
Υπομονη…

ΑΝΔΡΕΑΣ

Η Διαφορά του αναδυόμενου μενού που έχει η preview του Android είναι πως γίνεται με κώδικα και δεν απαιτεί αισθητήρες πίεσης (extra hardware) άρα μπορεί να δοθεί σε περυσινά και προπέρσινα μοντέλα. Και αυτό είναι έντιμο ,γιατί δεν σε υποχρεώνει όπως η apple να σκάσεις και άλλο 600άρι ή 700άρι για το 6s. Αλλά λογικό και αυτό ,μιας και η apple συσκευές πουλάει (πρακτικά από το Iphone ζει )

Vasilis

Σε όσους λέτε οτι ειναι άχρηστη λειτουργία πλανάσθε ! Την έχετε δει στην πράξη; Εχω το 6s . Καμία σχέση με το παρατεταμένο άγγιγμα! Ειναι πολλα περισσότερα… Σου λύνει τα χέρια αν το συνηθίσεις και κανεις πολλές λειτουργίες αμεσότερα ! Ακόμη και στα παιχνίδια εχει λειτουργία , πχ σε ένα παιχνίδι αγγίζεις με δύναμη την οθόνη και γίνεται μια πράξη , ενέργεια πιο “έντονη” . Χωρις να χρειάζεσαι για αυτο παρατεταμένο άγγιγμα 2-3 sec . Στιγμιαία , άμεσα την πιέζεις με δύναμη και υπάρχει ανάλογα με το παιχνίδι διαφορετική αντίδραση . Τελοσπαντων , αν δεν ξέρουν μερικοί μην κάνουν τους έξυπνους

Chris_BMW

Ανδρεας@ Τι εννοείς με το σχόλιο σου;;;Γιατι βρίσκεσαι σε σάιτ τεχνολογίας ξερεις;;ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ με 3D Touch απαιτούν αισθητήρες πίεσης στην. Οθόνη ! Για ποια εντιμότητα μου μιλας;Το iOS 9 το πήρε μεχρι κ το 4s ..iOS 9 με 3D Touch έχει μονο το 6s… Να κράζεις την Apple έμαθες μάθε κ τα στοιχειώδη της τεχνολογίας κ ξανά σχολίασε …

ΑΝΔΡΕΑΣ

Τα μαθήματα τεχνολογίας από FUN της APPLE είναι γελοίο όσο δε παίρνει. Θα ήθελες αν δεν έχεις το 6s να μπορούσες με μια software υλοποίηση να έχεις στην πράξη τα αποτελέσματα του 3d touch σε παλιότερο τηλέφωνο? Βάζω στοίχημα ναι.
Το έχεις ? OXI! Γιατί? 1) Δεν μπορεί η apple να φτιάξει κάτι αντίστοιχο 2) Αγόρασε το καινούριο και σκάσε και άλλα λεφτά . Απλό? Είτε σου αρέσει είτε όχι
είναι καλύτερη η λύση της google . Γιατί? Γιατί δεν απαιτεί νέο hardware!!! δλδ οικονομία
Αυτό και μόνο λέω.Ξέρω καλά τι είναι το 3d touch. Και αν (το απεύχομαι) κάποιος αισθητήρας πίεσης δυσλειτουργεί ,ή κάτι με την οθόνη χαλάσει? Πάει η υπηρεσία…Δε σε σώζει κανένα set as new.
Site τεχνολογίας ναι , με σχολιαστές σαν και εσένα CHRIS _BMW που βλέπουν παντού εχθρούς
Σου είναι εύκολο να κατηγοριοποιήσεις κάποιον ως hater και να μη μπεις στην ουσία.
Βασικά την aplle βολεύει αλλά τα θύματα της πλύσης εγκεφάλου χαμπάρι δε παίρνουν.

Mary

ΑΝΔΡΕΑΣ ξέρεις τι είναι ακόμα πιο γελοίο από αυτό που αναφέρεις; Το ότι κρίνεις τους άλλους και την λες στους άλλους την στιγμή που δεν μπορείς ακόμη να ξεχωρίσεις το fun από το fan…

Agnostos13

Εξηγησε μας φιλε Ανδρεα…πως μπορεις με μια software υλοποιηση να κανεις την οθονη σου ζυγαρια ή να εχεις αναλογικη λειτουργια στο πατημα για παιχνιδια; Δυο απλα παραδειγματα αναφερω! Εχει κανει κατι αντιστοιχο η google με κωδικα;
Επισης η google μπορει να ειναι εντιμη (οπως λες), οι κατασκευαστες ομως οχι! Χαρακτηριστικο παραδειγμα οτι δυσκολα βρισκεις συσκευες που δινουν update στο λειτουργικο μετα τα 2 χρονια (με εξαιρεση τα nexus)…

