Android N: To teaser της Google για την επίσημη ονομασία

Την ώρα που μετά από 4 μήνες το Android Marshmallow κατάφερε να ξεπεράσει το 1% των Android συσκευών, τα βλέμματα ξεκινά να τραβά η επόμενη έκδοση Android N, για την οποία θα μάθουμε λεπτομέρειες στο Google I/O 18-20 Μαΐου.

Η μόνη πληροφορία που έχει διαρρεύσει για το Android N είναι ότι η Google μπορεί να προχωρήσει στην αφαίρεση του app drawer. Οι Android fans ξεκινούν να “ποντάρουν” στο όνομα που θα δώσει η Google και οι περισσότεροι ψηφίζουν Nutella.

Μέσα από tweet του ο Google SVP of Android, Hiroshi Lockheimer μας δίνει ένα hint για την ονομασία της επόμενης έκδοσης του OS (ή απλά μας τρολάρει). Στο tweet ο Lockheimer γράφει ότι άκουσε από σχετικές πηγές ότι το Nori εκτός από υγιεινό είναι και νόστιμη λιχουδιά και δίνει το σχετικό link για το Wikipedia.

Αν αναρωτιέστε (όπως και εμείς) τι είναι το Nori, να σας πούμε ότι είναι είδος βρώσιμων φυκιών τα οποία χρησιμοποιούνται στην ιαπωνική κουζίνα και στις δυτικές χώρες το συναντάμε σούσι.

Αν όπως είπαμε ο Lockheimer δεν τρολάρει, η επόμενη έκδοση του Android 7.0 μπορεί να ονομαστεί Android Nori αντί για Nutell, που θα μας φαινόταν πιο αναμενόμενο.

android n nori, Android N: To teaser της Google για την επίσημη ονομασία

android n nori, Android N: To teaser της Google για την επίσημη ονομασία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

αντε να βγαλει και μια εκδοση SP απο την spaghetti

Max91

Και στο “π” τι θα βάλει πατσά? Χαχαχα

ChrisG

μεγάλη επιτυχία πάντως.να είσαι σε ποσοστό τους ενός χεριού σε συσκευές και σε 3 μήνες να μιλάς για το android 7.ή στραβός είναι γιαλός ή στραβά κάποιοι αρμενίζουν.

mi5manic

οι εκδόσεις του Android παίρνουν το όνομα τους από γλυκά οπότε μάλλον το Nori δεν κολλάει. το Nutella παραείναι προφανές, οπότε δε νομίζω..

Nougat θα έλεγα..

Ανακιν

Μπράβο Google με 1% marshmallow θέλεις και Android N τρομάρα σου αντί να κοιτάξεις τα update

txds

ναι εξυπνα παλικαρια 1% …. για δειτε και μια ερευνα για το ποσοστο σε nexus συσκευες και μετα μιληστε παλι .
το οτι οι υπολοιποι κατασκευαστες ειναι καθυστερημενοι δεν φταει η Google.

Panos7GR

Εγώ λέω πως η επόμενη έκδοση θα λέγεται Android NtomatakiGlykoTouKoutaliou. Πανευκολο, γρήγορο, έξυπνο και είναι ΓΛΥΚΟ. Τι Nori και πράσινα φύκια… Το Nutella το αποκλειω απο την στιγμή που την εκδοση M δεν την ονόμασαν Merenda Παυλίδης. Μα Nutella; Ποιός τρώει Nutella; Ασε που θέλει και αγορά copyrights…

Δεν καταλαβαίνω την εκπληξη μερικών. Αναμενόμενο να είναι 1%, τώρα βγήκαν οι νέες ναυαρχίδες των μεγάλων που το έχουν out-of-the-box και όπως συμβαίνει πάντα ΤΩΡΑ θα αρχίσει να ανεβαίνει το ποσοστό. Αφού περπατήσουν οι πωλήσεις θα σκάσουν και τα updates στα περσινα μοντέλα που θα τα κάνουν να σέρνονται κλπ κλπ. Τα κλασσικά δηλαδή.
Η Google δεν φταίει σε τίποτα. Τι άλλο να κάνει ρε παιδιά; Δίνει τo Android, δίνει τα εργαλεία, δίνει how-to, πόσο ακόμα; Να κάτσει και να τους γράφει αναβαθμισεις σε κάθε τους συσκευή; Που μέχρι πριν μερικά χρόνια το έκανε κιόλας με τις Google Play Edition συσκευές. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Όσο αγοραζετε brand name τόσο δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Για μια χρόνια ας επιλέξουμε όλοι Nexus και θα δεις πως θα αλλάξουν πολιτική οι εταιρείες. Προς το παρόν αν θες γρήγορα και σίγουρα updates παίρνεις μόνο Nexus.

Shadgr

Nugat… Όπως το είπε παραπάνω ο φίλος.. Ταιριάζει και στο λογότυπο.. Φανταστείτε μια μάζα νουτέλα με τι θα μοιάζει!!!

Και όσο για τα updates; Τα ίδια ξαναλέμε. Πως θα πουλήσουν το ξαναζεσταμένο περσινό μοντέλο, αν το παλιό κινητό σου κάνει τα ίδια πράγματα, 1/10 πιο αργά!!!!

NikosAr

Να τρολάρω κι εγω λίγο. ..
Το μόνο που δουλεύει σωστά σε όλες τις συσκευές ειναι το playstore ? Και ο λόγος για αναβάθμιση π.χ. φανταστείτε να εκανε το ιδιο και η microsoft δηλ. στα δικά της λαπτοπ αναβαθμιση και οι υπόλοιπες εταιρείες όποτε γουστάρουν (σκεφτήτε το λίγο ) και ο λόγος για την google τώρα: Εχει ολόκληρο την πίτα και τεχνογνωσία και απλα παίζει το παιχνίδι οπως αυτή θέλει ..και μην ακούω για nexus συσκευές: ποσο γρήγορες είναι δε λαγκάρουν παίρνουν πρώτες update κλπ. Μερικοί απο εμάς βγάζουμε σπυριά και μόνο στο άκουσμα αυτών, είναι και μερικοί που θέλουν ενα τηλέφωνο: να λειτουργεί σωστά κι οχι να είναι ντελιβεράς της google για αυτό και η προσπάθεια απο μερικούς να ασχοληθούν φτιάχνοντας καλύτερη rom (xda).

James

Η Google καλά κάνει και ετοιμάζει νέα έκδοση, γιατί η τεχνολογία δε μπορεί να περιμένει πότε θα ξυπνήσει ο κάθε ασιάτης κατασκευαστής για να δώσει update.

Εγώ με το νεξουσάκι μου ήδη έχω αρχίσει να βαριέμαι το Marshmallow, γιατί το έχω απο τον Οκτώβρη και θέλω νέα έκδοση. Οι υπόλοιποι μη γκρινιάζετε, ξέρατε απο την αρχή τι ψωνίσατε. Τουλάχιστον έχετε μια συσκευή που “λειτουργεί σωστά” :-Ρ

Ανακιν

Αφού χαίρεσαι εσύ με το nexus σκέψου ότι εσύ είσαι το 1% δεν περνουμε nexus που να σκατε εσείς και η Microsoft έχετε από 1%

James

@ανακιν αδιάφορο μου είναι αν πάρεις ή δεν πάρεις nexus. Εγώ μια πραγματικότητα επισημαίνω. Τα ποσοστά πωλήσεων επίσης αδιάφορα μου είναι. Εγω το μόνο που ξέρω είναι ότι δε δίνω λεφτά για συσκευή που δεν έχει υποστήριξη για ικανό χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.