ChrisG

@ΑΝΔΡΕΑΣ ο Ανδρέας έχει δίκιο στην βάση και λίγο παραπέρα του σχολίου του.πολύ απλά τα είπε.αν κάποιοι δυσκολέυονται για τους χψ λόγους αυτό είναι άλλο θέμα.
όταν μία υλοποίηση στηρίζεται σε software μπορεί να επεκταθεί χωρίς να σκάσεις extra money για να την αποκτησεις.εκτός των άλλων σήμερα ακόμη και ένα s3 με custom rom μπορεί να έχει άνετα και μία Marshmallow ρομ.
αυτό είναι το καλό με το android και όταν υπάρχει υποστήριξη xda.συνεπώς με το android N ακόμη και συσκευές 4ετίας θα αποκτήσουν 3D όπως αυτό θα υλοποιηθεί.κάτι που όμως δεν θα συμβεί σε 4s,5,5s,6(επίσημα τουλάχιστον)διότι στο cydia κυκλοφορεί νομίζω εφαρμογή tweak σε jailbreak.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το 3d touch και δεν άλλαζα μία συσκευή για αυτό.Άν κάνω μία αναβάθμιση στο βαθύ μέλλον και το έχει καλοδεχούμενο χωρίς να σημαίνει οτι θα σχολούμαι διαρκώς με αυτό.Για να είμαστε αντικειμενικοί.

Chris_BMW

Ανδρέας @ Άστο φίλε .. Δεν ασχολούμαι άλλο … Όταν πάρεις τη λειτουργία 3D Touch σε αναβάθμιση από την Google στο παλιό σου τηλέφωνο στείλε μου χαιρετίσματα εμένα το κορόιδο και “υπερασπιστή “της Apple που πλήρωσα για καινούργιο μοντέλο με αισθητήρες πίεσης στην οθόνη … Ρε τι άλλο θα ακούσουμε εδω μέσα ……

Agnostos13

@ChrisG:
Ηδη υπαρχει η δυνατοτητα ανεπισημα (οπως λες και εσυ με τις custom rom) με tweak του Cydia να παρεις τις συντομευσεις του 3dtouch με παρατεταμενο αγγιγμα σε παλαιοτερες συσκευες χωρις αισθητηρα πιεσης. Ομως 3d touch δεν ειναι μονο οι συντομευσεις (για την ακριβεια οι συντομευσεις ειναι η πιο αστεια χρηση του 3d touch)!

Chris_BMW

ChrisG@Σοβαρολογεις τωρα ;; Είχα την εντύπωση οτι ξερεις 5 πράγματα αλλα με το παραπάνω σχόλιο σου με διαψεύδεις …Οταν λέει το άρθρο οτι η Google ενσωματώνοντας το παραπάνω χαρακτηριστικό απευθείας στο android θα προκαλέσει κύμα κατασκευαστών με συσκευές με αισθητήρες πίεσης στην οθόνη τι εννοεί ;;;;Σου έφερα το παράδειγμα με το iOS 9 έχεις I pad air 2,έχεις πουθενά την δυνατότητα του 3D Touch;;;;9.3.1 έχει κ το air 2 κ το 6s· 3D Touch έχει μονο το I phone ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
Υ.Γ Μην το υποτιμάς καθώς εγώ πλέον δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να κατέχω συσκευή χωρίς αυτό ….

vasilist

Πάλι μετατράπηκε σε android vs iPhone ένα άρθρο που μιλάει για ένα άχρηστο feature προς το παρόν.
Και η καυτερή χρήση είναι αναλογικό πάτημα στα παιχνίδια από ότι κατάλαβα από μερικά σχόλια, σιγά μην κάτσω να υπολογίσω μέσα στον πανικό πόση δύναμη θα βάλω στην οθόνη για να κάνω δυνατή η απαλή μπουνιά σε ένα παιχνίδι η όπως είπε ένας να βγάλω το iPhone στην λαϊκή για να ζυγήσω τις πατάτες που μόλις πήρα χαχα ακόμα γελάω με την χρήση του.
Πέρα από την πλάκα είναι καλό να έχεις ένα extra feature και ας μην έχει κάτι σοβαρό ακόμα σαν υλοποϊηση , κάποιος θα σκεφτεί κάτι καλό αν δεν καταργηθεί.

Agnostos13

@vasilist:
Αν και αν διακομοδεις τη χρηση του ελπιζω να καταλαβαινεις τουλαχιστον την ουσια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.